Ako vnímajú Vianoce športové osobnosti východu?

Hokejový velikán Igor Liba.
Hokejový velikán Igor Liba. (Autor: sita)
Patrik Fotta, Daniel Dedina|23. dec 2016 o 00:00

O sviatkoch nám porozprávala Lucia Kupčíková , Igor Liba aj Stano Šesták.

Kupčíková pri synčekovi opäť našla radosť z Vianoc

Jedna z najskúsenejších hráčok Good Angels Košice Lucia Kupčíková sa k ženskému basketbalu aktívne vrátila začiatkom tohto roka. Po tom ako sa jej narodil synček Teo mala popradská rodáčka dva roky od basketbalu pauzu, následne sa vrátila do klubu, kde v minulosti pôsobila aj ako kapitánka.

Vianoce sú všeobecne vnímané ako sviatky radosti a pokoja, kedy sa pri jednom stole zíde takmer celá rodina. Rovnako ich vníma aj Kupčíková.

„Znovu som našla takú skutočnú radosť z Vianoc pri mojom synčekovi. Práve kvôli nemu som zvedavá ako to bude vnímať, pretože každým rokom je to iné. Teraz opäť podrástol a bude viac vnímať koľko darčekov dostane, kto každý je okolo neho, takže veľmi sa na to teším,“ povedala Kupčíková, ktorá tento rok oslávi tretie Vianoce spolu so svojou malou ratolesťou.

„Tie prvé bol ešte veľmi malý, takže bol len zabalený v perinke keďže mal len pár mesiacov, minulý rok už trochu viac vnímal čo sa deje.“

Hráčka Good Angels Košice Lucia Kupčíková.
Hráčka Good Angels Košice Lucia Kupčíková. (Autor: sita)

Keď príde do života ženy dieťa tak aj celé Vianoce začnú mať úplne iný význam a začne ich vnímať v inej perspektíve.

„Vtedy to bolo tak, že sa rodina stretla, teraz je to skôr o takom úprimnom šťastí z darčekov, zo stromčeka a z výzdoby.“

Užíva si vôňu živého stromčeka

Nákupy darčekov si popradská rodáčka obvykle nenecháva na poslednú chvíľu, no povinnosti v klube jej tento rok zabrali dosť veľa času.

„Je to tak pol na pol, niečo som už stihla nakúpiť a zopár vecí ešte potrebujem doladiť. Našťastie však už väčšinu máme,“ uviedla košická basketbalistka, ktorá si nepamätá, kedy zistila, že darčeky pod stromček dávajú rodičia.

„Asi to prišlo tak spontánne, pretože nemám takú spomienku, po ktorej by bol nejaký skok, že zrazu som to zistila. Asi som sa o tom dozvedela od kamarátov alebo iným spôsobom.“

V súvislosti s Vianocami sa veľká polemika často vedie okolo stromčeka, ktorý si často ľudia kupujú živý, no z praktických dôvodov je stále populárnejší umelý.

„My keď sme boli malí, tak sme obvykle mali umelý stromček, takže teraz si to asi vynahrádzame, pretože teraz si užívame živý. Je to najmä kvôli atmosfére, aj keď vôňu mám tiež rada, len sa mi zdá, že dosť skoro vyprchá. Je to ale pre mňa také prirodzené mať živý stromček,“ prezradila Kupčíková.

Košičania si vianočnú atmosféru môžu vychutnávať už tretí týždeň aj na Hlavnej ulici, kde okrem výzdoby rozvoniavajú dobroty z vianočných trhov.

„Musím povedať, že som sa už na nich bola pozrieť. Je to tam skutočne pekné, ale úprimne v Poprade to máme o čosi krajšie. Tento rok máme skutočne úžasnú výzdobu,“ pochválila svoje rodné mesto Kupčíková.

Liba: V mojej dobe sme sviatky vnímali inak

Aj hokejový velikán Igor Liba, ako väčšina ľudí, si počas vianočných sviatkov oddýchne v kruhu rodiny.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Ako vnímajú Vianoce športové osobnosti východu?