Draisaitl: Ak sa nezobudíme, cez štvrťfinále neprejdeme

M. Haščák (vľavo).
M. Haščák (vľavo). (Autor: TASR)
Patrik Fotta|24. feb 2020 o 00:00

Haščák schytal úder a derby nedohral.

KOŠICE. Hokejisti HC Košice podľahli v úvodnom zápase nadstavbovej časti na domácom ľade vo východniarskom derby Popradu 1:3 a navyše prišli o svojho najlepšieho strelca Marcela Haščáka.

Popradský rodák nenastúpil do tretej tretiny a dôvodom mal byť smolný zákrok v závere druhého dejstva.

Jediný gól oceliarov vsietil Jakub Sukeľ, na popradskej strane sa gólovo presadili Dalhuisen, Svitana a Zagrapan.

Popradskí hokejisti stiahli stratu na tretie Košice na sedem bodov.

Zverenci trénera Draisaitla cestujú v utorok do Zvolena a Popradčania sa predstavia v Trenčíne.

Rapáč v bitke pomstil Kocha so Sukeľom

Košičania nepredviedli proti Popradu ideálny výkon, hoci v presilových hrách si dokázali vytvoriť viaceré gólové príležitosti.

„Hrali sme zle, nepristúpili sme k zápasu tak ako sme mali. Bola to z našej strany jedna veľká katastrofa. Musíme sa ospravedlniť divákom za výkon, ktorý sme predviedli. Poprad bol jasne lepší, treba im len pogratulovať. My sme absolútne nedodržiavali náš systém. Nemali sme energiu, slabo sme korčuľovali a prehrali sme skoro každý osobný súboj. Takto sa zápas vyhrať nedá, Vo Zvolene musíme nastúpiť úplne inak, pretože dostaneme desiatku,“ povedal košický útočník Branislav Rapáč.

V úplnom závere sa práve Rapáč pustil do bitky s Handlovským.

Vyhral ju a vyslúžil si aplauz domácich priaznivcov.

„Nepramenilo to z frustrácie ani z ničoho podobného. Boli tam dve tvrdé hity na hlavu, najskôr na Kocha a následne na Sukeľa za rozhodnutého stavu štyri sekundy pred koncom. Chcel som mu povedať, že to sa nerobí a v tom ma sekol. Už mi neostalo nič iné len ho vyzvať na súboj,“ uviedol Rapáč.

Rovnako kritický bol na pozápasovej tlačovej konferencii domáci tréner Peter Draisaitl.

„Musíme si dávať pozor, pretože s našimi aktuálnymi výkonmi máme presne nulovú šancu vyhrať akýkoľvek zápas play-off. Nehráme to, čo predtým, ale zbytočne vymýšľame. Je na čase sa prebrať, pretože nám reálne hrozí, že nepostúpime štvrtýkrát v rade z prvého kola play-off. Tým som si istý,“ povedal Draisaitl, ktorý ozrejmil situáciu okolo Marcela Haščáka.

„Schytal tvrdú ranu a nemohol pokračovať v hre. Momentálne nevieme, aký vážny je rozsah jeho zranenia. Musíme si počkať na ďalšie vyšetrenia.“

Svitana: Košice sme si detailne rozobrali na videu

Popradčania odchádzali z Košíc spokojní, keďže z predošlých vzájomných duelov v prebiehajúcej sezóne dokázali vyhrať len raz.

„Chceli sme nadstavbu začať víťazne, a to sa nám podarilo. Ráno pred zápasom sme si veľmi detailne rozobrali hru Košíc na videoanalýze. Vedeli sme, že majú veľmi dobré presilové hry a dôležité bolo, že sa nám všetky podarilo ubrániť. Chlapci podali od prvého do posledného vynikajúce výkony,“ povedal strelec víťazného gólu a kapitán Popradu Patrik Svitana.

Kamzíci majú v tejto sezóne široký káder aj vďaka príchodu viacerých posíl v závere prestupového obdobia.

„Vedenie priviedlo dobrých hráčov, a keď nám niekto vypadne, máme adekvátnu náhradu. Najmä v závere sezóny je to veľmi dôležité,“ povedal Svitana, ktorý v trestnom strieľaní nedal Košarišťanovi v domácej bráne šancu.

„Veril som si na nájazd hneď od začiatku. Chcel som mu to streliť pod lapačku, čo sa mi podarilo a som rád, že z toho bol gól.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Draisaitl: Ak sa nezobudíme, cez štvrťfinále neprejdeme