Dalibor Takáč: Saparu som poznal z televízie

V novom pôsobisku. Dalibor Takáč v drese Ružomberka.
V novom pôsobisku. Dalibor Takáč v drese Ružomberka. (Autor: mfkruzomberok.sk)
Daniel Dedina|2. feb 2017 o 00:00

Takáč zaujal až natoľko, že ho z Košíc zlanáril fortunaligový MFK Ružomberok.

KOŠICE. Dalibor Takáč v úvode roka zmenil klubovú príslušnosť.

V jeseni ešte hráč FC VSS Košice uspel na skúške v Ružomberku a s momentálne piatym tímom Fortuna ligy podpísal triapolročnú zmluvu.

„Som veľmi spokojný, že sa tento prestup podarilo zrealizovať. Je to pre mňa nová výzva, rád by som naplnil ciele a predsavzatia, ktoré som si sám stanovil,“ vyznal sa zo svojich pocitov talentovaný futbalista.

Z Košíc poznal Gála-Andrezlyho

Na Liptove nevhupol Dalibor Takáč do úplne neznámeho prostredia.

„Z pôsobenia v Košiciach poznám Peťa Gála-Andrezlyho. Ostatných som doposiaľ registroval najmä podľa mena, respektíve z „telky“. Samozrejme, prím hrali hráči ako Marek Sapara či Tomáš Ďubek.“

V priebehu úvodných týždňov zimnej prípravy sa k slovu dostal aj rozhovor novej ružomberskej posily s trénerom Norbertom Hrnčárom.

„Tréner mi vravel, že mám perspektívu. Taktiež sa vyslovil, že keď sa plnohodnotne zžijem s mužstvom, mohol by som mu v jarnej časti pomôcť v ligovej súťaži,“ priblížil v skratke obsah vzájomného rozhovoru devätnásťročný mladík.

Sparta i Slavia sú iný level

Futbalisti „Ruže“ odohrali v tomto roku zatiaľ päť prípravných duelov.

Ako to už v tejto fáze ročníka býva, herné previerky slúžia najmä na skúšanie rôznych variantov a herných schém. Zostavy preto zvyknú tréneri vo veľkej miere rotovať.

Takáč zakaždým odohral jednu štyridsaťpäťminútovku, pri kanonáde do siete Martinu (10:0) sa dvakrát presadil i strelecky.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Dalibor Takáč: Saparu som poznal z televízie