VIDEO: Nájdi 5 rozdielov. Keby hral Messi o deň skôr, penaltu by nekopal

Lionel Messi.
Lionel Messi. (Autor: TASR/AP)
Michal Šášky|22. nov 2022 o 12:37

Rozhodcovia posúdili dve podobné situácie absolútne rozdielne.

DAUHA. Argentína strelila v prvom polčase proti Saudskej Arábii na MS v Katare až štyri góly.

Až tri z nich rozhodcovia neuznali pre ofsajd. Hráči z Arabského polostrova hrali na hranici rizika a až sedemkrát vystavili v prvom dejstve favorizovaných súperov do postavenia mimo hry.

Raz delilo argentínskych futbalistov od gólovej radosti len pár milimetrov. Lautaro Martínez bol pri jednej zo situácií len polovicou ramena za obrancom súpera. Odhalil ho systém SOAT.

Jediný gól strelil Lionel Messi, ktorý sa presadil z pokutového kopu už v 10. minúte. Keby sa však hral zápas o deň skôr, penaltu by zrejme nekopal.

V zápase Anglicko - Irán sa hneď v úvode udiala veľmi podobná situácia, ktorá bola vyhodnotená videorozhodcom úplne opačne.

VIDEO: Harry Maguire vs. Rouzbeh Cheshmi na MS Katar 2022

Po rohovom kope bránil kapitána Anglicka Harryho Maguira veľmi tesne iránsky futbalista Rouzbeh Cheshmi. Nesledoval loptu, na protihráčovi bol zavesený a takmer zápasníckym chvatom ho poslal k zemi.

Hnev britských fanúšikov bol opodstatnený, súboj bol za hranicou. Videorozhodcovia však situáciu preskúmali a nariadili pokračovať v hre. Bližšie to nekomentovali.

Naopak, v závere bola odpískaná pre Irán penalta za oveľa menšie previnenie.

Veľmi podobná situácia nastala v súboji Argentíny so Saudskou Arábiou. Leandro Paredes bol pri rohovom kope rovnako horlivo bránený Saudom Abdulhamidom.

VIDEO: Leandro Paredes vs. Saud Abdulhamid na MS Katar 2022

V tomto prípade však už VAR zavolal hlavného arbitra k obrazovke. Ten si situáciu prezrel a správne nariadil pokutový kop.

Fanúšikov však zaujalo, ako môžu rozhodcovia vyriešiť dve situácie v priebehu pár hodín absolútne opačne.

„Špekulujeme o tom, že si rozhodcovia včera spoločne sadli a povedali si, že takéto držanie je už príliš a budú takéto situácie pískať,“ poznamenal v štúdiu ČT Sport bývalý futbalista Luděk Zelenka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»VIDEO: Nájdi 5 rozdielov. Keby hral Messi o deň skôr, penaltu by nekopal