Čeľadice privítajú Kolíňany na krajskej úrovni prvýkrát v histórii

24. aug 2023 o 19:41

Nováčik sa v atraktívnom derby predstaví u vicelídra súťaže.

Čeľadice v jarnej časti zaostali za očakávaním – našliapnuté mali k titulu, napokon však nedosiahli ani na top štvorku. V troch úvodných kolách novej sezóny však stále neprehrali ani raz. Kolíňany dva razy prehrali o gól, do tretice presvedčivo zdolali Chrenovú. Prekvapí tím Petra Drahoša ďalšieho favorita?

Pred nedeľným duelom, ktorý začne o 17:00, sme sa rozprávali s letnými posilami oboch celkov – Stanislavom Bačom z Čeľadíc a Patrikom Brathom z Kolíňan, ktorý v minulosti obliekal aj dres domácich.

Bača: Myslím, že tréner to nachystá na výhru

Čeľadice ste posilnili v lete, čo vás priviedlo z neďalekých D. Obdokoviec?


Určite to bola možnosť zahrať si vyššiu súťaž a hlavne záujem trénera Kosťa (bývalý mládežnícky reprezentant Peter Kostoláni, pozn. red.). Minulý rok to nevyšlo, tento rok sa to podarilo, páčili sa mi ich ciele a ambície, neľutujem to.

Ako hodnotíte uplynulý ročník, ktorý ste zakončili v prvej štvorke tabuľky?

Myslím si, že v áčku Dolných Obdokoviec bol jedným z najlepších. Jeseň bola super, jar mohla byť o čosi lepšia, ale hodnotím ju pozitívne, myslím, že 4. miesto je zaslúžené.

Na jeseň ste s novým tímom po troch kolách bez prehry, čo vám pomohlo k úspešnému štartu sezóny?

Dobrá tréningová účasť, vysoké ambície, kvalitný káder, niekedy i trocha futbalového šťastia.

Cez víkend v derby privítate Kolíňany, ktoré boli vaším tradičným súperom v oblasti. Akú hru čakáte od tohto celku?

Viem, že Kolíňany sa posilnili o nejakých hráčov, ktorých aj poznám osobne, takže nič ľahké nás nečaká. Viem z minulého ročníka, kde sú ich silné aj slabé stránky, ale myslím, že tréner to nachystá na výhru.

Čo vám naposledy pomohlo zvíťaziť v H. Kráľovej najtesnejším rozdielom?

Bolo to „o fous“, ako sa hovorí, asi rozhodli skúsenosti našich hráčov, i keď Kráľová podala kvalitný výkon.

Brath: Cieľom horná polovica tabuľky

V minulosti ste pálili aj v tretej lige za Neded či Vráble, čo vás po zahraničných stážach priviedlo do Kolíňan?

V prvom rade určite moja rodina, ktorá mi v zahraničí chýbala. Zavolal mi tréner Drahoš, s ktorým sa poznám už zopár rokov, či si k nim neprídem zatrénovať. Potom o mňa prejavil záujem a našli sme spoločnú reč. Zaujalo ma aj to, že sa vytvorila veľmi zaujímavá a kvalitná súťaž s množstvom dobrých mužstiev a derby zápasov.

V neďalekých Čeľadiciach ste sa stali víťazom Moget Cupu, najväčšieho halového turnaja na Slovensku. Aké sú vaše pocity pred derby, v ktorom nastúpite na opačnej strane ihriska?

Som veľmi rád, že sa mi to podarilo. Mali sme vtedy super kolektív aj kvalitný tím. Čeľadice každý rok patria medzi najväčších favoritov turnaja. Na zápas proti nim sa veľmi teším, určite bude skvelý a príde aj veľa ľudí.

Tím Petra Kostolániho zatiaľ neprehral, okrem iného zmazal aj štvorgólové manko. Tušíte, akú taktiku domáci kormidelník vymyslí?

Videl som ich comeback proti Solčanom, kde ukázali svoju silu. Klobúk dolu, mužstvo majú poskladané výborne. Netuším, akú taktiku zvolí Kosťo, ale hovorí sa, že derby nemá favorita a určite chceme zabojovať o nejaké body.

Prvé dve kolá jesene ste prehrali, čo ste v sobotu proti Chrenovej robili lepšie?

Prvé dve kolá nám bodovo nevyšli, ale myslím si, že v oboch zápasoch sme predviedli pekný, kombinačný futbal a verím tomu, že v ďalších zápasoch tie body budú pribúdať. Hrali sme svoju hru, nič extra sme nemenili, na hody sme možno mali väčšiu motiváciu, hlavne sme dokázali streliť góly a neinkasovať.

Kde by ste s novým tímom chceli skončiť v tabuľke?

Máme mladé kvalitné mužstvo s potenciálom zlepšovať sa. Určite sa chceme pohybovať v hornej polovici tabuľky.

FOTO: Jozef Fehér; archív (PB).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: