Správy

Výkonný výbor gratuloval ďalšiemu jubilantovi, tentokrát najmladšiemu

(Autor: ZsFZ)
ZsFZ|23. nov 2023 o 14:15

Novembrové zasadnutie Výkonného výboru sa opäť nieslo v slávnostnom duchu. Oslávencom bol totiž jeho ďalší člen, tentokrát čerstvý štyridsiatnik Pavol Gubric, zástupca za ObFZ Nové Zámky.

Významné životné jubileum štyridsať rokov oslávil člen Výkonného výboru ZsFZ Pavol Gubric, ktorý je zároveň prezidentom futbalového klubu OFK Maňa a podpredsedom Oblastného futbalového zväzu Nové Zámky. S futbalom začínal v rodnej obci Maňa pri rieke Žitava v novozámockom okrese a blízke sa mu stali brankárske rukavice. Po krátkej dobe sa presunul do vtedy futbalovo veľkého Spartaku Vráble. "Najväčšou, i keď aj zároveň smutnou spomienkou bol pre mňa rok 1997, keď sme proti Dunajskej Strede a Trenčínu neuspeli v baráži o účasť v I. lige žiakov." hlási najmladší spomedzi členov Výkonného výboru. "Mal som to šťastie mať za spoluhráčov pánov futbalistov ako bol neskorší reprezentant Pali Farkaš, či vrábeľská ikona Paťo Balko." vzdáva hold známym spoluhráčom.

Oslávencovi Pavlovi Gubricovi gratulovali v Mani členovia Výkonného výboru ZsFZ na čele s jeho predsedom Petrom Kováčom, ako aj ďalší pozvaní hostia.
Oslávencovi Pavlovi Gubricovi gratulovali v Mani členovia Výkonného výboru ZsFZ na čele s jeho predsedom Petrom Kováčom, ako aj ďalší pozvaní hostia. (Autor: ZsFZ)

Hráč, tréner i funkcionár - všetko telom aj dušou

V ďalšej hráčskej kariére pokračoval následne ešte v Kmeťove, Lipovej a Dolnom i Hornom Ohaji. Potom sa v roku 2006 vrátil chrániť svätyňu svojej rodnej Mane a začal pôsobiť ako mládežnícky tréner, pričom nádejným futbalistom sa venuje až doposiaľ. Už jedenástym rokom vykonáva funkciu prezidenta OFK Maňa, účastníka novozámockej VII. ligy. "Napĺňa ma radosťou i hrdosťou zároveň, keď vidím na našom ihrisku s nadšením pôsobiť mladých futbalistov. Veľmi dobrú spoluprácu máme s obcou, podarilo sa nám vybudovať novú tribúnu a nainštalovať automatickú závlahu hracej plochy. Mládežníci tak majú vytvorené výborné podmienky pre napredovanie. O budúcnosť futbalu v Mani sa nebojím." hovorí nadšene otec troch detí, ktorému je veľkou oporou jeho manželka Michaela.

Práca s futbalovou mládežou v Mani je srdcovou záležitosťou Pavla Gubrica.
Práca s futbalovou mládežou v Mani je srdcovou záležitosťou Pavla Gubrica. (Autor: OFK Maňa)

Významným miľníkom zväzovej funkcionárskej kariéry bol rok 2014, kedy sa Pavol Gubric stal členom Výkonného výboru ObFZ N. Zámky a pôsobí v ňom nepretržite naďalej. Už niekoľko rokov má taktiež pod patronátom fungovanie oblastných mládežníckych výberov. Jeden z nich dokonca uplynulé leto viedol aj na medzinárodnom turnaji v poľskom Vroclawe. Oslávencovi želáme ešte veľa - veľa pozitívnej energie a ďalších dobrých nápadov pre rozvoj amatérskeho futbalu. Paľko, živió !!!



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: