Vyhýbal sa dopingovej kontrole. Desaťbojára Scantlinga počas MS suspendovali

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. (Autor: TASR/AP)
TASR, SITA|22. júl 2022 o 12:05

Líder tabuliek v desaťboji nemôže štartovať na MS v atletike.

EUGENE. Americký desaťbojár Garrett Scantling nebude štartovať na domácom atletickom svetovom šampionáte. Líder svetových tabuliek má zastavenú činnosť.

Scantling vyhral národný šampionát výkonom 8867 bodov, no v nominácii na MS sa namiesto neho objavil štvrtý v poradí Steven Bastien.

"Scantling má zastavenú činnosť pre správanie sa počas vyšetrovania jeho možného porušenia antidopingových pravidiel. Hrozí mu trest za tri nedostatočné nahlásenia pobytu dopingovým komisárom. Suspendácia je provizórna, no nemôže počas nej súťažiť," informovala Americká antidopingová agentúra (USADA).

Dvadsaťdeväťročný atlét dostal trest za to, že trikrát za určité obdobie neposkytol USADA informácie o svojom pobyte, aby mohli u neho vykonať kontrolu.

Dočasná suspendácia platí od štvrtka, keď sa v Eugene začala súťaž v desaťboji. Až doposiaľ nebolo známe, prečo sa Scantling nedostal do 151-člennej americkej výpravy na MS v Eugene.

Scantling sa v minulosti pokúšal dostať do tímov Atlanta Falcons a Jacksonville Jaguars z najvyššej súťaže v americkom futbale (NFL).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Vyhýbal sa dopingovej kontrole. Desaťbojára Scantlinga počas MS suspendovali