Novinky z futbalu

Snina skórovala v jari 6-krát. Prvý slovenský strelec je Janko

Dušan Janko pri zahrávaní štandardky na 2:0.
Dušan Janko pri zahrávaní štandardky na 2:0. (Autor: ZDROJ: MFK Snina)
31. mar 2022 o 09:53

MFK Snina zaťažila v jari kontá súperov šiestimi gólmi. Prvým slovenským strelcom tímu bol v treťom vystúpení Dušan Janko.

Treťoligový duel Snina – Poprad sa dočkal prvého gólového momentu v 18. min.: Skvašík na polovici hracej plochy zasekol obrancu, oklamal ho telom a periférne už videl Losieva, ktorého vyslal do brejku 30-metrovým pasom. Stav sa menil na 1:0. Tak skončil aj prvý polčas. Bežala 60. min. a domáci dostali výhodu štandardky. Futbalovo povedané „malý“ rohový kop. Loptu si postavil Janko. Bolo 2:0...

 „Loptu som chcel prudko napáliť na bránu - buď to niekto zo spoluhráčov tečuje do brány alebo to trafím ja. Chvalabohu lopta perfektne zapadla do pravého horného rohu, z čoho bol nádherný a zároveň aj víťazný gól. Venujem ho svojmu synčekovi Dušankovi,“ rozhovoril sa hrdý otec Dušan Janko.

MFK Snina v jarnej odvete porazila doma Stropkov 3:0, (Iablonskii 2, Losiev), remizovala v Spišskej Novej Vsi 1:1 (Iablonskii) a naposledy porazil Poprad 2:1 (Losiev, Janko). V sninskom mužstve teda prvá slovenská gólová radosť.

 „Tešíme sa všetci, to jednoznačne. Vôbec som si neuvedomoval štatistiky, až v šatni po zápase mi asistent trénera Marek Lukáč hovoril, že som prvý Slovák, ktorý dal gól v jarnej časti za Sninu. Odpovedal som, že nie som Slovák, ale „Rusnák“, z čoho sme sa z chuti zasmiali. Je len dobré, že nás strieľa góly viac. Pridal som sa ku chlapcom, ktorí nás potiahli v úvode jari. Snáď som sa ofenzívne nakopol, kvalitu všetci máme. Nie je dôležité, kto skóruje, najdôležitejší je úspech MFK Snina,“ konštatoval 27-ročný futbalista.

Jarná bilancia eviduje sedem získaných bodov. Dve výhry doma a bod zo Spiša by mali nabádať k spokojnosti.

„Inak ako pozitívne zatiaľ vstup do jari bilancovať nemôžeme. Tréneri nám však nepovoľujú, stále sme nastavení víťazne. Žiadne uspokojenie neberieme. Máme sa v čom zlepšovať, sme na správnej ceste, ktorou sa chceme uberať.“

 V nedeľu MFK Snina privíta na svojom trávniku Rudňany, mužstvo z dolných priečok tabuľky. Bude to zápas v poriadnej zime, aspoň tak predpovedajú meteorológovia.

„Sme papierový favorit, ale to zápasy nevyhráva. Súper k nám určite nepríde ľahnúť si na trávnik, aby nám daroval body. Zima sa ešte nechce jari poddať, ale verím, že naši fanúšikovia sa teplo oblečú a prídu nás v hojnom počte povzbudiť. Spoločne chceme vyhrať! MFK Snina, do toho!“ – dodal Dušan Janko.

Snina – Poprad 2:1 (1:0)

Góly: 18. M. Losiev, 60. D. Janko – 80. D. Weiss.

ŽK: Skvašík, Ondika – Lajčák, Wišniewski

R: Bobko – Filipák, Baldovský

Snina: M. Lojka – R. Klučiar, Ľ. Jankaj, R. Dický, P. Krídla, D. Janko, A. Ondika, M. Ferko (90. P. Mihalčin), M. Losiev (87. P. Švajka), J. Skvašík (78. T. Kroka), M. Iablonskii.

Poprad: F. Dlubáč – M. Ondruš, M. Kapral (76. A.B. Wišniewski), S. Kuba, Dominik Maliňák (6. A. Pollák), Dávid Maliňák, P: Vaščák, T. Zimmer (46. D. Weiss), K. Wojtanek, M. Barnáš, T. Lajčák.

Marián Škuba     

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: