Dukla doplatila na vylúčenia, doma chce opäť bodovať naplno

Michalovčania v Miškovci nemali veľa dôvodov na radosť. Chuť si chcú napraviť doma proti Popradu.
Michalovčania v Miškovci nemali veľa dôvodov na radosť. Chuť si chcú napraviť doma proti Popradu. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|18. sep 2019 o 17:46

Prvý zápas vonku jej nevyšiel, citeľne jej chýbali fanúšikovia.

MICHALOVCE. Došlo aj na nováčika z Michaloviec. Až v treťom zápase medzi elitou hokejisti HK Dukla Ingema prvýkrát okúsili trpkosť prehry, keď na ľade maďarského Miškovca prehrali 1:4.

Zemplínčanov „odstrelil“ kanadský obranca Davis Vandane, ktorý trikrát v početných výhodách strelami od modrej čiary prekonal brankára Adama Trenčana.

Aj keď „líšky“ boli v niektorých momentoch „ľadovým medveďom“ viac než vyrovnaným súperom, výkonom zaostali za domácimi vystúpeniami.

Zlomová presilovka o dvoch hráčov

„V tomto zápase jednoznačne rozhodli presilové hry, v týchto špeciálnych situáciách boli úspešnejší domáci, ktorí nás za vylúčenia potrestali až trikrát. Musíme zlepšiť disciplínu, lebo tá nás potom stojí lepší výsledok,“ rozhovoril sa útočník Dukly Jakub Linet.

Podľa žilinského rodáka bola zlomovým momentom zápasu nevyužitá dvojnásobná početná výhoda Michalovčanov v druhej polovici prostrednej časti hry, ktorú nezahrali dobre.

„Aj sa zvykne hovoriť, že kto nevyužije presilovú hru o dvoch hráčov, ten si nezaslúži vyhrať. To sa teraz aj potvrdilo,“ doplnil Linet.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Dukla doplatila na vylúčenia, doma chce opäť bodovať naplno