Blíži sa štvrťfinále Zimnej ligy: súboj dvoch piatoligistov z východných skupín

Peter Popelka|23. feb 2023 o 22:56

Pár slov od Rolanda Cingela a Michala Kuruca pred víkendovým stretnutím HUMMEL Zimnej ligy ZsFZ.

Hráči Šurian na jeseň zdolali Dvory nad Žitavou na ich vlastnej pôde - dokážu triumf zopakovať aj v boji o postup do semifinále? Duo neporazených sa stretne už v sobotu o 10:00, na duel vás pozývajú hráči Roland Cingel (Dvory n/Ž.) a Michal Kuruc (Šurany).

Cingel: Súperovi hráči vedia využiť každú chybu

V piatej lige s Dvormi zimujete na 7. priečke. Ste s priebežným umiestnením spokojný, alebo ste pred sezónou čakali viac?

Stred tabuľky určite nie je najhorší, ale toto mužstvo má potenciál bojovať o vyššie postavenie v tabuľke. Máme jeden z najmladších kádrov v lige. Chceme sa stále posúvať vpred.

Skupinu Zimnej ligy ste ovládli bez porážky, ako vnímate doterajšie počínanie klubu v súťaži?

Dávame do toho všetko, keďže je to súťaž počas zimnej prípravy. Každý jeden zápas beriem pozitívne a užívame si zápasy na kvalitnej umelej tráve.

Ako sa vám podarilo zdolať treťoligistu z Nových Zámkov?

Nové Zámky prišli v oklieštenej zostave, nastúpili hlavne s hráčmi z dorastu, ale aj tak sme to nemali jednoduché. Súpera sme nepúšťali do vyložených šancí a my sme naopak svoje šance využili.

Čo bolo kľúčom k bodovému zisku s Pozbou (3:3), ktorá v stretnutí viedla o dva góly?

Zmenili sme herný štýl, začali sme viac napádať súpera, ktorý urobil pár chýb a nakoniec sme tie chyby využili a vyrovnali zápas na 3-3.

Šurany sú vaším súperom aj v lige, viete, na čo si treba cez víkend dať pozor?

Určite treba hrať zodpovedne počas celého zápasu, pretože súper má šikovných hráčov, ktorí vedia využiť každú chybu. My sa však budeme sústrediť na náš spôsob hry a snažiť sa o postup ďalej.

Kuruc: Na jar chceme vyhrať všetky domáce zápasy

Dvory nad Žitavou sú vaším súperom aj v lige. Poznáte jeho silné, či prípadne slabšie stránky?

Dvory sú veľmi dobre poskladané mužstvo s množstvom výborných individualít. Vyzdvihol by som najmä ofenzívu, v ktorej majú obrovskú kvalitu, hráčov s nápadom ako Horáček, Cingel a kanonier Kráľ.

Šurany v súťaži zimujú na 10. priečke. Aké méty vyhliadajú v jarnej časti sezóny?

V zimnej prestávke sa káder trochu obmenil a dúfam, že mužstvu to len pomôže. Vystužili sme posty, ktoré najviac škrípali. Cieľom je určite vyhrať všetky domáce zápasy plus zabojovať a priniesť aj nejaké body zvonka. Dúfam, že k tomu pomôže aj môj návrat po polročnej prestávke, keď som pôsobil v Komjaticiach.

Poďme späť k Zimnej lige - čo naštartovalo obrat s Nevidzanmi, ktoré viedli už 2:0?

Po prvom polčase, ktorý bol z našej strany veľmi zlý a dva razy sme zbytočne inkasovali, sme si v kabíne cez prestávku povedali, čo chceme hrať - aktívne napádať od začiatku, čo sa nám podarilo a pomohli aj moje dva rýchle góly.

Remízu ste uhrali s Komjaticami - vnímali ste ju ako získaný bod, alebo dva stratené?

Určite sme to všetci vnímali ako dva stratené body, nebol to náš veľmi vydarený zápas, určite máme na viac.

Čo vám pomohlo k postupu zo skupinovej fázy?

Pomohlo nám hlavne to, že sme neprehrali ani jeden zápas. Dôležitá bola otočka na konci stretnutia s Tvrdošovcami. Dúfam, že na víťaznej vlne budeme pokračovať aj vo štvrťfinále.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: