Zima tesne nad priepasťou

Šéfredaktor|10. dec 2017 o 00:00

Rozlúčka nedopadla pre Tatran veselo

V derniére jesene si prvoligoví futbalisti Prešova bilanciu ani zamak nevylepšili. Skôr naopak. Zase nestrelili gól, čo sa v uplynulých siedmich vystúpeniach stalo už pomaly pravidlom, veď v spomínanom počte zápasov Tatran skóroval len dva razy (napriek tomu získal 5 bodov). Pravda je i taká, že naposledy skóroval dva razy v 12. kole proti Slovanu. Práve strelecká mizéria je hlavným dôvodom, prečo Šarišania zimujú skoro na samom spodku pelotónu.

(Zdroj: zuk, Autor: zuk)

A to mali ešte šťastie, že posledná Senica nezužitkovala naplno domáce prostredie v meraní síl s Michalovcami, ktoré svojou remízou krajanom čiastočne pomohli. Na druhej strane však Podbrezová pokorila Nitranov a preskočila zelenobielych. Nuž, Prešovčania, ktorí v úvodných štyroch kolách dva razy bodovali naplno, sa potom zasekli a na tretiu výhru museli čakať jedenásť kôl. Odvtedy zase až do konca prvej časti ročníka ďalší úspech neprišiel a tak logickým vyústením je prepad. Nie tak dávno sa v tábore Tatrana hovorilo o pohnútkach zabojovať o prvú šestku. Boli to len silácke reči bez nejakého logického základu. Momentálne síce nahlas nikto nespomína aktuálny boj o záchranu, ale realita je taká, že ten už odteraz máta aktérov. A hoci nie je vylúčené, že jarná časť prinesie obrodu i podstatne iný efekt, predsa to bude naozaj ťažké, aby sa východniari udržali medzi elitou.

Nehovoriac o tom, že ešte nie je vyriešená otázka prípadného zotrvania ukrajinského trénera Kovalca na lavičke mužstva aj v budúcom roku. Pôvodne mal totiž kouč pôsobiť pri mužstve do konca jesene, ale hráči si želajú, aby zostal s nimi aj počas náročnej druhej fázy. Spomínajú jeho dobrý vplyv na tím, burcovanie a podnecovanie pozitívnych prvkov. Nuž, to musí vyriešiť vedenie klubu a nie je vylúčené, že napokon všetko bude inak a kormidla sa ujme v poradí tretí lodivod v tomto ročníku.

Pred rozlúčkou v Trnave sa Prešovčania hotovali skomplikovať lídrovi jeho pozíciu favorita. Nuž, toto im aj vyšlo a o výsledku rozhodli dve skutočnosti. Rýchly inkasovaný gól po tečovanej strele (úspešnému pokusu predchádzalo zaváhanie hostí) a chabá koncovka. Spočiatku bola réžia zápasu podľa predpokladov v rukách hostiteľov, postupne sa však ukázali v sympatických situáciách aj hostia. Škoda, že akcia Petka sa neskončila vyrovnaním a potom aj hlavička Luberdu, keď pohotovo zasiahol brankár domácich. Možno sa Trnavčania po rýchlom získaní náskoku upokojili a možno trošku aj outsidera podcenili, čo sa im mohlo i vypomstiť. Napokon však prognózy nič nenarušilo a Tatran sa bude musieť spoliehať v budúcom roku i na to, že mu viac pomôže šťastena.

A ako videli dianie tréneri na pozápasovej tlačovke? Nestor El Maestro, Trnava: "Nebol to ľahký zápas, skôr komplikovaný. Súper sa ukázal ako jednoliaty celok. Splnili sme úlohu a prognózy, vyhrali sme a umocnili naše vedúce postavenie, čo nás môže len tešiť.“

Sergij Kovalec, Prešov: "Nazdávam sa, že to bol hodnotný zápas, v ktorom sme chceli bodovať. Boli aj šance, no prehrali sme. Musíme urobiť dôkladnú analýzu diania a poučiť sa."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: