Betón majú, drobné na kolotoč si rozmenili. Čaká nás pikantný súboj

Ivan Mriška|30. sep 2020 o 08:00

Piatoligista privíta Dunajskú Stredu. Verí, že favorita zaskočí.

PIEŠŤANY. Do Slovnaft Cupu sa môžu prihlásiť kluby od piatej až po Fortuna ligu.

Pre účastníkov z najnižšej možnej súťaže je to veľká príležitosť a sviatok, pre účastníkov najvyššej zas exhibícia alebo blamáž.

Väčšinou to končí vysokou výhrou favorita, ale sú známe aj také prípady, kedy si Fortunaligista spravil hanbu.

Piatoligista zatiaľ trofej nemá

Spomenúť môžeme štvrtoligový Medzev, ktorý zo Slovnaft Cupu vyprevadil hneď dva tímy z najvyššej súťaže - Senicu a Trenčín.

Piatoligistovi sa to zatiaľ nepodarilo. Ak teda nerátame Horné Orešany, ktoré proti Slovanu Bratislava vyhrali kontumačne 3:0.

O prekvapenie sa v stredu 30. septembra o 15:30 h pokúsi PFK Piešťany, ktorý vyzve lídra Fortuna ligy FC DAC 1904 Dunajská Streda.

Najskôr bol zápas pre koronavírus odložený, no teraz by sa hrať malo. Možno naposledy pred ďalšou prestávkou, ktorú naplánovali vláda a krízový štáb od 1. októbra.

„Všetci sa na pikantný súboj tešíme, sme zvedaví, ako to bude vyzerať. Šanca je vždy, zápas začína od 0:0. Pokúsime sa favorita zaskočiť,“ povedal kapitán outsidera Jozef Glos.

Dajú si pivo a uvidia

Proti vysokej kvalite chcú hrať zo zabezpečenej obrany na rýchle brejky. Cieľom sú pokutové kopy.

„Betón máme objednaný, drobné na kolotoč sme si rozmenili. Po práci si dáme pred zápasom pivo a uvidíme, čo sa bude diať,“ pousmial sa futbalista, ktorý robí tiež hospodára na ihrisku.

Pred súperom zvučného mena majú rešpekt, ale na ihrisku mu nič nedarujú. Do hry dajú srdce.

„Uvidíme, v akej zostave prídu. Je to však jedno, určite trénujú viac ako my. Preto sa musíme zomknúť. Dúfam, že nebude teplo, lebo nás ubehajú. Nemáme však čo stratiť, môžeme len prekvapiť,“ tvrdí.

Pád do poslednej súťaže

Futbal v Piešťanoch má dlhú, vyše 100-ročnú tradíciu. Klub hrával aj druhú ligu, no v roku 2015 sa muži odhlásili.

„V auguste 2016 sa nové vedenie rozhodlo obnoviť mužský futbal. Museli sme však ísť od poslednej súťaže. Každý rok sme postupovali a teraz sme v piatej lige. Súboj s Dunajskou Stredou bude pre nás sviatkom po dlhej dobe, celé okolie sa na to už teší. Musíme hrať odvážne,“ povedal športový riaditeľ klubu Cyril Stachura.

Piešťany sú v piatej lige Západ na druhom mieste tabuľky, na lídra z Hornej Krupej strácajú 4 body, ale majú o zápas k dobru.

Hrajú s domácimi

Hrajú prevažne s vlastnými odchovancami, v kádri majú len troch futbalistov s treťoligovými skúsenosťami.

„Pravidelne trikrát do týždňa trénujeme. Cieľ je preto do troch rokov ísť o 2 súťaže vyššie,“ prezradil Stachura.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Betón majú, drobné na kolotoč si rozmenili. Čaká nás pikantný súboj