Vyšný Žipov futbalom žije!

Šéfredaktor|5. sep 2018 o 00:00

Tomáš Sima skóroval, ale zradil ho boľavý palec.

Pod Jasenovským hradom privítali Vyšný Žipov. Nováčik 5. ligy (skupina Vihorlatsko-Dukelská) z vranovského okresu má vo svojich radoch aj futbalistu, ktorý jasenovský trávnik dobre pozná. Tomáš Sima totiž vo farbách Kochanoviec, Stakčína či Brekova už túto lokalitu navštívil. A stalo sa tomu opäť.

V 46. minúte sa práve útočník Vyšného Žipova tešil. Otvoril totiž skóre stretnutia. Hostia držali priaznivý stav do 82. minúty, kedy inkasovali vyrovnávajúci gól. Ešte aj tento stav by „brali“, ale hneď o minútu Jasenovčania napli sieť z priameho kopu. Konečný rezultát – 2:1.

Sme sklamaní. Naším cieľom bolo neprehrať, čo sa nám do 80. minúty aj darilo. Inkasovať dva góly v poslednej desaťminútovke vždy bolí,“ začal debatu Tomáš Sima.

Po bezgólovom polčase sme si povedali, že naďalej musíme hrať zo zabezpečenej obrany. Velila nám k tomu situácia vylúčenia. Keď sme z prvého útoku dokázali skórovať, narástli nám krídla, boli sme v laufe a dlho sme výborný stav aj držali. V závere nám však už došli sily,“ dodal zatiaľ 3-gólový strelec.

V 74. minúte bol Tomáš Sima striedaný. Aký bol dôvod? Na stretnutie sme nastúpili s taktikou rozostavenia 4:5:1, na hrote som bol teda sám, čo znamenalo, že som zvádzal veľa ťažkých súbojov. Bojoval som však nielen s obrancami, ale aj so zranením, keďže mám bolestivo narazený palec na nohe. A práve až vypätý zdravotný stav bol dôvodom môjho striedania.“

Vyšný Žipov si zatiaľ počína na nováčika dobre. Po 5. kole získaných 10 bodov, v tabuľke „pravdy“ + 4... Bilancia, ktorá isto teší.

Oslovili ma brankár Jožko Dudáš a Slavo Eštok, neskôr vedenie klubu. Odohral som niekoľko prípravných zápasov a dohodli sme sa. Svoj príchod neľutujem, do mužstva prišli aj iní noví hráči, už to nie je Žipov čo niekedy býval. Vedenie klubu je super, s futbalistami jednajú korektne, podmienky na 5. ligu sú ideálne. A fans, tých musím spomenúť osobitne. Cestujú aj na zápasy vonku, boli v Pakostove, teraz aj Jasenove. Vyšný Žipov prosto žije futbalom. Chcem poďakovať aj mojej priateľke Kristínke, ktorá má podporuje, rodine, ľuďom, ktorí ma v novom prostredí prijali. Každému prajem zdravie, klubu čo najviac bodov a sebe pekný počet gólov v sieti súpera,“ dodal Tomáš Sima s typickým úsmevom.


 

Resumé, 5. kolo:

Jasenov – Vyšný Žipov 2:1 (0:0)

Góly: 82. M. Kríž, 83. M. Beták – 46. T. Sima

ČK: 40. M. Horvát (po 2. ŽK, V. Žipov)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: