Do Dunajskej Stredy prichádza najlepší brankár maďarskej ligy

(Autor: Twitter)
SITA|27. jún 2015 o 13:31

V minulosti si obliekal dres Nitry. Tomáš Tujvel prichádza na Slovensko na ročné hosťovanie z klubu maďarského majstra Videoton Székesfehérvár.

DUNAJSKÁ STREDA. Brankár Tomáš Tujvel bude v sezóne 2015/2016 chytať za Dunajskú Stredu. Prišiel na ročné hosťovanie z maďarského úradujúceho majstrovského klubu Videoton Székesfehérvár.

"Beriem to ako ďalší posun v mojej kariére a teším sa z návratu na Slovensko po šesť a pol roku," povedal 31-ročný Tujvel pre web klubu.

"Je to zaujímavý pocit, moje dojmy sú dobré. Uvidíme, čo bude po tomto hosťovaní. Zmluvu s Videotonom mám ešte na dva roky. Potom to bude na ďalších rokovaniach majiteľov."

Tomáš Tujvel pôsobil v posledných rokoch v Maďarsku.

"Počul som o plánoch postaviť v Dunajskej Strede nový štadión. Je tu perspektívne mužstvo, ktoré má ambície hrať európske súťaže. S rovnakým cieľom prichádzam aj ja. Verím, že tieto zámery spoločne naplníme," pokračoval.

"Viem tiež to, že DAC má najlepších fanúšikov na Slovensku, ktorí prichádzajú na zápasy v hojnom počte. Verím, že to bude platiť aj v nasledujúcej sezóne a my im to vrátime tým, že budeme hrať európske súťaže," dodal.

Maďarské médium Nemzeti Sport označilo Tomáša Tujvela za najlepšieho brankára maďarskej prvej ligy za súťažný ročník 2014/2015.

futbal3_res.jpg

Na Slovensku v minulosti chytal Tujvel za Nitru. FOTO - TASR.

"Som tu druhý deň. Kabína je super, chalani sú v pohode. S niektorými z nich som sa už bavil aj osobne. Myslím si, že budeme tvoriť dobrý kolektív a všetko bude fajn," hovoril Tujvel.

"Neprišiel som do úplne neznámeho prostredia. Bývam neďaleko. Som z Nitry, priateľku mám z Bratislavy. A v Dunajskej Strede mám dosť známych. Z nových spoluhráčov som predtým poznal Otta Szabóa, s ním sme v Maďarsku hrali aj proti sebe."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Do Dunajskej Stredy prichádza najlepší brankár maďarskej ligy