Výhra bez baliaceho papiera

Šéfredaktor|16. aug 2020 o 10:05

Jasenovčania splnili úlohu favorita, ale Žipov-Čierne siahal po bode.

Ouvertúru má už za sebou aj 5. liga (sk. Vihorlatsko-Dukelská). Jasenovčania štartovali novú sezónu doma, privítali „združený“ tím FK Žipov-Čierne.

Papierové predpoklady nahrávali domácim. Po prvom polčase získali jednogólový náskok (2:1), a keďže k zmene stavu nedošlo, tri body ostali pod hradom. Športovo však treba podotknúť, že hostia si za výkon v druhom dejstve bodík zaslúžili.

V 13. minúte Jasenovčania zahodili pokutový kop. Faulovaný Paľo si postavil loptu na biely bod a – Kmec smer lopty vystihol, penaltu zneškodnil. Sklamanie domácich fanúšikov pominulo o dve minúty, keď Matej Roško napriahol z 20 metrov a lopta zapadla presne k žrdi...

„Prvý polčas bol z našej strany živý, futbalovo dobrý. Aj keď sme vstúpili do diania nepremeneným pokutovým kopom, dokázali sme súperovi vnútiť svoj spôsob hry. Viedli sme síce iba o gól, ale druhého polčasu som sa neobával,“ začal debatu 22-ročný stredopoliar.

Jasenovskú radosť na 1:0 spôsobila vydarená strela spoza šestnástky... 

„Lopta mi prišla pekne na nohu. Ideálne som si ju prvým dotykom prichystal, druhým vystrelil. Tak som to chcel, vyšlo mi to,“ poznamenal šťastný strelec.

Už menej však mohol byť spokojný s jasenovským výkonom po prestávke. Súper mal niekoľko „pološancí“, držal loptu často vo svojej moci a jednogólové manko chcel zmazať.

 „Nebolo to dobré, akoby nám dochádzali sily. So zápasom v Slovnaft cupe, keď sme proti Nižnému Hrušovu dominovali, sa to nedalo porovnať. Musíme byť radi za tri body a vstup do sezóny, s ktorým sme rátali. Isto však nie s herným prejavom,“ dodal Matej Roško.

Pred úvodným hvizdom blahoželali funkcionári TJ Jasenov podpredsedovi klubu Horymírovi Krokkerovi k okrúhlemu jubileu. Oslávenec prichystal pohostenie, zákuskov bolo ako na svadbe. Darček výhry prišiel, len baliaci papier v podobe výkonu chýbal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: