Bonbónik na záver. Lokomotíva nezdolala Poprad už vyše dva roky

Ilustračné.
Ilustračné. (Autor: archív)
Daniel Dedina|16. nov 2017 o 00:00

Zápas jesene či duel s poriadnym nábojom.

KOŠICE/POPRAD. Bonbónik na záver. Lokomotíva nezdolala Poprad už vyše dva roky

Aj takto sa dá charakterizovať piatkové stretnutie 17. kola II. futbalovej ligy medzi Lokomotívou Košice a FK Poprad.

Úvodný výkop je v Družstevnej pri Hornáde na programe už o 13.00 hod., keďže sa ale hrá v štátny sviatok, dá sa očakávať početná divácka kulisa.

Oba celky majú pred vzájomným súbojom o motiváciu postarané.

V poslednom vystúpení pred zimnou prestávkou, ktorá potrvá do 3. marca, chcú získať dôležité body. Čelo tabuľky je totiž poriadne nabité, prvých šesť tímov delí len päť bodov.

„Naším cieľom je potvrdiť dominanciu v domácom prostredí a najmä prvé miesto po jesennej časti. Preto bude mať zápas s Popradom špeciálny náboj,“ vyhlásil kapitán Lokomotívy Patrik Zajac. „Prvý zápas sme u súpera prehrali dosť nešťastne, dvoma gólmi v závere. Doma mu to chceme oplatiť a získať tri body.“ Hoci ide o zaujímavý a dôležitý súboj, premotivovanosť by podľa Zajaca hroziť nemala. „Do každého zápasu ideme s cieľom vyhrať, či hráme proti Popradu alebo komukoľvek inému. Bude to pravé východniarske derby, ale vynasnažíme sa k nemu pristúpiť s chladnou hlavou.“

Po výhre len remízy a prehry

Poprad z pohľadu výsledkov nepatrí medzi najobľúbenejších súperov Lokomotívy.

Tá naposledy so súperom spod Tatier vyhrala pred vyše dvoma rokmi.

Pri výhre 2:0 zo septembra 2015 boli na súpiske len traja hráči súčasného kádra – Horváth, Zajac a Harvila. Popradských pamätníkov je viac, hoci viacerí z nich nastupujú v súčasnosti za štvrtoligové béčko – Palša, Tropp, Ferenc, Ujčík, Lukáč, Šuľa a Malec.

Odvtedy Košičania s Popradom dvakrát remizovali a dvakrát prehrali.

Zajac ale odmieta, že by šlo o súpera, ktorý im vyslovene „nereže“. „

Nič za touto sériou netreba hľadať, myslím si, že ide skôr o zhodu okolností. Tak to jednoducho vyšlo a verím, že to zmeníme.“

Ak Skalica v sobotu gólovo „nezbombarduje“ Nové Mesto n/V, Lokomotíve by na potvrdenie prvého miesta stačila aj prípadná remíza s Popradom. Má mužstvo v prípade prezimovania na čele prisľúbený od vedenia klubu nejaký bonus? „Neviem o ničom, možno bude nejaké posedenie, ktovie. To už necháme na vedení. My sa koncentrujeme na dianie na ihrisku. Ak k niečomu podobnému dôjde, budeme len radi,“ pousmial sa Patrik Zajac.

Lokomotíva je výzva, zníženie manka motivácia

Pre Poprad bolo výraznou psychickou vzpruhou vydreté víťazstvo so Sereďou, ktoré uplynulý týždeň zabezpečil gólom v hodine dvanástej Šesták.

„Jednoznačne áno, odzrkadlilo sa to aj v tomto týždni. Predtým sme mali za sebou negatívnu šnúru výsledkov, ktorú sme potrebovali zlomiť. So Sereďou sme mali niekoľko šancí, kde súper v poslednej chvíli zabránil gólu. To, že sme sa presadili v závere, len potvrdzuje skutočnosť, že sme šli na doraz až do úplného záveru zápasu,“ povedal gólman FK Poprad Ján Malec.

Na piatkový zápas sa veľmi teší a zdôrazňuje:

„S Lokomotívou sa navzájom veľmi dobre poznáme, odohrali sme proti sebe už veľa zápasov. Za celú kabínu poviem, že tento zápas je pre nás obrovskou výzvou, keďže budeme čeliť prvému tímu tabuľky.“

Skresali by manko

Popradčanov motivuje aj fakt, že v prípade víťazstva by v tabuľke skresali manko na súpera už len na dva body, hoci ešte pred minulým kolom bol rozdiel až osembodový.

Poprad je aktuálne piaty. Východisková pozícia do ďalšej časti sezóny nie je zlá, avšak ambície predstaviteľov klubu i fanúšikov siahajú ešte vyššie.

„O ambíciách príliš hovoriť nechcem, my hráči sme najmä od toho, aby sme bojovali na ihrisku. Všetci sme dúfali, že nás bodový zisk bude väčší. Chceme sa držať toho, čo sme predviedli proti Seredi, kde nás zdobila správna agresivita, tvrdosť i chuť po víťazstve. Ak pristúpime takto aj k duelu s Lokomotívou, celú jeseň budeme môcť hodnotiť pozitívne. Pred poslednými tromi zápasmi sme si stanovili cieľ v podobe zisku konkrétneho počtu bodov a jeho splnenie je stále reálne,“ podotkol Malec, popradská opora medzi troma žrďami.

Na východ Slovenska sa vrátil po takmer desaťročie trvajúcich potulkách inými klubmi.

Program 17. kola II. ligy, piatok o 13.00 hod.: Lok. Košice – Poprad, 17.00 hod.: Pohronie – Podbrezová B, sobota o 13.00 hod.: Sp. N. Ves – L. Mikuláš, Bardejov – Zvolen, Šamorín – Komárno, 17.00 hod.: Skalica – Nové Mesto n/V, nedeľa o 10.30 hod.: Žilina B – Trebišov, 13.00 hod.: Sereď – Inter.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Bonbónik na záver. Lokomotíva nezdolala Poprad už vyše dva roky