Dlhov FC VSS voči hráčom je zrejme viac, ako sa zdá

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Autor: SME/Gabriel Kuchta )
Martin Kilian|8. jún 2017 o 00:00

Ján Mucha: Niektorí nedostali základný plat aj 5 - 6 mesiacov.

NITRA. Na trávniku si prvé miesto v druhej lige vybojovali futbalisti VSS Košice, svoj triumf aj oslávili, ale či budú novým účastníkom Fortuna ligy, je zatiaľ stále nejasné.

Disciplinárna komisia FIFA v máji riešila finančné podlžnosti VSS Košice voči jeho bývalým hráčom.

Na pretrase bol dlh 17,5-tisíca eur voči Ivanovi Djokovičovi. Túto sumu zrejme klub, ktorý vedie Blažej Podolák, uhradil, ale ukázalo sa, že na nesprávny bankový účet.

Medzitým sa k FIFA dostali aj nedoriešené záležitosti s ďalšími zahraničnými hráčmi – Srbom Milojem Prekovičom a Joanisom Afoxenidisom z Grécka.

Ozývajú sa ďalší, ktorých nevyplatili

Nevyplatených hráčov však zrejme bude viac. Nám sa podarilo zistiť, že v týchto veciach koná aj Únia ligových profesionálov, čiže stavovská organizácia hráčov, ktorú vedie futbalista Slovana Bratislava Ján Mucha.

„Už pred dvoma týždňami sme mali stretnutie s hráčmi Košíc a dozvedeli sme sa, že sú medzi nimi takí, ktorí 5-6 mesiacov nedostali základný plat. Zaslali sme výzvu všetkým našim členom a ozývajú sa ďalší hráči, ktorým košický klub nevyplatil mzdu podľa zmluvy,“ povedal pre MY noviny Ján Mucha.

Hráčska únia preto chce tlačiť na Slovenský futbalový zväz, presnejšie na licenčnú komisiu.

„Budeme tvrdo presadzovať, aby si kluby plnili svoje povinnosti voči hráčom,“ dodal Mucha.

Ak licenčná komisia neudelí Košiciam prvoligovú licenciu (čo sa stalo aj pred rokom), malo by to znamenať radosť v Nitre, ktorá skončila v druhej lige druhá za východniarmi. Definitívu spoznáme najneskôr 13. júna.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Dlhov FC VSS voči hráčom je zrejme viac, ako sa zdá