Košický Guard vybojoval na Svetovom pohári v kickboxe päť zlatých

(Autor: facebook)
Sportnet|26. máj 2017 o 00:00

Sestry Cmárové potvrdili nárast formy a príslušnosť k svetovej špičke.

Sestry Cmárové potvrdili nárast formy v príprave pre júlovými Svetovými hrami v poľskej Wroclawi a príslušnosť k svetovej špičke.

V dňoch 18. - 21. mája 2017 sa v budapeštianskom olympijskom MoM centre a v kongresovom centre hotela Novotel uskutočnil už 23. ročník Hungarian WAKO World Cup, na ktorom sa odprezentovalo 2 692 štartujúcich z 38 krajín 4 kontinentov sveta.

V tejto konkurencii sa predstavilo 15 kickboxerov košického Guard klubu (9 v reprezentácii SR a 6 v klubovej výprave), ktorí vybojovali 15 medailí - 5 zlatých, 3 strieborné, 7 bronzových.

Zlaté medaily z ringu si priniesli sestry Lucia a Veronika Cmárové, ktoré v tomto štádiu prípravy na júlové Svetové hry (IWGA World Games) v poľskej Wroclawi preukázali veľmi dobrú pripravenosť a stúpajúcu formu.

Veď vo svojich finálových zápasoch sa priamo konfrontovali so svojimi súperkami postúpivšími na World Games a to Lucia Cmárová vo finále K1 žien do 60 kg s ukrajinskou šampiónkou Nataliou Martjuchinovou a Veronika Cmárová v K1 žien do 65 kg s Holanďankou Sarel de Jong.

Ich zápasy patrili k ozdobám finálových ženských zápasov v ringu a svojím výkonom a výsledkom potvrdili príslušnosť k absolútnej ženskej špičke svetového amatérskeho kickboxingu.

Ďalšie zlato vybojoval veľmi nádejný nováčik v slovenskej reprezentácii Adrián Čulík, ktorý vyhral kicklight starších kadetov do 69 kg po veľmi pekných a bojovných výkonoch, v lightcontacte pridal bronz.

K nemu sa pridala aj jeho oddielová i reprezentačná kickboxerka Réka Harajdová, ktorá vyhrala kicklight starších kadetiek do 50 kg a v lightcontacte tejto váhovky pridala ešte striebro.

Posledným zlatým bol ukrajinský legionár v drese košického Guardu Vladislav Ščerbak, ktorý si to vymenil s Adriánom Čulíkom a vyhral lightcontact starších kadetov do 69 kg a v kicklighte skončil tretí.

Striebro si z Budapešti odniesli Vanesy, Knížková z ringu vo fullcontacte junioriek do 60 kg a Vincová z tatami v kicklighte junioriek do 55 kg, táto ešte pridala bronz z ringového fullcontactu junioriek do 56 kg.

Medaily s bronzovým leskom si zo Svetového pohára ešte odnášajú Tivadar Otvos v kicklighte mužov do 94 kg, Dávid Guman v lightcontacte starších kadetov do 47 kg a Sára Lemesányiová v kicklighte starších kadetiek do 65 kg.

Bronzovú ekipu uzatvára ďalší ukrajinský legionár v službách Košičanov, Andrij Chanas v lightcontacte mužov do 84 kg.

Už o necelé dva týždne čaká Košičanov domáci vrchol - SZKB Majstrovstvá Slovenska, ktoré sa uskutočnia v Banskej Bystrici v športovej hale Dukla na Štiavničkách v dňoch 2.-3.júna 2017.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košický Guard vybojoval na Svetovom pohári v kickboxe päť zlatých