Po Messiho góle prišiel šok! Saudská Arábia senzačne zdolala Argentínu

Lionel Messi v zápase Argentína - Saudská Arábia na MS vo futbale 2022.
Lionel Messi v zápase Argentína - Saudská Arábia na MS vo futbale 2022. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|22. nov 2022 o 13:07 (aktualizované 22. nov 2022 o 15:45)

Saudská Arábia dnes zdolala Argentínu v zápase MS vo futbale 2022, pozrite si priebeh a konečný výsledok.

MS vo futbale 2022 - skupina C

Argentína - Saudská Arábia 1:2 (1:0)

Góly: 10. Messi (z 11 m) - 48. Al-Shehri, 53. Al-Dawsari

Rozhodovali: Vinčič - Klancnik, Kovačič (všetci Slovinsko). ŽK: Al-Malki, Al-Bulaihi, Al-Dawsari, Abdulhamid, Al Abed, Al-Owais (všetci Saudská Arábia)

Diváci: 88.012

Argentína: E. Martínez - Molina, C. Romero (59. Li. Martinez), Otamendi, Tagliafico (71. Acuňa) - de Paul (59. Fernandez), Paredes - Di Maria, Messi, Gomez (59. Alvarez) - La. Martinez

Saudská Arábia: Al-Owais - Abdulhamid, Tambakti, Al-Bulaihi, Al-Shahrani (90.+9 Al-Breik) - Al-Buraikan (89. Asiri), Kanno, Al-Malki, Al-Faraj (45.+4 Al Abed, 89. Al-Amri), Al-Dawsari - Al-Shehri (78. Al-Ghanam)

LUSAIL. Reprezentanti Argentíny šokujúco prehrali vo svojom prvom zápase na MS vo futbale 2022 v Katare.

V utorkovom stretnutí C-skupiny v katarskom meste Lusail podľahli Saudskej Arábii 1:2, ktorá ukončila ich sériu 36 zápasov bez prehry.

Argentínčania naposledy prehrali v roku 2019 v semifinále Copa América s Brazílou 0:2.

V zápase ich poslal v 10. minúte do vedenia z penalty Lionel Messi, ktorý skóroval už na štvrtom šampionáte, no po prestávke zariadili šokujúci obrat Saleh Al-Sheri a Salem Al-Dawasri.

VIDEO: Zostrih zápasu Argentína - Saudská Arábia na MS vo futbalu 2022

Saudská Arábia štartuje na šiestom svetovom šampionáte, najlepšie si viedla v roku 1994, keď prehrala v osemfinále.

Šancu na reparát bude mať Argentína v sobotu 26. novembra, keď nastúpi proti Mexiku (20.00 h), Saudi odohrajú svoj druhý zápas v skupine C v rovnaký deň proti Poľsku (14.00 h).

(Autor: SofaScore)

Tabuľka skupiny C

Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body

Priebeh zápasu Argentína - Saudská Arábia

I. polčas:

Favorit sa od úvodu zahryzol do súpera, už po necelých dvoch minútach mal veľkú šancu Lautaro Martinez, ale jeho pokus k žrdi vytlačil Al-Qwais.

V 9. minúte fauloval Abdulhamid v šestnástke Leandra Paredesa v snahe o zakončenie, arbiter Vinčič aj s pomocou VAR-u ukázal na biely bod. Messi penaltu s prehľadom premenil.

(Autor: Sofascore)

Ten istý hráč dostal loptu za obranu v 23. minúte, obišiel brankára, ale gól pre ofsajd neplatil.

Z gólu sa predčasne tešil aj Lautaro Martinez o štyri minúty neskôr, keď po pase Rodriga de Paula prehodil vybiehajúceho brankára, ale ani tento gól pred tesný ofsajd neplatil.

A rovnaká situácia nastala aj v 35. minúte, keď opäť zakončujúci Martinez stál v postavení mimo hry.

II. polčas:

Po prestávke Saudi šokovali favorita v 48. minúte, keď prihrávku pred šestnástku podcenili obaja argentínski stopéri a Saleh Al-Sheri krížnou strelou okolo brankára k vzdialenejšej žrdi vyrovnal.

Reakcia favorita neprichádzala a v 53. minúte prišiel druhý šok pre Albicelestes. K lopte sa dostal Salem Al-Dawasri a presne mierenou strelou poslal Saudov do vedenia.

VIDEO: Salem Al-Dawasri a jeho rozhodujúci gól na 2:1

Tréner Argentínčanov Lionel Scaloni zareagoval trojnásobným striedaním, na ihrisko prišli Lisandro Martínez, Julian Alvarez a Enzo Fernandez. Ešte predtým mali Argentínčania šancu vyrovnať, ale pred Messim dobre zakročil Tambakti.

S prichádzajúcim záverom duelu tlak favorita silnel, ale veľkú senzáciu v jeho neprospech už nedokázal odvrátiť ani počas 14 minút nastavenia.

Hlasy po zápase

/zdroje: AP, AFP, goal.com/

Herve Renard, tréner Saudskej Arábie: "Všetky hviezdy na oblohe dnes boli naklonené k nám, ale nezabudnite, že Argentína je stále fantastický tím. Taký je futbal, niekedy sa môžu stať úplne šialené veci. Keď prídete na majstrovstvá sveta, musíte si veriť, vo futbale sa môže stať čokoľvek.

V prvom polčase sme nehrali dobre. Náš blok bol kompaktný, ale náš tlak na stredných obrancov a defenzívneho stredopoliara Leandra Paredesa nestačil. Ak by sme v tom čase inkasovali druhý gól, zápas by sa už len dohral."

Saleh Al-Shehri, útočník Saudskej Arábie: "Ak si veríte, môžete dosiahnuť čokoľvek. Nepozeráme sa na to, kto proti nám hrá a verili sme, že sa môžeme postarať o senzáciu."

Lionel Scaloni, tréner Argentíny: "Teraz musíme v skupine vyhrať oba ďalšie zápasy, aby sme postúpili. Nepodcenili sme súpera, rešpektovali sme ho a nie je to dôvod našej prehry. Saudská Arábia má kvalitný a veľmi dobre fyzicky pripravený tím s technickými hráčmi.

Gratulujeme súperovi, hoci je ťažké sa s tým zmieriť. Mohli sme pri milimetrových situáciách viesť 2:0, napokon prišli dva momenty súpera, ktoré zmenili priebeh zápasu."

Lautaro Martinez, útočník Argentíny: "Veľmi to bolí. Mali sme veľkú nádej, že majstrovstvá sveta začneme víťazstvom. Zápas sme prehrali kvôli našim chybám. Sú detaily, ktoré rozhodujú a my musíme napraviť chyby. V prvom polčase sme mali streliť viac ako jeden gól, ale toto sú majstrovstvá sveta a teraz pre nás bude každý ďalší zápas v skupine ako finále."

Lionel Messi, útočník Argentíny: "Je to veľmi tvrdá rana. Táto prehra veľmi bolí, ale musíme si naďalej veriť. Nevzdávame sa a v nasledujúcom dueli proti Mexiku pôjdeme za víťazstvom."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Po Messiho góle prišiel šok! Saudská Arábia senzačne zdolala Argentínu