Diviaky vyzvali Bobrov. Na strednom Slovensku sa odohral atypický súboj

Futbalisti ŠK Olympia Bobrov.
Futbalisti ŠK Olympia Bobrov. (Autor: facebook/ŠK Olympia Bobrov)
Michal Šášky|1. apr 2022 o 06:30

Trénera prirovnávajú k Jánovi Kozákovi, on taký byť nechce.

ŽILINA. Pri pohľade na tabuľku stredoslovenskej IV. ligy skupiny Sever sa mnohým vyčarí úsmev na tvári. Sčasti môže totiž pôsobiť ako encyklopédia zvierat.

V jednej futbalovej súťaži sa totiž stretli tri obce Žilinského kraja - Bobrov, Diviaky a Žabokreky. Prvá menovaná, z okresu Námestovo, bojuje s najlepšími o vrchné priečky.

V ich súbojoch nuda nemá miesto, čo posledný víkend potvrdilo aj prvé kompletné kolo po zimnej prestávke.

Začala sa jar

Diviaky v úvode jari vyzvali Bobrov a zápas mal všetko, čo dobrý futbalový súboj má mať. Chýbali azda len Richard Zajac v bránke, Marián Had v obrane, Róbert Jež na krídle a Tomáš Medveď v útoku, aby umocnili zvierací námet.

Hralo sa až do poslednej sekundy, nechýbali tri góly a tesné víťazstvo favoritov z Bobrova (1:2). Futbalisti bojovali ako levy o každú loptu.

„Bol to vyostrený zápas. Išli sme za víťazstvom, máme za sebou dobrú zimnú prípravu, no očakával som ľahší priebeh. Náš výkon nebol optimálny. Našťastie, napokon sme dali dva góly,“ zhodnotil výhru na ihrisku predposledného tímu mladý hráč hostí Marcel Nákačka.

„Vo štvrtej lige nie je slabý súper. Diviaky zmenili trénera, doplnili zopár hráčov a na ich výkone to bolo vidno. My sme sa hľadali, mali sme problém sa zorientovať na ihrisku, kým súper na nás vybehol organizovanou hrou, dobre realizoval štandardné situácie počas celého zápasu. S nami to vyzeralo dosť biedne, pramenil z toho aj inkasovaný gól, súper nastrelil v prvom polčase aj tyčku a brvno,“ uznal kvality súpera tréner Bobrova Jozef Parížek.

Marcel Nákačka (v červenom).
Marcel Nákačka (v červenom). (Autor: facebook/Ošk Bešeňová)

Bol to zápas ako remeň, náročný aj pre rozhodcu. Hlavný arbiter Marek Remeň vytiahol až desať žltých kariet, jednu červenú. 

„Bolo to zbytočne nervózne z oboch strán. Niektoré zákroky boli na hrane, ale žiadny zákerný. Azda polovica kariet bola za zbytočné poznámky a potýčky," priblížil tréner.

Domáci dohrávali v oslabení od 40. minúty. Po polčase viedli 1:0, hostia po zmene strán v presile otočili skóre. Prsty vo vylúčení mal aj devätnásťročný krídelník Nákačka:

„Asi po štyroch fauloch na mňa som sa neudržal a do jedného súboja som išiel tvrdšie, pričom som protihráča nechtiac škaredo fauloval. Ten na mňa vybehol a chytil ma pod krkom. Rozhodca zvládal zápas dobre, po zmene strán hádky ustali a hráči sa krotili.“

Tréner ako Kozák

Bobrov si v tabuľke udržal šieste miesto, ktoré si vybojoval na konci jesene. V poslednom kole zdolal Žabokreky (2:0) a preskočil v tabuľke nielen svojho súpera, ale aj Tvrdošín.

„Predtým sme mali dlhší útlm a nezvládli viacero zápasov. V tomto sme veľmi dobre pracovali v obrane a vyrovnaný priebeh zvládli na výbornú. Dostali sme sa asi len do dvoch šancí a obe sme premenili,“ spomína si na októbrový súboj Nákačka, zdôrazňujúc dôležitosť súboja aj z pohľadu reorganizácie súťaží.

„Pre Bobrov to bol zápas pravdy," hovoril Parížek, ktorý dostal aj žltú kartu. „Veľmi so sebou bojujem, aby som nebol natoľko emotívny tréner, ale asi to mám v sebe. Veľa ľudí ma prirovnáva k Jánovi Kozákovi pre jeho výbušnosť.

V tom zápase som reagoval na rozhodcov, ktorí z nejakých záhadných príčin začali po zmene strán rozhodovať akosi divne. Jasné ofsajdové situácie posudzovali zle, po jednej sme išli do prečíslenia, ale postranný arbiter v poslednej chvíli zdvihol zástavku. Na to som niečo skríkol, chcel som odvrátiť pozornosť hráčov od diania na ihrisku. Bola mi teda asi tá karta udelená zaslúžene,“ zasmial sa Parížek.

Ciele im nastavila reorganizácia

O zábavu v mužstve nie je núdza. Veď tím Bobrov tvoril na jeseň aj futbalista Mravec, zviera v mene má aj spomínaný Nákačka.

„Haha, to je pravda. Veru, sem-tam padnú nejaké veci. Mojich zverencov beriem ako vlastné deti, uťahujem si z nich a oni zase zo mňa. Je pre mňa dôležité, aby rástli nielen ako športovci, ale aj ako ľudia so správnymi charakterovými vlastnosťami,“ hovorí rodák z Bobrova Parížek.

Často im dáva za príklad aj hráčov súpera, veď v súťaži hráva za Bešeňovú aj bývalý ligový futbalista Štefan Zošák, jeho spoluhráč a najlepší strelec ligy Mário Almaský, ktorý má v pätách bývalého kanoniera druhej ligy Rolanda Šmahajčíka z Turzovky.

„Títo chlapci v každom zápase dokazujú, že sú to páni futbalisti a majstri svojho umenia. Tomuto športu robia dobré meno. Mojim hráčom vravievam, že ak budú na sebe poctivo pracovať, raz budú rovnakými osobnosťami v kolektívoch, ako sú oni,“ vraví tréner Bobrova.

Oravčania majú pred sebou náročnú jarnú časť, piate Stráňavy síce majú na dostrel dvoch bodov, no na štvrtý Staškov im chýba až sedem. Na vedúce trio strácajú ešte ďalšie dva body.

„Ciele sa vždy potichu rozprávajú, ten náš je postup do krajských majstrovstiev, teda udržať sa vo štvrtej lige. Podľa terajšieho stavu tabuľky si príslušnosť udržia traja najlepší a štvrtý tím hrá baráž. Chceme sa pokúsiť skončiť na týchto miestach,“ dodal na záver Parížek.

Tabuľka IV. ligy, skupina Sever

Názov družstvaDružstvo
Z
V
R
P
Skóre
B
Forma
1
MŠK Kysucké Nové MestoMŠK Kysucké Nové MestoMŠK Kysucké Nové Mesto
13
8
3
2
24:11
27
V
R
V
V
R
2
FK Slávia StaškovFK Slávia StaškovFK Slávia Staškov
13
9
0
4
24:16
27
P
V
V
V
P
3
OŠK BEŠEŇOVÁOŠK BEŠEŇOVÁOŠK BEŠEŇOVÁ
13
9
0
4
41:28
27
P
V
P
P
V
4
ŠK Javorník MakovŠK Javorník MakovŠK Javorník Makov
13
9
2
2
37:15
29
R
V
V
V
V
5
OŠK Baník StráňavyOŠK Baník StráňavyOŠK Baník Stráňavy
13
6
4
3
18:12
22
R
R
P
V
P
6
OFK Teplička nad VáhomOFK Teplička nad VáhomOFK Teplička nad Váhom
13
5
3
5
20:16
18
R
R
V
V
V
7
ŠK Olympia BobrovŠK Olympia BobrovŠK Olympia Bobrov
13
6
0
7
23:24
18
V
P
V
P
P
8
ŠK TvrdošínŠK TvrdošínŠK Tvrdošín
13
5
2
6
22:28
17
P
R
P
P
V
9
OŠK RosinaOŠK RosinaOŠK Rosina
13
5
2
6
24:24
17
V
V
P
P
P
10
TJ Družstevník Belá - DuliceTJ Družstevník Belá - DuliceTJ Družstevník Belá - Dulice
13
4
0
9
19:39
12
V
P
V
V
P
11
FK Slovan ŽabokrekyFK Slovan ŽabokrekyFK Slovan Žabokreky
13
5
1
7
17:21
16
P
P
V
P
V
12
FK Tatran TurzovkaFK Tatran TurzovkaFK Tatran Turzovka
13
5
1
7
22:19
16
V
P
P
P
V
13
ŠK Dynamo DiviakyŠK Dynamo DiviakyŠK Dynamo Diviaky
13
2
2
9
12:28
8
R
P
P
V
P
14
ŠK Závažná PorubaŠK Závažná PorubaŠK Závažná Poruba
13
2
2
9
10:32
8
P
V
P
P
R
Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body
Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Diviaky vyzvali Bobrov. Na strednom Slovensku sa odohral atypický súboj