Dionatan Teixeira neuspel na skúške v Ružomberku

SITA|6. feb 2017 o 15:19

Niekdajší mládežnícky reprezentant Slovenska v januári skončil v anglickom prvoligovom Stoke City.

RUŽOMBEROK. Niekdajší mládežnícky reprezentant SR s brazílskymi koreňmi Dionatan Teixeira neuspel na skúške vo fortunaligovom futbalovom klube MFK Ružomberok.

V Ružomberku nezostanú ani Michal Grohoľ a Aliaksandr Aniukevič.

"S týmito hráčmi zatiaľ nebudeme spolupracovať," skonštatoval tréner MFK Norbert Hrnčár pre klubový web. Teixeira absolvoval skúšku v Ružomberku v rámci sústredenia mužstva v Česku.

Ružomberčanom prípravné stretnutia nevyšli podľa predstáv: po bezgólovej remíze s Karvinou podľahli Sparte Praha 0:5, následne prehrali o päť gólov aj s pražskou Slaviou (1:6).

Dionatan Teixeira už nie je hráčom Stoke City, vedenie účastníka anglickej Premier League koncom januára po vzájomnej dohode predčasne ukončilo kontrakt s hráčom.

Dvadsaťštyriročný stopér Teixeira bol pevnou súčasťou tímu SR "21" v kvalifikácii o postup na ME 2015 tejto vekovej kategórie, mladí Slováci vtedy v baráži stroskotali na rovesníkoch z Talianska.

Teixeira v júni 2014 prestúpil do Stoke City z Dukly Banská Bystrica.

V Premier League nastúpil dvakrát, časť sezóny 2015/2016 strávil na hosťovaní v treťoligovom Fleetwood Town.

Vlani v lete sa v súvislosti s Teixeirom objavili informácie o možnom prestupe do Orlanda City zo severoamerickej MLS, transfer napokon nezrealizovali.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Dionatan Teixeira neuspel na skúške v Ružomberku