Novinky z futbalu

Šláger siedmej ligy bude v Chmeľove. Privíta Brezovicu

(Zdroj: FB ŠK v obci Chmeľov)
2. apr 2022 o 14:24

Chmeľov/ Brezovica. Pätica mužstiev v 7. lige ObFZ Prešov má „o čosi“ bližšie k postupu do vyššej súťaže. Vedúce Záborské, za ním Malý Šariš, Chmeľov, Brezovica, Hrabkov. V nedeľu sa dve z nich stretnú vo vzájomnom súboji. Chmeľov hostí Brezovicu.

Bezpochyby pôjde o šláger 15. kola. So zástupcami obidvoch táborov sme sa bavili o rovnakých témach. Ako prvého sme oslovili kapitána Chmeľova Mateja Lukáča. Reč bola najprv o úspešnom vstupne do jarnej časti. „Vyhrali sme v Kapušanoch 3:1, no tri góly boli vzhľadom na počet šancí málo. Inak, všetky štyri presné zásahy padli do prestávky a podľa mňa rozhodol náš tretí niekoľko desiatok sekúnd pred koncom prvého polčasu.“ Víťazná zostava sa nezvykne meniť, no podľa M. Lukáča to úplne platiť nemusí. Niektorí hráči sa „pasujú“ s menšími zraneniami a ich štart nemusí byť stopercentný. Ďalej uviedol, že Sila Brezovice je aj v individuálnych zručnostiach jednotlivcov a tie nemožno podceniť. O úspechu resp. neúspechu jedného či druhého tímu vraj rozhodne viacero ukazovateľov. „Brezovica má druhý najlepší útok, my druhú najlepšiu obranu. Nuž, uvidí sa, kto z koho. No určite si my aj hostia spoločne želáme, aby mal zápas svoju kvalitu a aby sa divákom páčil,“ dodal muž s kapitánskou páskou na brankárskom poste Chmeľova.   

Aj tréner Brezovice Martin Kulpa najprv nakrátko zalovil v pamäti. Jeho zverenci pred týždňom porazili doma Jakubovany hladko 4:0. „Celý zápas sme diktovali tempo hry. Zvlášť potešilo čisté konto brankára Olivera Pavlovského, menej zranenia troch hráčov.“ Opýtali sme sa na formu kanoniera Tomáša Dyačovského, keďže jeho meno sa na listine strelcov neobjavilo. Odpoveď znela, že v poslednom období vyniká skôr finálnymi prihrávkami, „no aj tak... Z tých šancí, do ktorých sa dostal, mohol aspoň, jednu, dve premeniť. Takto dal vyniknúť brankárovi Jakubovian Denisovi Hruškovi,“ myslí si M. Kulpa. Zaujímavosťou blížiaceho sa súboja je skutočnosť, že v minulosti sa tieto dva kluby v kategórii dospelých nestretávali, situácia sa zmenila po minuloročnom postupe Chmeľova do 7. ligy. „Pre nás všetkých je tamojšie prostredie, ako ja samotné ihrisko, veľkou neznámou. Vynasnažíme sa preto urobiť hneď na prvý pokus na domácich fanúšikov dobrý dojem. Konečný výsledok zápasu je pre obidva tábory zatiaľ veľkou neznámou, vyhrať chcú jedni i druhí.“        

Ján MIROĽA

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: