Hlavné menu

Uličskí „vlci“ ochutnali prvé jarné body

Šéfredaktor|29. apr 2017 o 02:00

Dva góly Kočana a dva hrušovské „vlastence“ znamenali víťazstvo.

Na štvrtý jarný pokus sa futbalisti TJ Tvarona Ulič po záverečnom hvizde tešili. Piatoligový nováčik (sk. Vihorlatsko-Dukelská) v odvetnej časti najskôr prehral v Ptičom 1:4, následne doma ťahal za kratší koniec povrazu s líderskou Soľou 0:2 a naostatok prehral na jasenovskej pôde, teda celku z druhého miesta tabuľky najtesnejším pomerom 0:1. A tak sa zápas s Nižným Hrušovom javil už ako „povinnosť“ zabodovať. Stalo sa.

Po víťazstvo uličských „vlkov“ 4:2 sa podpísal dvojgólový Kočan a paradoxne dvoma „vlastencami“ pomohli hostia... "Po troch suchých kolách sme potrebovali zabodovať. V úvodnej štvrťhodine sme si vynútili značný tlak, spolupráca Hromadka – Kočan znamenala prvý gól zápasu. Ofenzívne sme hrali vysoko, snažili sa súpera napádať, na druhej strane hostia vycítili možnosti brejku a dvakrát boli blízko k skórovaniu. V závere polčasu vnikol do hrušovskej šestnástky Samčík, jeho strelu si obranca zrazil do vlastnej siete. Aj po prestávke sa nám úvod vydaril, po štandardke už lopta smerovala za bránkovú čiaru, obranca hostí sa ju snažil odkopnúť, no stal sa opak a lopta napla sieť. Za stavu 3:0 sme poľavili, akoby sa nám už nič nemohlo stať, ale kapitán súpera, ich najlepší hráč, dvoma gólmi dal stretnutiu opäť náboj. Poistku nášho víťazstva stanovil Matúš Kočan. Bol to pre nás najmä ťažký zápas, lebo súper ukázal kvalitu. So šťastným záverom pre nás, uznanie si však za výkon zaslúži aj súper," zhodnotil duel Štefan Lelič.

 

Najbližšie Uličania vycestujú do Hencoviec. K súperovi, na ktorého nemajú dobré spomienky. Bodaj by, veď s ním doma na jeseň prehrali vysoko 1:6. Je teda čo splácať... "Hencovce u nás preukázali kvalitu a skúsenosti, nám vtedy chýbali viacerí hráči kvôli zranenia i trestom, dopadlo to ako dopadlo. Efektivita súpera bola vysoká, hádam deväť – desať striel premenili na šesť gólov. Oproti domácemu zápasu musíme staviť na opačné garde, teda zabezpečiť defenzívu a čakať na brejkovú situáciu. Ak sa naskytne, v čo verím, treba ju využiť," dodal kormidelník uličských „vlkov“.

 

Resumé 18. kola:

Ulič - Nižný Hrušov 4:2 (2:0)

Góly: 27. a 82. M. Kočan, 44. vlastný (Fedor), 54. vlastný (Baran) – 71. a 76. (PK) M. Palko            

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: