07.08.2024 07:30
Deň 12
Minúta po minúte

Kritizujú ju ako Chelifovú. Taiwanská boxerka si vypočula potlesk aj bučanie

Taiwanská boxerka Lin Yu-ting postúpila na OH v Paríži do finále
Taiwanská boxerka Lin Yu-ting postúpila na OH v Paríži do finále (Autor: TASR/AP)
TASR|7. aug 2024 o 23:14

Lin Yu-ting zabojuje o zlatú medailu.

PARÍŽ. Taiwanská boxerka Lin Yu-ting postúpila na OH v Paríži do finále kategórie do 57 kg.

Dvadsaťosemročná pästiarka, ktorá čelí spolu s Alžíčankou Iman Chelifovou kritike, zdolala v semifinále Esru Yildizovú-Kahramanovú z Turecka jednoznačne 5:0 na body.

Do finále sa prebojovala aj Poľka Julia Szeremetová, ktorá si poradila s Nesthy Peteciovou z Filipín 4:1 na body. Kahramanová aj Peteciová si postupom medzi štyri najlepšie zaistili bronzové medaily.

Lin i Chelifová dostali v Paríži povolenie súťažiť na olympijskom turnaji, a to aj napriek tomu, že podľa Medzinárodnej boxerskej asociácie (IBA) neprešli testom spôsobilosti pohlavia.

Deň po tom, čo Chelifová postúpila do zápasu o zlato v kategórii do 66 kg, si Lin pripísala jednohlasné víťazstvo. Taiwančanka si pri vstupe do arény v areáli Rolanda Garrosa vyslúžila potlesk publika.

Po prvom kole sa ovácie zmenili na bučanie, keď Lin zasiahla zadnú časť hlavy tureckej súperky. Obe hráčky sa však po stretnutí pozdravili a Lin sa za potlesku uklonila divákom na tribúnach. Ázijskú bojovníčku čaká vo finále Szeremetová.

Medzi mužmi sa v kategórii nad 92 kg tešil z postupu Uzbek Bachodir Jalolov, ktorý zdolal Nelvieho Ramana Tiafacka z Nemecka 5:0 na body.

Vo finále sa stretne so Španielom Ayoubom El Aissaouim, ktorý si poradil s Djamilim Abdoum Moindzem z Francúzska 5:0 na body. Zdolaní semifinalisti získali bronz.

Box na OH 2024

ženy do 57 kg - semifinále:

Lin Yu-ting - Esra Yildizová-Kahramanová (Turec.) 5:0 na body

Julia Szeremetová (Poľ.) - Nesthy Peteciová (Fil.) 4:1 na body

muži nad 92 kg - semifinále:

Bachodir Jalolov (Uzb.) - Nelvie Raman Tiafack (Nem.) 5:0 na body

Ayoub Ghadfa Drissi El Aissaoui (Šp.) - Djamili-Dini Abdou Moindze (Fr.) 5:0 na body

Danka Barteková sa podpisuje na stenu olympionikov v Slovenskom dome.rozhovor
Titanilla Bődst 07:207
Barteková od finále nemôže spať. Pred očami sa mi prehráva posledný dvojstrel, priznalaV Paríži má povinnosti aj ako členka MOV.
Titanilla Bődst 07:207
Nikola Karabatič (vpravo) v objatí so spoluhráčom
st 16:54
VIDEO: Hádzanárska legenda sa lúči. Francúzi na domácich hrách nezískajú medailuNikola Karabatič ukončil kariéru vo veku 40 rokov.
st 16:54
Tajmuraz Salkazanov.
st 09:20
Do Paríža priletel aj posledný reprezentant Slovenska. Vicemajster sveta sa cíti veľmi dobreTajmuraz Salkazanov sa už teší na piatkové voľnoštýliarske súboje v kategórii do 74 kilogramov.
st 09:20
Harrie Lavreysen.
st 14:07
Prekonal svetový rekord, no potom nastúpil Holanďan. The Beast stanovil najrýchlejší čas histórieV Paríži chce získať tri zlaté medaily, chýba mu už len jedna.
st 14:07
Slovenská šprintérka Viktória Forster počas rozbehov na 100 m cez prekážky na OH 2024.Prekvapenie jej dodalo energiu, ale beh nezvládla. Nehádžem flintu do žita, vraví ForsterSlovenka obsadila vo svojom rozbehu šieste miesto.
Thomas Craig.
st 11:52
Austrálsky výbor musí riešiť problém. Člen tímu skončil v rukách polície, kupoval kokaínJeho totožnosť nebola zverejnená.
st 11:52
Momentka z plážového volejbalu pod Eiffelovou vežou na OH 2024 v Paríži.
st 12:32
FOTO: Plážový volejbal púta pozornosť na piesku aj mimo neho. Boje pod Eiffelovkou sú ozdobou HierPozrite si najlepšie momentky z plážového volejbalu pod Eiffelovou vežou na OH 2024 v Paríži.
st 12:32
Josh Kerr a Jakob Ingebrigtsen vo finále behu na 1500 metrov na OH v Paríži 2024.
Miroslav Kováčikst 15:252
Cez médiá si posielali odkazy. V Paríži mali bojovať o zlato, ale navzájom sa zničiliJosh Kerr a Jakob Ingebrigtsen zviedli ďalší pamätný súboj.
Miroslav Kováčikst 15:252
Zuzana Paňková
st 18:18
Všetko bolo také, že "wow". Paňkovú na olympiáde nadchol ceremoniál i BilesováNeskutočne som si to užívala po každej stránke, povedala slovenská kanoistka.
st 18:18
Novak Djokovič sa raduje so srbskou vlajkou
st 18:53
Chcú ukázať, čo urobil pre krajinu. Srbi plánujú postaviť múzeum Novaka DjokovičaZámer prezradil srbský prezident Aleksandar Vučič.
st 18:53
Nikola Jokič
st 20:261
Jokič sa nerozpráva s médiami, lebo to nepotrebuje. Spoluhráči ho chvália ako lídra tímuV NBA, ak nehovorí s médiami, riskuje pokutu, Na olympiáde sú však pozápasové rozhovory dobrovoľné.
st 20:261
Víťazný tím amerických krasokorčuliarov v Paríži v Parku šampiónov.
Titanilla Bődst 20:45
Dočkali sa po dva a pol roku. Stále musíme bojovať za čistý šport, vravel AmeričanV Paríži dostali svoje medaily aj krasokorčuliari.
Titanilla Bődst 20:45
Taiwanská boxerka Lin Yu-ting postúpila na OH v Paríži do finále
st 23:14
Kritizujú ju ako Chelifovú. Taiwanská boxerka si vypočula potlesk aj bučanieLin Yu-ting zabojuje o zlatú medailu.
st 23:14
Quincy Hall
st 23:55
Medaily na OH Paríž 2024: Američania atakujú stovku cenných kovov (7. august)Pozrite si medailovú bilancia krajín na OH Paríž 2024 po dni 12 (utorok, 7. august).
st 23:55
Nachádzate sa tu:
Domov»Olympiáda Paríž 2024»Kritizujú ju ako Chelifovú. Taiwanská boxerka si vypočula potlesk aj bučanie