Správy

Ladislav Gádoši je so spoluprácou s ObFZ Senica spokojný

(Autor: Martina Radošovská)
Martina Radošovská|30. jan 2019 o 14:50
(Autor: Martina Radošovská)

Počas minulého týždňa sa v Senici uskutočnila Riadna konferencia ObFZ Senica, na ktorej bol zhodnotený posledný rok práce oblastného futbalového zväzu, ako aj predstavené viaceré novinky.

Po úvodnom príhovore a otvorení konferencie, na ktorú prišlo 40 delegátov zo 45-tich, prišli na radu najskôr ocenenia a gratulácie. Z rúk predsedu ObFZ Senica Miroslava Gučeka a predsedu ZsFZ Ladislava Gádošiho, si prevzal ocenene Marián Bednár (70. rokov).

Ďakovné plakety za dlhoročnú činnosť vo futbale si prevzali Peter Mikuš a Petronela Bradáčová. 

(Autor: Martina Radošovská)

Miroslav Guček vidí pozitívne výsledky, ale aj rezervy

Delegátov konferencie privítal predseda ObFZ Senica Miroslav Guček. Od jeho nástupu do funkcie prešiel prvý rok, ktorý delegátom v krátkosti zhodnotil. 

Za jeden z najdôležitejších úspechov bola záchrana 5. ligy Západ, o ktorú sa zaslúžil Západoslovenský futbalový zväz v spolupráci s ObFZ Senica a ObFZ Trnava. „Neregulérnu súťaž so šiestimi mužstvami sme naplnili a zastabilizovali na trinásť účastníkov. Rovnako sme v spolupráci s Oblastným futbalovým zväzom Trenčín, rozšírili našu ôsmu ligu na dvanásť účastníkov a to spojením s mužstvami z myjavského regiónu. Som presvedčený, že to bol správny krok pre prospech futbalu,“ zhodnotil Guček.

(Autor: Martina Radošovská)

Ďalším dôležitým rozhodnutím bolo plošné zavedenie systému ISSF, ktorý napriek prvotným nedostatkom a problémom, priniesol veľa pozitív do činnosti klubov, odborných komisií a sekretariátu ObFZ Senica. 

Okrem vecí, ktoré sa zväzu podarilo vyriešiť, poukázal Guček aj na nedostatky, ktorými sa budú zaoberať v ďalšom období. Veľkú rezervu vidí v personálnej práci, kde má senická oblasť oproti iným zväzom, minimálne zastúpenie v orgánoch a komisiách ZsFZ a SFZ. Obdobnú situáciu vidí aj s rozhodcami a delegátmi, ktorí reprezentujú zväz vo vyšších súťažiach. Rovnako by chcel popracovať na zlepšení práce s mládežou pri Výberoch ObFZ Senica.

Finančná podpora putovala aj do senickej oblasti

V rámci Projektu podpory rekonštrukcie a výstavby futbalovej infraštruktúry sa dostalo finančnej podpory piatim klubom v senickej oblasti (Unín, Dojč, Štefanov, Sajdíkové humence a Hlboké).

K projektu sa vo svojom príhovore vyjadril aj predseda ZsFZ Ladislav Gádoši, ktorý poskytol konkrétne čísla. Do západokraja putovalo milión osemstotisíc eur, ktoré pomohli amatérskym klubom zrekonštruovať a zveladiť ich štadióny. Zároveň informoval, že v podobných projektoch sa bude pokračovať aj naďalej a ubezpečil kluby, že nešlo o poslednú finančnú pomoc. 

(Autor: Martina Radošovská)

„Samozrejme, nie každý žiadateľ mohol byť uspokojený, na druhej strane si treba uvedomiť, že to neboli posledné prostriedky, poskytnuté vládou do amatérskeho futbalu. Aj rok 2019 bude z tohto pohľadu určite zaujímavý.“

Miroslav Guček dodal, že finančná podpora, ktorá prišla do senickej oblasti, ho teší, no na druhej strane ho mrzí, že túto možnosť nevyužilo viacero klubov. 

Ladislav Gádoši je so spoluprácou spokojný

Slovo dostal aj predseda ZsFZ, ktorý sa počas svojho príhovoru venoval viacerým témam, jednou z nich bola aj 5. liga Západ. „Takto pred rokom som bol zvolený za predsedu ZsFZ a dal som si pred voľbami určité ciele. Dnes môžem konštatovať, že tie, ktoré sme si stanovili, sme aj naplnili. Dôležitým cieľom bola stabilizácia 5. ligy Západ. Stálo nás to veľa úsilia, za čo patrí poďakovanie aj predsedovi ObFZ Senica, ako aj predsedovi ObFZ Trnava.“

(Autor: Martina Radošovská)

Za veľmi pozitívnu zhodnotil aj spoluprácu so senickým zväzom. „Z doterajšej spolupráce s vašim oblastným futbalovým zväzom, s vašim predsedom a sekretárom mám skutočne veľmi dobrý dojem. Sú to funkcionári, ktorí si vždy stáli za svojim slovom a predseda ObFZ Senica veľmi aktívne vystupuje v exekutíve Západoslovenského futbalového zväzu.“ 

V závere svojho príhovoru vyzval kluby a ich zástupcov k jednotnosti. „Majme pred sebou jednotný cieľ, ten najdôležitejší cieľ, ktorým je rozvoj amatérskeho futbalu.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: