22.11.2022 | Skupina D
22.11.2022 | Sk. D
0 - 0

MS vo futbale 2022: Dánsko vo svojom úvodnom dueli remizovalo

Dánsko vs. Tunisko: ONLINE prenos zo zápasu na MS vo futbale 2022 dnes.
Dánsko vs. Tunisko: ONLINE prenos zo zápasu na MS vo futbale 2022 dnes. (Autor: Sportnet)
Sportnet|22. nov 2022 o 09:00

Sledovali ste ONLINE prenos z MS vo futbale 2022 v Katare: Dánsko - Tunisko.

DAUHA. Dánsko a Tunisko dnes hrali svoj úvodný zápas v skupine D na MS vo futbale 2022 v Katare. Duel sa hral na Education City Stadium v Dauhe.

V európsko-africkej konfrontácii sa zrodila bezgólová remíza 0:0. Najväčšiu šancu mal Andreas Cornelius, ale v 70. minúte zlyhal z tesnej blízkosti.

Pozrite si tiež priebežné tabuľky a celkový program šampionátu.

ONLINE PRENOS: Dánsko - Tunisko (LIVE z MS vo futbale 2022 dnes, skupina D)

Majstrovstvá sveta Skupina D 2022/2023
22.11.2022 o 14:00
Dánsko
0:0
(0:0, 0:0)
90+7 minúta
Ukončený
Tunisko
Prehľad
ŽK: 24. Kristensen (DEN), 78. Jensen (DEN) – 86. Khenissi (TUN).
Prenos
Dánsko nenaplnilo rolu favorita a Tunisko, ktoré predviedlo dobrý výkon, získalo jeden bod. Ja vám ďakujem za pozornosť, ale šampionát pokračuje.
90+7
Koniec zápasu.
90+6
Ešte sa hrá. Dánsko získalo roh, ale Andreas Cornelius hlavičkoval tak, že Aymen Dahmen s tým nemal väčší problém.
90+4
importantPenalta to po konzultácii cez VAR nebude.
90+4
importantJesper Lindström poslal prudký a nepríjemný pokus sprava do rohu bránky, výborne zareagoval Aymen Dahmen. Z dorážky neuspel Andreas Cornelius. Hra sa následne prerušila a systém VAR rieši, či pri predošlom rohu nemal náhodou niekto z tuniských hráčov ruku, čo by znamenalo penaltu.
90+3
Joakim Maehle strieľal z diaľky, jeho zrazený pokus priniesol roh. Ten zahral znova Christian Eriksen, opäť sa Tunisko odkopom ubránilo.
90+2
Mathias Jensen poslal dlhý aut do šestnástky, Andreas Cornelius loptu iba posunul a zo vzduchu si ju stiahol Aymen Dahmen.
90+1
Joachim Andersen si hľadal v päťke center Eriksena z rohového kopu, proti presile tuniských hráčov nedokázal zakončiť.
90
Nadstavuje sa, vzhľadom na pomery tu na MS, iba 5 minút.
89
Tunisko sa chcelo dostať do rýchleho brejku, ten bol pred šestnástkou Dánska zastavený čistým spôsobom.
88
changeStriedanie v tíme Tunisko:
z ihriska odchádza Mohamed Dräger, prichádza Wajdi Kechrida,
z ihriska odchádza Aïssa Laïdouni, prichádza Ferjani Sassi.
87
Andreas Cornelius podržal loptu a bol faulovaný na útočnej polovici ihriska. Je to ďaleko od bránky Dahmena.
86
yellowCardŽltá karta pre tím Tunisko (Taha Yassine Khenissi).
85
Päť minút do konca riadneho hracieho času, ale musíme znova počítať s dlhým nadstaveným časom. Dočkáme sa dnes gólu?
84
Tentoraz bol mladý Hannibal Mejbri na útočnej polovici, pas k šestnástke pre neho presný nebol. Odtlačil ho navyše Andreas Christensen.
83
Joakim Maehle dostal pas od Jensena na ľavé krídlo, vošiel do šestnástky a po kontakte s Hannibalom Mejbrim spadol. Ešte predtým lopta opustila hraciu plochu.
82
Andreas Cornelius sa na krídle nedostal k lopte, na roh mu ju odkopol Yassine Meriah, ale Dánsko bude pokračovať po aute.
81
Mathias Jensen chcel zrýchliť hru nákopom na krídlo, lopta nebola presná a päťku bude rozohrávať Aymen Dahmen.
80
changeStriedanie v tíme Tunisko:
z ihriska odchádza Youssef Msakni, prichádza Hannibal Mejbri,
z ihriska odchádza Issam Jebali, prichádza Taha Yassine Khenissi.
78
yellowCardŽltá karta pre tím Dánsko (Mathias Jensen).
77
Mikkel Damsgaard si navážal loptu na hranicu šestnástky, kde si ju chcel naštelovať pre ľavačku, no zozadu sa s ním dobre vrátil Ellyes Skhiri.
76
Andreas Cornelius si prebral nákop do šestnástky a aj keď bol vytlačený z lepšej pozície, vrátil loptu pred bránku. Tesne minul Damsgaarda.
75
Kasper Schmeichel zle rozohrával, Mathias Jensen loptu neudržal na ihrisku. Tunisko sa k nej dostalo zadarmo, rýchlo ju aj stratilo.
74
Dylan Bronn vymyslel sprava dosť dobrú kolmicu pomedzi obrancov do pokutového územia, Issam Jebali tam bol o niečo neskôr než Kasper Schmeichel.
73
Issam Jebali nedobehol loptu na krídlo, zakrižoval ho Pierre-Emile Höjbjerg a Joakim Maehle bude vhadzovať aut.
72
Africký tím zahrával rohový kop, centrovaná lopta nebola presná. Kasper Schmeichel si preto vyskúša rozohrávku päťky.
71
importantTunisko prečkalo dve veľké šance a mohlo kopať penaltu, pretože Joachim Andersen zahral vo vlastnej šestnástke rukou. Lopta sa do nej odrazila od jeho kolena, takže to jedenástka nebude.
70
70
Christian Eriksen centroval z rohu na zadnú stranu malého vápna, najvyššie vyskočil Andreas Christensen a hlavičkoval k zadnej žrdi, kde mal dať gól Andreas Cornelius, lenže v dosť divnej pozícii hlavou namieril do konštrukcii bránky!
69
importantChristian Eriksen si naviezol loptu na hranicu pokutového územia, kde mu dali tuniskí hráči trestuhodne, ale premiérovo, veľa priestoru. Strieľal do rohu bránky, skvele zasiahol Aymen Dahmen.
68
Youssef Msakni potiahol loptu pred šestnástku súpera, potom prihrával do nej, ale Issam Jebali tam nebol skôr ako Kasper Schmeichel.
67
changeStriedanie v tíme Tunisko:
z ihriska odchádza Anis Slimane, prichádza Naïm Sliti.
66
Dánsko zmenilo rozostavenie a kombinuje v strede poľa, kde držia jeho hráči loptu, postupne si ju posúvajú z nohy na nohu.
65
changeStriedanie v tíme Dánsko:
z ihriska odchádza Simon Kjaer, prichádza Mathias Jensen,
z ihriska odchádza Andreas Skov Olsen, prichádza Jesper Lindström,
z ihriska odchádza Kasper Dolberg, prichádza Andreas Cornelius.
63
Kasper Dolberg síce dostal prihrávku na nohu, mal proti sebe dvoch obrancov a hneď ten prvý Yassine Meriah ho čisto zastavil.
62
Christian Eriksen ani tentoraz centrom z rohu nenašiel spoluhráčov, kontru Tuniska zatrhol dobrý návratom obranca Joachim Andersen.
61
Kasper Dolberg mal byť adresátom prudkého centru pred bránku súpera, Yassine Meriah odvrátil loptu na rohový kop pre Dánsko.
60
Polhodina zápasu pred nami, plus nadstavený čas. Na gól stále čakáme, ale vyzerá to tak, že je len otázkou času, kedy príde.
59
Joachim Andersen si pomohol faulom v strede ihriska, zastavil prenikajúceho Skhiriho. Tunisko začína akciu od obrancov.
58
Dlhý nákop na hrot tuniskej ofenzívy nebol presný, lopta sa odrazila a poľahky sa jej zmocnil Kasper Schmeichel.
57
57
importantJoakim Maehle si zle spracoval loptu a vytlačil sa k pozície, no udržal ju. Mikkel Damsgaard poslal center na prvú žrď a Kasper Dolberg v dobrej pozícii hlavičkoval dosť nebezpečne, blysol sa Aymen Dahmen.
56
Tento moment by napriek tomu, že gól nebol uznaný, mohol ešte viac rozhýbať ofenzívu Dánska, ktorá stále nie je až tak nebezpečná ako by mohla byť.
55
importantMikkel Damsgaard dostal prihrávku do šestnástky, jeho pokus z uhlu Aymen Dahmen vyrazil, Joakim Maehle trafil z dorážky protihráča a Andreas Skov Olsen už skóroval, lenže zásah pre ofsajd Damsgaarda neplatí.
53
Ďalší roh a znova odrazenú loptu zachytili hráči Tuniska. Konkrétne obranca Dylan Bronn, no ani jeho pokus neprešiel cez hráčov Dánska.
52
Po centri z rohového kopu si našiel odrazenú loptu Youssef Msakni, ktorého prudký pokus bol tečovaný znova na roh pre Tunisko.
51
importantAïssa Laïdouni obdržal prihrávku za obranu, mohol ísť sám na Schmeichela, no dánski stopéri ho dobiehali. Preto sa pokúsil prihrať, Andreas Christensen loptu zrazil na roh.
50
Andreas Skov Olsen centroval sprava, ale jeho lopta neprešla pred bránku. Dánsko loptu stratilo.
49
Issam Jebali po ťažkej prihrávke takmer prišiel o loptu a Dáni mohli ísť do kontry, ale rezolútnym odkopom to zatrhol Aïssa Laïdouni.
48
Dánsko sa síce po krídle dostalo k šestnástke súpera, tam prišiel faul a lopta bude patriť Tunisku.
47
Youssef Msakni zakončoval na prvej žrdi center z rohového kopu, nemieril presne. Kasper Schmeichel bude rozohrávať od vlastnej svätyne.
46
Ani jeden tím cez prestávku nestriedal, takže oba celky nastupujú tak ako duel odštartovali. Dáni spravili jednu zmenu už v prvom dejstve, keď Delaneyho nahradil Mikkel Damsgaard.
46
Začal sa druhý polčas.
Tunisko začalo stretnutie veľmi dobre, favorizovanému Dánsku je vyrovnaným súperom. Gól sme nevideli, ale futbal to je dobrý.
45+5
Prvý polčas sa skončil.
45+5
Ešte sa hrá, asi kvôli striedaniu. Christian Eriksen zahrával aj roh, tiež z toho nebolo hlavičkové zakončenie.
45+4
Christian Eriksen poslal dosť dobrý pas na malé vápno, išlo tam viacero Dánov, ale najvyššie vyskočil Montassar Talbi.
45+3
Pierre-Emile Höjbjerg bol faulovaný pred šestnástkou Tuniska, stiahol ho Issam Jebali. Dánsko získalo dobrú pozíciu na center z priameho kopu.
45+2
Ešte žiadny zápas týchto MS sa neodohral bez toho, aby sa v ňom nezranil aspoň jeden futbalista. Vo väčšie prípadov to bolo viac hráčov. Tu zatiaľ teda "iba" Delaney.
45+1
changeStriedanie v tíme Dánsko:
z ihriska odchádza Thomas Delaney, prichádza Mikkel Damsgaard.
45+1
Nadstavujú sa 4 minúty.
45
Issam Jebali a Joachim Andersen v súboji, útoční Tuniska fauloval. Obaja hráči sa potom rozišlo a išli po svojom, no hlavný arbiter to zbytočne začal riešiť, zavolal si ich k sebe a dohováral im ako keby si skočili do vlasov. Ďalší z dôvodov, prečo sa tak veľa nadstavuje.
44
Issam Jebali sa nedostal k hlavičke po rohu, Kasper Schmeichel loptu vyboxoval. Všetko ukončil strelou z diaľky nad Ellyes Skhiri.
43
43
importantZ ničoho-nič dostal útočník Issam Jebali prihrávku od Msakniho medzi obrancov do šestnástky a bol sám pred gólmanom. Kasper Schmeichel sa blysol neskutočným zákrokom pravou rukou pri snahe skúseného útočníka prehodiť ho. Bravúrny moment dánskeho lídra.
42
Thomas Delaney ostáva na hracej ploche a zdalo sa, že bude musieť striedať, no nakoniec tomu dá šanca a mieni pokračovať.
41
Pierre-Emile Höjbjerg a Aïssa Laïdouni v súboji v šestnástke Tuniska, faul sa nepískal, aj keď ďaleko k faulu to nemalo.
40
Strely: 2 – 5
Strely na bránku: 2 – 0
39
Anis Slimane poslal z rohu nízky center, lopta spadla niekde vedľa päťky a pohotový Aïssa Laïdouni prudkou ranou namieril veľmi nepresne.
38
Andreas Skov Olsen sa v pokutovom území zamotal a prišiel o loptu, ktorú mu zobral celkom jednoducho Anis Slimane.
37
Joakim Maehle na krídle neuspel, po preniknutí do šestnástky loptu stratil. Neuspel ani aktívny Aïssa Laïdouni na opačnej strane.
36
Joachim Andersen poslal dlhý nákop do pokutového územia Tuniska, tam dominoval brankár Aymen Dahmen.
35
Desať minút do konca riadneho hracieho času v prvom polčase. Uvidíme do prestávky nejaký gól na jednej či druhej strane ihriska?
34
Dánsko pokračuje na lopte, chce mať dobrý záver polčasu, keďže jeho úvod nevyšiel favoritovi podľa predstáv.
33
Andreas Skov Olsen zrazeným centrom získal ďalší roh. K odrazenej lopte sa dostal Pierre-Emile Höjbjerg, z diaľky zakončil a Aymen Dahmen musel zasahovať.
32
Simon Kjaer sa síce dostával k lopte na hranici malého vápna, nedokázal hlavičkovať a Tunisko všetko vyriešilo odkopom.
31
Andreas Skov Olsen si prebral loptu v šestnástke, do šance sa nedostal. V poslednej chvíli nebezpečenstvo na roh odvrátil Ali Abdi.
30
Polhodina zápasu je za nami. Tunisko znepríjemňuje život Dánov, ktorí sa postupne dostávajú na koňa. Zatiaľ ale nemali vyloženú šancu.
28
Rasmus Kristensen centrom sprava nepochodil, k lopte sa dostal na svojej bližšej žrdi gólman Aymen Dahmen.
27
Thomas Delaney poslal zľava dobrý center, Andreas Skov Olsen na hranici päťky predskočil jedného z obrancov a len tesne minul loptu. Mohol mať veľkú šancu.
