Central karate klub Poprad na turnaji skončil na 11. mieste

Malí bojovníci z popradského Central karate klubu sa v Galante nestratili.
Malí bojovníci z popradského Central karate klubu sa v Galante nestratili. (Autor: ik)
Sportnet|5. máj 2017 o 00:00

V konkurencii vyše 280 pretekárov zo 42 klubov získal šesť medailí.

POPRAD. Dňa 22. apríla sa v Galante uskutočnila medzinárodná súťaž v karate pod názvom Galanta cup.

V konkurencii vyše 280 pretekárov zo 42 klubov zo Slovenska, Maďarska, Chorvátska a Ukrajiny sa Central karate klub Poprad umiestnil na 11. mieste so šiestimi medailami (2-2-2).

Súťaž bola otvorená disciplínou kata, v ktorej sme hneď v najmladšej kategórii kata dievčatá 5-7 rokov videli finále „centralistiek“, kde si nakoniec striebro odniesla Linda Klempová a zlato si vybojovala Laura Klempová.

Následne sa pokračovalo v športovom zápase kumite, kde si medaily opäť vybojovali sestry Klempové, a to v kategórii kumite dievčatá do 25 kg, kde sa na 3. mieste umiestnila Laura Klempová a kategóriu suverénne vyhrala Linda Klempová.

Ďalej sa pokračovalo kategóriou kumite dievčatá 8-9 rokov do 30 kg, kde striebornú priečku obsadila Lea Kucová.

O posledné medailové umiestnenie sa postarala Zuzana Nedoroščíková v kategórii kumite kadetky nad 54 kg, ktorá si domov odniesla bronzovú medailu.

Nedeľa 23. apríla patrila opäť karatistom. V Starej Ľubovni sa uskutočnilo štvrté a zároveň posledné kolo Žiackej ligy v karate, kde sa opäť zúčastnili karatisti z Central karate klubu Poprad. Na tejto súťaži si vybojovali spolu 16 medailí (3-7-6).

Súťaž bola otvorená disciplínou karate agility, kde si v najmladšej kategórii karate agility chlapci vybojoval 3. miesto Marek Tropp. V tej istej kategórii, ale dievčatá, si 3. miesto vybojovala Alexandra Lajošová a na druhých miestach sa umiestnili Linda a Laura Klempové.

Ďalej sa pokračovalo disciplínou kata. Tam sa v najmladšej kategórii kata dievčatá stretli vo finále opäť sestry Klempové, kde si tentoraz striebro domov odniesla Laura Klempová a zlato si vybojovala Linda Klempová. V kategórii kata chlapci 8-9 rokov si suverénne zlato vybojoval Daniel Nedoroščík.

V tej istej kategórii, ale dievčat, sa na 3. mieste umiestnila Lea Kucová. V kategórii kata mladší žiaci sa do finále prebojoval Matej Šuna, ale súperovi podľahol, a umiestnil sa tak na 2. mieste.

V kategórii kata staršie žiačky sa na 3. mieste umiestnila Alexandra Janíková. O poslednú medailu v disciplíne kata sa postarala Zuzana Nedoroščíková, ktorá si v kategórii kata kadetky vybojovala druhé miesto.

Poobedie patrilo športovému zápasu kumite. V najmladšej kategórii kumite dievčatá do 24 kg sa na 3. mieste umiestnila Linda Klempová a zlato si do Popradu odniesla Laura Klempová.

V kategórii dievčatá 8-9 rokov nad 30 kg sa na 2. mieste umiestnila Daniela Hocková. V kategórii mladších žiakov do 35 kg si bronzovú medailu vybojoval Matej Šuna. Ďalšie striebro do zbierky vybojovala Alexandra Janíková v kategórii kumite staršie žiačky do 40 kg.

Zároveň po všetkých štyroch kolách Žiackej ligy v karate sa Central karate klub Poprad umiestnil z 24 klubov na celkovom 9. mieste a taktiež absolútnymi víťazmi svojich kategóriách sa stali Linda Klempová a Laura Klempová v kategórii karate agility dievčatá a Lea Kucová v kategórii kata dievčatá 8-9-ročné.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Central karate klub Poprad na turnaji skončil na 11. mieste