Andraščík: Ostávam v klube, chceme hrať o popredné priečky

Vladimír Andraščík.
Vladimír Andraščík. (Autor: pc)
Sportnet|23. dec 2016 o 00:00

Kapitán futbalového klubu Partizán Bardejov hodnotí druholigovú jeseň.

BARDEJOV. Vladimír Andraščík nastupoval v jesennej časti 2. futbalovej ligy v Partizáne Bardejov ako krajný obranca alebo defenzívny stredopoliar.

Jeden z najskúsenejších hráčov bardejovského kádra pôsobí v mužstve už šiesty rok. S futbalom začínal vo Finticiach, hrával v Tatrane Prešov, Moldave a Svidníku.

Jeseň zvládli veľmi dobre

Je nielen jedným zo „starších“ hráčov, ale v šatni a aj na ihrisku prirodzenou autoritou, a tak na rukáve nosil kapitánsku pásku.

Ako jeden z mála odohral všetky zápasy jesennej časti bez striedania.

Bardejov skončil na druhej priečke, s desaťbodovým odstupom za lídrom VSS Košice. V klube sú so skončenou polsezónou spokojní a spokojný je aj ich kapitán.

„Myslím si, že jesenná časť bola od začiatku veľmi dobrá. Nechcem hodnotiť len seba, na ihrisku sme jedenásti, v kádri dvadsiati. Chlapci sú aj po hosťovaniach. Pomohla spolupráca so Svidníkom, kde mali hráči, ktorí hrali menej, možnosť získať hernú prax. Prvé kolá sme zvládli. Mne sa podarilo dať tri góly. Určite ich mohlo byť aj viac. Káder sa zmenil, prišli noví hráči. Iní odišli, bývalí spoluhráči Marko Milunovič s Jánom Čikošom Pavličkom hrajú teraz druhú ligu v Skalici a rovnako ako my hrajú o špicu,“ povedal V. Andraščík.

Košické prekliatie

Bardejovčanom sa ani raz nepodarilo zdolať Lokomotívu Košice, naopak vedúce mužstvo tabuľky, košické VSS zaknihovalo jedinú prehru práve na ihrisku Partizána.

„Škoda zápasu doma s Lokomotívou a niektorých vonku, ktoré nám ušli. Neboli sme horším mužstvom, ale nedali sme góly. Ak by sa nám to podarilo, mohli sme lídra VSS ešte potrápiť. Domáci fanúšikovia mohli byť spokojní. Zápasy boli o góloch, hrali sme pekný futbal. Nechýbali ani dramatické situácie. S VSS a Liptovským Mikulášom sme zápasy otáčali až v závere, a tak si diváci určite prišli na svoje.“

Sú zápasy, na ktoré sa nespomína dobre: „Nejde nám to proti Lokomotíve. Vonku sme dostali hlúpe góly a prehrali, doma sme neboli slabším mužstvom a predsa sme body nezískali. Lokomotíva ako keby bola pre nás zakliata.“

Je to ale aj opačne a hráč odchádza z ihriska s dobrým pocitom.

„Takých duelov bolo viac. Mne ale aj ostatným chlapcom sa dobre hralo v zápasoch, ktoré sme rozhodli až v závere. Bojovali sme a to prinieslo výsledok. Darilo sa nám proti silnej Spišskej Novej Vsi, ktorej som dal dva góly.“

Vianoce strávi doma, je čerstvý ujo

Aktéri futbalového kolotoča sa už tešia na zimnú prestávku i zaslúžené dovolenky. Bardejovský kapitán bude dovolenkovať doma.

„Tak, ako každý rok budem doma s rodinou. Som šťastný, som čerstvý ujo, takže máme plný dom radosti. Vianoce strávim so svojimi najbližšími.“Druholigové tímy čaká jarná časť súťažného ročníka 2016/17. Vladimír Andraščík naďalej spája svoju najbližšiu futbalovú budúcnosť s Partizánom.

„V Bardejove mám zmluvu ešte rok. Na jar by sme chceli byť dôstojným súperom všetkým mužstvám v nadstavbe. Čakajú nás ešte dva zápasy základnej časti, ale účasť v nadstavbe už máme istú. Aj v nej chceme hrať o popredné miesta,“ dodal kapitán klubu Partizán Bardejov Vladimír Andraščík.

Tento článok vyšiel vo vianočnom dvojčísle týždenníka MY Prešovské noviny.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Andraščík: Ostávam v klube, chceme hrať o popredné priečky