26
Dánsko sa síce dostalo pod tlak hráčov Tuniska, ale výborne z toho vyšlo a prešlo až na útočnú polovicu, kde sa európsky tím usadil.
25
Joachim Andersen vyriešil situáciu vedľa svojej šestnástky odkopom na tribúnu, vhadzovať aut mohol Ali Abdi. Jeho lopta až do pokutového územia nebola presná.
24
yellowCardŽltá karta pre tím Dánsko (Rasmus Kristensen).
23
23
importantIssam Jebali obdržal prihrávku za obranu, od polovice ihriska sa rútil sám na brankára. Síce ho dobiehali obrancovia, no prekonal Schmeichela. Nakoniec sa pískal ofsajd.
22
22
Kasper Dolberg už dokázal zakončiť po centri z rohu, jeho nedôrazný pokus si brankár Aymen Dahmen skontroloval.
21
Dánsko pokračuje v štandardkách. Po priamom kope prichádza aj rohový, na ohrozenie bránky Tuniska zatiaľ čakáme.
20
Ali Abdi zasiahol center smerujúci pred jeho bránku, loptu poslal na rohový kop, ale z neho nebezpečenstvo neprišlo.
19
Rasmus Kristensen sa po krídle ďaleko nedostal, zastavený bol v strede ihriska. Dánsko začína od obrancov.
18
Tunisko po strate lopty zatiaľ vždy vyvinie dobrý tlak a vždy ju získa naspäť, čo sa potvrdilo aj teraz.
17
Aïssa Laïdouni nasadil jasle Rasmusovi Kristensenovi a centroval do šestnástky, ale tam zapracoval Kasper Schmeichel.
16
Christian Eriksen na krídle neuspel, získal aspoň aut. Dánsko o loptu napriek tomu prišlo po útočnom faule.
15
Rasmus Kristensen sa sprava dostal do šestnástky, Montassar Talbi jeho center zrazil tak, že išiel mimo ihriska od dánskeho halfbeka.
14
Kasper Dolberg sa vybral napádať rozohrávku Tuniska, zvládol to pred ním Yassine Meriah a rozohral tak, že získal aut.
13
Anis Slimane zastavil krídelnú akciu dánskeho tímu, loptu poslal mimo hracej plochy. Vhadzovať môže Rasmus Kristensen.
12
Anis Slimane poslal z rohu nižší center na prvú žrď, tesne nad bránku hlavičkoval útočník a kapitán Youssef Msakni.
11
importantMohamed Dräger vystrelil po prihrávke Msakniho spred pokutového územia, jeho pokus bol tečovaný Christensenom a lopta skončila iba o milimetre vedľa bránky Dánska. Kasper Schmeichel to tlačil očami.
10
Kasper Schmeichel nerozohral najlepšie, jeho výkop na krídlo skončilo mimo ihriska. Vhadzovať bude Ali Abdi.
9
Joakim Maehle síce prišiel o loptu v strede ihriska, ale Dáni ju získali naspäť. Rozohrávku začína brankár Kasper Schmeichel.
8
Andreas Christensen a Pierre-Emile Höjbjerg si nerozumeli, lopta skončila mimo hracej plochy. Rozohrávať tak bude môcť tuniský tím.
7
Simon Kjaer nepresne rozohrával, jeho pas na hrot ofenzívy zachytil Dylan Bronn a Tunisko rozohráva od zadných radov.
6
Tunisko je naozaj veľmi nabudené a srší aktivitou. Snaží sa byť všade skôr, získavať lopty a znepríjemňovať rozohrávku súpera.
5
Aïssa Laïdouni získal v podstate stratenú loptu a v šestnástke sa aj dostal k strele, ale jeho pokus bol zablokovaný.
4
Dánsky stopér ostal mierne otrasený, ale bude v poriadku a môže pokračovať v hre. Stretnutie sa postupne rozbieha.
3
Youssef Msakni strieľal spred pokutového územia, zrazená strela sa nedostala na bránku Dánska. Andreas Christensen ju zablokoval hlavou, ostal otrasený.
2
Christian Eriksen sa na krídle nedostal k centru, veľmi dobre mu loptu sklzom vypichol Aïssa Laïdouni a oslávil to takým "futsalovým" spôsobom. Vidieť, že africká krajina dnes nevypustí nič a každý súboj bude pre hráčov ako ten posledný.
1
Dánsko nastupuje ako favorit v červených dresoch, Tunisko má biele prevedenie. Pokúsi sa prekvapiť.
1
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Dánsko: Schmeichel – Andersen, Kjaer (C), A. Christensen – Kristensen, Delaney, Eriksen, Höjbjerg, Maehle – Skov Olsen, Dolberg.
Náhradníci: O. Christensen, Rönnow – Bah, Larsen, Nelsson, Jensen, Lindström, Nörgaard, Skov, Wass, Braithwaite, A. Cornelius, Damsgaard, Poulsen, Wind.

Tunisko: Dahmen – Talbi, Meriah, Bronn – Dräger, Skhiri, Laïdouni, Abdi – Slimane, Msakni (C) – Jebali.
Náhradníci: Ben Saïd, M. Hassen, Mathlouthi – Ghandri, Ifa, Maâloul, Ben Romdhane, Kechrida, Mejbri, Sassi, Jaziri, Khazri, Khenissi, Sliti, Chaalali.
Dánsko chce v Katare úspech, podobne ako na minuloročnom európskom šampionáte, kde mužstvo dokráčalo do semifinále. V skupine sú spoločne s Francúzskom favoritmi na dve miesta a škandinávska krajina ukázalo, že to na majstrov sveta vie. Za uplynulý rok ich porazila dvakrát. Proti Tunisku je jasným favoritom.

Tunisko ide na svoj piaty svetový šampionát, ale ešte nikdy nepostúpilo zo základnej skupiny. Rovnako tomu bolo aj štyri roky dozadu. Nič nenasvedčuje tomu, že by sa to malo meniť, pretože má silných protivníkov. Ak by uhralo body s Dánskom, bolo by to prekvapenie.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:00.

Tabuľka: Skupina D | Matchday 1

Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»MS vo futbale 2022: Dánsko vo svojom úvodnom dueli remizovalo