Jelka nečakaným finalistom Zimnej ligy HUMMEL. Favorit z Tovarníkov ju preverí už v sobotu

(Autor: ZsFZ)
29. feb 2024 o 20:40

Trofej pre víťaza v Radave spozná svojho majiteľa.

Tovarníky ako jeden z favoritov Zimnej ligy HUMMEL hladko prešli až do finále, v aktuálnom ročníku ich paradoxne najviac potrápil nováčik VI. ligy Sever z Nedanoviec, s ktorým skóre otáčali a rozhodli tri minúty pred koncom. Prekvapiť zdatného súpera sa pokúsi Jelka, ktorá si v boji o finále hladko poradila so Šuranmi. Rozdielom triedy dokonca viedla už v 11. minúte.

Na súboj o titul majstra 2. ročníka Zimnej ligy pozýva tréner Jelky Martin Schmidt a hráč Tovarníkov Adrián Candrák.

Začíname v sobotu 2. marca o 15:00 hod., hrá sa na umelej tráve v Radave.

Schmidt: Môj zásah potešil aj tímového pokladníka

Máte pred sebou finálový zápas Zimnej ligy Hummel - čakali by ste pred jej štartom taký scenár, alebo prekonal všetky vaše predstavy?

Priznám sa, že som si nedával žiadne ciele, vedenie možno chcelo alebo aspoň dúfalo v postup zo základnej skupiny, minulý rok sa nám to nepodarilo. Tieto zápasy pre mňa boli dôležitejšie z pohľadu hernej činnosti a zabudovania nových posíl do kádra. Preto som rád, že naše výkony boli od zápasu k zápasu lepšie a dokázali sme sa prebojovať do finále, ktoré pre nás bude krásnou bodkou za zimnou prípravou.

K postupu do finále ste prispeli aj gólom do siete Šurian. Ako sa vám podarilo rozhodnúť duel s piatoligistom už v úvodnej štvrťhodine?

Deň predtým sme hrali ťažký zápas proti Svodínu. Bolo veľmi dôležité hrať zo zatvorenej obrany, získať kontrolu nad stredom poľa a nepúšťať sa do otvorenej hry s kvalitným súperom, akým Šurany sú. Pred zápasom som v kabíne apeloval na to, že sa musíme presadiť hneď z prvej šance, čo nám vyšlo trikrát po sebe. Po góle na 4:1 v 60. minúte sme už šetrili sily a zápas sa len dohrával. Z môjho gólu sa kabína veľmi teší, keďže ma zrejme bude stáť nemalý príspevok do tímovej pokladne.

Čo vravíte na priebeh skupinovej fázy?

V skupinovej fáze ma mrzí hlavne zápas so Štvrtkom na Ostrove. V tomto zápase sme si vytvorili viac ako tucet šancí, ktoré sa nám nepodarilo premeniť a súper zápas nakoniec otočil. V každom zápase sme boli lepším tímom a vytvárali si dostatok šancí. Mrzí hlavne efektivita, ktorá nás trápila aj na jeseň.

V sobotu si zahráte o trofej s favoritmi z Tovarníkov. Na čo sa budete spoliehať proti ofenzívne ladenému celku, ktorý v semifinále nadelil poltucet Partizánskemu?

Súpera a jeho súťaž nepoznám, podľa mojich informácií sa snažia hrať futbalovo a kombinačne. Vo finále často rozhodujú maličkosti. Po hernej stránke sme pripravení, dôležité bude chalanov nastaviť tak, aby sme našu hru udržali po celých 90 minút.

Donedávna ste pôsobili v Tomášikove, čo vás v lete priviedlo do Jelky?

Strávil som tam 13 rokov a vďačím im za krásne obdobie. Rozhodnutie odísť padlo obojstranne, napokon ma oslovil Ľudovít Varjú, konateľ spoločnosti CROWTECH TOOLS SE, ktorá je hlavným sponzorom FC Jelka aj mojím zamestnávateľom v osobnom živote. O klube som už roky počúval iba v superlatívoch. Vedenie je viacpočetné, sú to ľudia, ktorí svoju prácu robia srdcom a myslia na chod klubu minimálne 2-3 roky vopred.

A. Candrák: Rozbeh bol pomalší, no zvládli sme to

Zimnou ligou HUMMEL ste hladko prešli až do finále, na čo si treba dať pozor v poslednom súboji s Jelkou, ktorá viedla nad Šuranmi 3:0 už vo 12. minúte?

Áno, dá sa povedať, že sme do finále preleteli bez zaváhania. Čo sa týka nášho súpera vo finále, je pre nás neznámou, naše finálové stretnutie bude prvým v histórii klubu. Silu súpera rešpektujeme, ale nejako špeciálne sa nepripravujeme, veríme nášmu doterajšiemu hernému prejavu, ktorý predvádzame počas celej prípravy.

Čo vám v úvodnom kole pomohlo k otočke s Nedanovcami, novicom a tretím celkom VI. ligy Sever?

Bol to náš prvý zápas od prestávky s troma tréningovými jednotkami. Bolo vidieť na celkovom prejave, že sme sa pomalšie rozbiehali, aj keď sme to nakoniec zvládli vďaka bojovnosti a túžbe zvíťaziť hneď v 1. kole.

Váš celok zimoval piaty, čo sa mu podarilo z trávnikov V. ligy Juhovýchod úspešne preniesť do Zimnej ligy HUMMEL?

Počas celej jesennej časti sme hrali svoj dominantný futbal až na 2-3 zaváhania, za ktoré si môžeme jedine my. Do Zimnej ligy sme šli s cieľom pokračovať v nastolenom trende z jesene a odstrániť chyby, ktoré nás stáli body hlavne v závere zápasov.

Čo najväčšmi prispieva k dlhodobej forme a hernej pohode vášho tímu?

Je to hlavne o celej kabíne, ktorá má už dlhodobo svoju kvalitu, mužstvo sa neobmieňa, poznáme sa dlhodobo, čo vplýva na celkové výkony.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: