Zarmútil bývalých spoluhráčov a stále aj kamarátov

Šéfredaktor|22. feb 2018 o 00:00

D. Leško  nepripisoval svojmu gólu do siete Tatrana mimoriadnu úlohu

Pripadá to ako schválnosť, ale je to naozaj veľakrát tak. Hráč, ktorý obliekal dres jedného tímu a potom sa ocitol v druhom celku, po čase vo vzájomnom stretnutí zarmúti bývalých spoluhráčov a stále ešte aj kamarátov. Tak to bolo aj v uplynulom prvoligovom stretnutí na popradskom štadióne, kde si zmeral sily Tatran Prešov s Podbrezovou.

(Zdroj: Tatran, Autor: Tatran)

Hostí značne posmelil na ceste za triumfom Dávid Leško svojím vedúcim gólom. Využil zaváhanie v obrane zelenobielych a najlepšie zareagoval na loptu, ktorá sa odrazila od žrde po predošlej strele spoluhráča Mikuša.

Strelca gólu si priaznivci Šarišanov pamätajú veľmi dobre. Hlavne z čias, keď bol kráľom druholigových strelcov. Pod odchode do Senice mu fazóna v zakončení už tak nepasovala a rovnako nebol taký viditeľný ani po návrate na východ. Vlani v lete zamieril do celku železiarov a v jarnej ouvertúre sa ukázal vo veľmi dobrom svetle.

 Snažili sme sa od začiatku hrať svoju hru, na ktorej sme pracovali počas zimnej prípravy. Vyšlo nám to, do prestávky sme získali dvojgólový náskok, ktorý bol rozhodujúci z hľadiska konečného výsledku,“  rozhovoril sa krajný ofenzívny hráč. Neraz bol cieľom prihrávok a pasov spoluhráčov a a po jeho strane išlo podstatne viac akcií hostí. Bolo vidno, že je v pohode a verí si. Prezradil, že sa nejako špeciálne nemotivoval na Tatran. Bral som tento zápas rovnako dôležito ako každý iný. Pravdaže, teší ma, že som skóroval a že sme vyhrali.“

Nielen Prešov, ale aj Podbrezovčania sú namočení v záchranárskych prácach, istú výhodu získali Stredoslováci, ktorí prehĺbili stratu východniarov. Začali sme dobre, ale je pred nami kopec zápasov, takže všetko je otvorené. Prirodzene, v najvyššej súťaži chceme zostať aj v ďalšom ročníku a k tejto méte vedie naša snaha,“ uviedol borec, ktorý nielenže strelil gól, ale aj prihrával na druhý zásah spoluhráčovi Wiezikovi. Takže bol najproduktívnejším hráčom víťazného celku. Potešil ma gól aj asistencia, ale hlavne výhra. Celú zimu sme sa tešili na majstrovský zápas a o to viac sme radi, že to vyšlo. Nikto z nás nepočítal, že to bude jednoduché, Tatran nie je vonkoncom ľahký súper. Bojoval celý zápas, ale aj my a preto sme radi za tri body. Nehovoril by som, že to bol duel z kategórie šesťbodových, lebo dôležitých duelov na jar nás čaká ešte dosť.“

Zápas bol aj dosť nervózny, vyplývalo to z úpornosti diania alebo nejakej premotivovanosti aktérov? Bodovo sme blízki súperi a tvrdšie súboje vyplývali možno aj z terénu a tiež z toho, že sme sa všetci hecovali na jarnú premiéru a chceli sme zúročiť robotu počas pauzy." Na otázku, či gól proti Tatranu má špeciálnu hodnotu a či nebodaj poteší viac než ktorýkoľvek iný, D. Leško odpovedal: Tatran je môj materský klub, kde som sa futbalovo cibril. Zásah ma teší, ale nepripisujem mu nejakú mimoriadnu úlohu. Snažil som sa odviesť maximum, ale už sa sústreďujem na ďalšie vystúpenie,“ dodal 29-ročný futbalista, ktorý podľa jeho slov skóroval proti Tatranu po prvý raz ako protihráč.

 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: