Bardejov sa presadil v generálke s Lipanmi

Bardejov sa proti nováčikovi natrápil. Partizán zdolal Lipany až gólom v závere.
Bardejov sa proti nováčikovi natrápil. Partizán zdolal Lipany až gólom v závere. (Autor: Peter Cingel)
Juraj Ščerbík|26. júl 2017 o 00:00

Futbalová príprava na druhú ligu vrcholí.

BARDEJOV/LIPANY. Druhá futbalová liga štartuje v obnovenej podobe.

Celoštátna súťaž bude príťažlivá aj preto, že to bude konfrontácia najsilnejších klubov druhého sledu.

O konečnej podobe 16 mužstiev sa stále špekuluje. VSS Košice budú asi hrať domáce zápasy v Žiline. Mnohí neveria, že sezónu dokončia.

Bardejov s Lipanmi si v minulej sezóne zahrali v 2. lige.

Oba tímy si za generálku zvolili posledný duel týždeň pred majstrovskými zápasmi. Úvod sezóny bude náročný, veď začína aj postupová súťaž o Slovenský pohár.

Bardejovčania zahrali takmer kompaktne len do prestávky a dali aj góly. Striedania boli prehliadkou nevyrovnanej výkonnosti jednotlivcov.

Potvrdil to aj tréner Ryszard Kuźma: „Plán prípravy sme v podstate zvládli. V dnešnej generálke boli dobre momenty, ale aj také, ktoré treba vylepšiť. Po posledných prípravných zápasoch už môžeme predvídať základnú jedenástku. Dnes sme mali šestnásť zdravých hráčov. Sú zranenia a Staš i Góra dnes odpočívali.“

Aj v zápase boli situácie, ktoré vyvolávali vrásky na čele lodivoda Partizána.

„Našou snahou je, aby sme udržali kontrolu nad hrou, s loptou či bez nej. Oslabujú nás nepotrebné prihrávky do stredu ihriská i straty. Neskôr z toho nastane pre mužstvo problém. Musíme stabilizovať také činnosti, ktoré je potrebné robiť. Budeme ešte zdokonaľovať štandardné situácie, dnes sme takto dali prvý gól. V priebehu zápasu som urobil rošády a začali problémy. Niektorí hráči mali problém zapamätať si, ako majú vstúpiť do hry, na ktorom mieste majú byť. Takto začali väčšie problémy.“

Poškuľovali po 2. lige

Lipany majú stabilizovaný káder už niekoľko sezón.

Podobne s trénerskou taktovkou si radí Emil Jacko a je spokojný s početným kádrom, veď po piatkovom zápase v Bardejove už v sobotu hrali o pohár:

„V zápase sme sa trochu šetrili, káder má 24 hráčov, ale hrať za päť dní tri zápasy, je aj o riziku. Sedem prípravných zápasov bol dostatočný počet, aby sa každý prejavil. V Bardejove nešlo o výsledok, no niektorí chlapci ma nepresvedčili.“

Je pozoruhodné, že Lipany sa nebránia tomu, aby zvládli účasť v druhej lige, najmä keď VSS Košice sú stále s otáznikom.

„My sme boli pripravení na vstup do druhej ligy. Ale podľa akejsi nezmyselnej geografickej krivky, či ako to nazvať, sme zostali odstavení. Ale teraz tu hovorím, že Košice nenastúpia a bude tam pätnásť mužstiev. My sme v 2. lige nabrali veľa skúseností, neboli sme fackovacou figúrkou, taká daň nováčika. Dnes nám chýbali zo základu, Hovančík, Vitovič, bratia Marcel a Michal Vysočanovci a Janič. Bol to dobrý tréning a naša sila by sa mala v súťaži prejaviť.“

Partizán Bardejov – ŠK Odeva Lipany 4:0 (3:0)

Partizán, zostava a góly: Gmitter (72. Mikluš) – Andraščík (77. Gruca) , Pangrác-Piter, 10. Jacko (36. Berežný), Belunek, Gruca ( 46.Pataroša), Grohoľ (77. Didik), Ivanko-Macej (56. Ľalík), Verčimak ( 56. Jacko), 29. Staško (62. Murcko), 14.a 63. Hamuľák (81. Sova).

ŠK Odeva: Bartoš (71. Balužinský) – Popovec, Gomoľa (46. Pekár), Štroncer, Jusko (67. Vaľko), Rokošný, Blaško (46. Štefčák), Dlugoš, Kráľovič (60. Krajňák), Kamenec, Vaľko (36. Miženko).

Článok vyšiel v týždenníku MY Prešovské noviny č. 29/2017. V predaji od utorka 25. júla do pondelka 31. júla.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Bardejov sa presadil v generálke s Lipanmi