Horná Krupá v súboji kola vyzve nováčika. Od marca prehrala jediný ligový duel

Peter Popelka|18. okt 2024 o 09:37

Tovarníky (na foto v modrom) si naposledy poradili s Brodským.

Horná Krupá za lídrom V. ligy Severozápad zaostáva len o skóre a v polovici doterajších duelov jesene si udržala čisté konto. Prichystá jej zdatný nováčik z Tovarník prvú porážku sezóny? V súboji tabuľkových susedov s rovnakým počtom bodov (20) sa stretnú už v sobotu 19. septembra o 14:30 hod. V posledných štyroch kolách neprehral ani jeden z nich.

Na jednoznačný hit 12. kola Horná Krupá – Tovarníky pozývajú domáci Radovan Fogel a hosť Jakub Párkaň.

Fogel: Chceme postúpiť

Od marca ste prehrali jediný ligový duel. Čo sa zmenilo v jarnej časti uplynulej sezóny?

Myslím, že sme sa konečne zohrali. Prišli aj noví hráči, ktorí nám pomohli hlavne v posledných zápasoch, kde bolo viacero absencií. Chalani trénujú, snažia sa, tak to prináša výsledky.

V posledných štyroch kolách ste trikrát remizovali (dvakrát bez gólov) a raz dali víťazný gól 10 minút pred koncom riadneho hracieho času. Sledovali ste tieto zápasy aj napriek mesačnej pauze? Prečo sa mužstvu nedarilo rozhodnúť skôr?

Áno, zápasy som sledoval, doma som chalanov vždy prišiel podporiť. Povedal by som, že v tejto lige je každý zápas ťažký a nie vždy sa nám podarí dostať do toľkých šancí, ako by sme chceli. Vypadol nám aj útočník Guldán, ktorý vedel skórovať takmer v každom stretnutí.

Ako hodnotíte výkon Krupej v poslednom kole na pôde Prečínu?

Nebol som v tam, ale za mňa dobrý výsledok, lebo viem, že tam je ťažké uhrať dobrý výsledok. Som teda rád, že chalani vybojovali aspoň bod.

S Majcichovom ste dva razy vyhrali oblastný titul. Bol príčinou vášho odchodu aj fakt, že mužstvo do kraja nepostúpilo?

Áno, v Majcichove sme „šliapali“ a bolo to tam výborné po každej stránke. Chcel som ísť do vyššej súťaže, ale oni ako klub nechceli ísť ďalej kvôli cestovaniu a podobne. Stále ich ale sledujem a držím im palce.

S akými cieľmi FK Bestrent vstúpil do prvej polsezóny?

Cieľ je od vedenia a trénera jasný, chceme postúpiť. Myslím, že na to máme a keď sa podarí, dúfam, že to aj splníme. Mame posily - šikovných chalanov, kvalitného trénera a výborné vedenie, takže by to bola dobrá vďaka za ich prácu pre klub. 

Párkaň: Pre nás je to súper ako každý iný

Tovarníky ste posilnili v lete, predtým ste hrali tretiu ligu v Lehote pod Vtáčnikom. Prečo ste sa rozhodli zmeniť klub i súťaž?

Zmenu klubu som zvažoval už skôr, najmä kvôli pracovným povinnostiam. Ponuky som mal z viacerých klubov, každá mala svoje „pre a proti“. Dôkladne som zvažoval, ktorá z nich by bola pre mňa najvýhodnejšia. Ponuka od trénera Tovarník Adriána Candráka ma oslovila po všetkých stránkach a preto som neváhal. Hoci ešte nie sme ani v polovici sezóny, môžem povedať, že som sa rozhodol dobre.

Za lídrom zaostávate o skóre a vzájomný zápas. Čo vám vynieslo taký úspešný vstup do sezóny?

Určite je to poctivá práca v tréningovom procese, zodpovedný prístup hráčov, zároveň aj ochota na sebe pracovať. V tíme sú hráči s dlhoročnými futbalovými skúsenosťami, ktoré odovzdávajú ostatným. Stretol sa veľmi dobrý kolektív, čo je pre úspech rovnako dôležitým faktorom. 

Za posledné dva mesiace ste prehrali len raz. Čo v súboji s Brvnišťom (0:1) hralo v súperov prospech?

Tento zápas bol pre nás trochu smolný. Hoci sme si vytvorili dostatok šancí, nedokázali sme ich premeniť, čo nás stálo body.

Skórujete málo, no inkasujete ešte menej. Ste defenzívne ladeným mužstvom, alebo v zápasoch veľa šancí aj spálite?

Nemyslím, že by sme boli defenzívnym tímom. Snažíme sa hrať kombinačný futbal s aktívnym prechodom smerom dopredu. Častokrát sa však trápime v koncovke aj napriek dostatku streleckých príležitostí. Verím, že tento „hendikep“ čoskoro odstránime a začneme sa úspešne presadzovať aj v zakončení.

Horná Krupá stále neprehrala, no v polovici zápasov si delila body (v posledných štyroch kolách trikrát). Aký herný prejav čakáte od súpera s najlepšou obranou v súťaži?

Pre nás je to súper ako každý iný. My ideme do každého zápasu s tým, že v prvom rade pozeráme sami na seba, či už sa ten druhý klub nachádza na popredných miestach alebo v dolnej časti tabuľky. Uvedomujeme si, že každý súper je hrateľný. Ak každý z nás dá do zápasu sto percent, máme šancu bodovať naplno aj s doterajším lídrovi súťaže.

FOTO: Peter Pargáč.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: