Hlavné menu

Spálili sa na štandardkách

Šéfredaktor|5. okt 2017 o 00:00

Viacnásobná trpká pilulka

Nováčik druhej najvyššej súťaže z Trebišova je v domácom prostredí mimoriadne silný. Presvedčili sa o tom  už viaceré tímy, medzi nimi i favoriti, a akurát Lokomotíva Košice, ktorá je na čele pelotónu, v Zemplíne dokázala získať tri body. Naposledy sa museli pred Slavojom skloniť aj Popradčania. Tí museli prehltnúť horkú pilulku viackrát. Nielenže prehrali, ale prišli aj o vylúčeného hráča a navyše si dali aj „vlastenca“.

Pritom meranie síl sa pre Podtatrancov začalo vyvíjať dobre a ujali sa vedenia. Lenže neskôr prišiel spomínaný nešťastný zásah do vlastnej brány a tesne pred odchodom do šatne domáci strhli vedenie na svoju stranu. Na margo stretnutia sme sa opýtali kapitána FK Vladislava Palšu, či tento výsledok treba brať ako prekvapenie?  „Ťažko povedať. Podľa toho, kto sa ako pozerá na dianie. Cestovali sme na zápas s tým, že nechceme sa domov vracať naprázdno, ale neobstáli sme,“ uviedol v úvode skúsený futbalista. V druhom polčase mali hostia vylúčeného Kicu a zrejme aj to bol dosť dôležitý okamih pre ďalší vývoj stretnutia. „V tom momente sme prehrávali 1:2 a hoci sme hrali ďalej s úmyslom, že chceme vyrovnať stratu, predsa nám to nevyšlo. Súper sa snažil, dosiahol, čo chcel. My sme vyhrávali v prvom polčase, mali sme na tom stavať, ale umožnili sme domácim, aby to otočili.“.

Isté je, že tesne po tom, čo hostia  pokračovali v oslabení, prišiel tretí úder Trebišovčanov. Hostia sa síce nepoložili, ale dokázali už len tesne pred koncom skorigovať prehru. „Prvý polčas bol dosť zvláštny. My sme dosť faulovali a okolo našej šestnástky sa zahrávalo niekoľko štandardiek. Súper sa spoliehal na tieto situácie, lebo herne nás neprevýšil. Predsa však mu vyšlo to, na čo sa upriamil, tak padli prvé dva góly.“

Hlavne druhý zásah Zemplínčanov bol pre hostí nepríjemný, kým nováčik sa dostal psychicky hore. „Po zmene strán sme urobili chybu, po ktorej rezultoval tretí gól súpera. Potom sme znervózneli a hoci sme ešte dokázali odpovedať, bolo už neskoro na to, aby sme pomýšľali na prípadnú remízu. Možno keby sme skôr druhý raz skórovali, mali by sme väčšiu nádej na zmierlivý výsledok. A či si hostitelia výhru zaslúžili? Nám taký súper, čo sa orientuje hlavne na nakopávané lopty, neveľmi vyhovuje, skôr nám pasujú také celky, čo preferujú kombinačný futbal. V každom prípade si nedovolím tvrdiť, že by víťaz ukázal viac vôle a túžby vyhrať ako my.“

Predtým aj vo Zvolene Podtatranci podľahli rovnakým výsledkom, ale podľa V. Palšu tam mali hostia viac z hry, držali loptu, kým Stredoslováci sa orientovali na brejky. „Trebišov naposledy hral dôrazne, dohrával súboje, bojoval na doraz.“ Určite si Poprad zoberie poučenie z tejto porážky. „Hlavne v tom, že si musíme dávať väčší pozor na štandardné situácie. Ideme ďalej, pozrieme sa na chyby, ktorých sme sa dopustili a bude na nás, ako sa s tým nabudúce vyrovnáme,“ pripomenul ostrieľaný borec Popradu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: