Dedina má lepšie ihrisko ako veľké mestá. Hrá v siedmej lige

Ivan Mriška|27. nov 2020 o 11:30

Súperi tam chodia s obľubou.

MORAVANY NAD VÁHOM. Nádherný trávnik, útulné tribúnky a novučičké sociálne zariadenie. Za taký štadión by sa nehanbili ani kluby z Fortuna ligy.

Moravany nad Váhom hrajú síce len siedmu ligu, no o svoj stánok sa starajú príklade. A je to vidieť.

„Pravidelne hnojíme, kosíme, polievame a valcujeme. Robíme všetko preto, aby tu bola radosť hrať. Základy ihriska položil ešte bývalý šéf klubu Igor Kirka, my pokračujeme v jeho práci,“ ako udržujú ihrisko v kondícii prezradil predseda správnej rady OŠK Moravany nad Váhom Peter Galko.

Pripravovali sa tam Gruzínci

Útulný štadión v zimnom prípravnom období využívajú kluby z nižších rakúskych súťaží.

Na zápas Európskej ligy proti Trenčínu sa tu pripravoval aj gruzínsky tím FC Torpedo Kutaisi.

„Okrem hlavného máme solídne vedľajšie ihrisko a menšiu umelú trávu. Niektoré tímy sa sem s obľubou vracajú na sústredenia. Regenerujú v kúpeľoch a trénujú u nás,“ doplnil.

(Autor: archív klubu)

Klub, ktorý nedávno oslávil 90 rokov, je známy tiež futbalovou školou Róberta Hanka, bývalého dlhoročného hráča Trenčína.

„Vychádza z nej množstvo skvelých hráčov. Pred sezónou sa k hlavnému tímu zapojilo šesť dorastencov, ktorí sú veľkým prínosom. Verím, že vďaka talentovaným futbalistom v budúcnosti postúpime do šiestej ligy,“ povedal o ambíciách.

Predseda: Všetko je o peniazoch

Aktuálne sú Moravany nad Váhom na šiestom mieste tabuľky, na lídra TJ Madunice strácajú desať bodov.

„Keď sa nám to nepodarí teraz, možno neskôr,“ dodal.

V obci s niečo cez dvetisíc obyvateľmi sa v minulosti hrala tretia liga. Za posledných 10 rokov však Moravany klesali súťažami len dole.

„Všetko je o peniazoch. Šiesta liga by za tohto stavu bola pre nás akurát. V kraji to už je náročné na cestovanie,“ myslí si.

Trávnik majú ako ligisti.
Trávnik majú ako ligisti. (Autor: archív klubu)

Súperi chodia s radosťou

Do dediny v okrese Piešťany chodia s radosťou hrávať všetci súperi z ObFZ Trnava.

„Ihrisko v Moravanoch je najkvalitnejšie v súťaži a na pomery siedmej ligy nadštandardné. V tejto sezóne sme hrali súťažný zápas u nich a bolo vynikajúce pripravené, pokosené a povalcované.

Dokonca ihrisko mali striedavo povalcované a pokosené po dĺžke, čo vizuálne vyzeralo striedavo ako bledší a tmavší pás ihriska,“ nešetril slovami chváli Pavol Husár z konkurenčného FTC Trakovice.

Kapacita štadióna je približne tisíc priaznivcov, no na majstrovské zápasy si tam cestu nájde ledva sto ľudí.

„Snáď to bude časom lepšie. Ľudia sú hladní po futbale. Zlepšíme výkony a cestu si nájdu,“ kľúčom k úspechu uzavrel Galko. 

(Autor: archív klubu)


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Dedina má lepšie ihrisko ako veľké mestá. Hrá v siedmej lige