Sériu malo na svedomí nedostatočné chcenie

Šéfredaktor|24. máj 2018 o 00:00

G. Pulen tvrdí, že stále je to o tom hrať naplno a  vyhrať zápas

Po sérii piatich meraní síl bez výhry sa treťoligoví futbalisti Rožňavy konečne dočkali stopercentného bodového zápisu. Ten prišiel naozaj v pravú chvíľu, lebo určite nálada v mužstve už nebola ideálna. Navyše sebavedomie Gemerčanov pozdvihlo to, že si poradili s favorizovaným Vranovom. Hostia sa na ihrisku MFK popálili, na druhej strane úspech domácich poriadne nabudil.

Priestor na tlmočenie svojich myšlienok a pocitov sme dali jednému z matadorov rožňavského kolektívu – brankárovi Gejzovi Pulenovi: Je pravda, že hostia boli rozbehnutí a živia šancu na postupovú pozíciu. Naopak, my sme boli v období skôr krízovom, lebo chýbajú jednak hráči, ale sa vyskytli i ďalšie skutočnosti. Lenže v tomto stretnutí sme sa zomkli, nabudili sa a myslím si, že hlavne kolektívny výkon prispel k tomu, že sme získali cenný skalp. Možno sme mali viac šancí ako súper, ktorý mal zase častejšie loptu vo svojej moci, bol aktívny, chcel niečo uhrať, ale v ofenzíve sa do nejakých vyložených možností nedostával.“

Zaujímalo nás, ako sa v tíme hostiteľov prejavila predošlá uplynulá šnúra bez plného zásahu.Zachránení v súťaži sme, no každý zápas si treba užiť a stále je o čo hrať. Však je to šport a jeho podstatou je vyhrávať, dosahovať úspechy. Pred týmto duelom sme necítili nejaký tlak, že musíme konečne zabrať, však si stále hovoríme, že sa chceme zabaviť, vydať zo seba maximum , ale či to bude stačiť na radosť, to je ťažké predpovedať a záleží aj na sile súpera. Lenže v predošlých stretnutiach bol problém v tom, že sme neurobili maximum pre dobrý výsledok, lebo prehrať sa dá, ale treba sa zamyslieť nad tým, či každý zo seba vydal všetko. Takže spokojnosť nebola namieste.“ Vyzerá to tak, že v niektorých stretnutiach akoby Rožňava neboli srdciarmi. Na špičku kvalitu nemáme, tým viac, že sme prišli v zime o niektorých hráčov a ich absencia je citeľná. Lenže v tejto súťaži okrem Vyšného Opátskeho, ktoré má podľa mňa jednoznačne najkvalitnejší celok, sme mohli v iných dueloch ešte viac potrápiť súperov a uhrať lepšie výsledky. To sa nestalo a prečo tomu tak bolo, to je na dlhšiu debatu. Jednak rolu zohrali naše výkony, ale aj niektoré iné okolnosti,“ naznačil zložitejšiu situáciu a isté nejasnosti ohľadom budúcnosti v rožňavskom futbale tento skúsený matador. Lenže neželal si, aby bolo čosi konkrétnejšie publikované na margo všeobecnej futbalovej témy.

Isté je, že v minulom období Rožňavčania narazili na silnejších súperov, ale i takých, ktorých mohli zdolať. Výsledky by nám neprekážali, keby boli všetci súperi lepší a my by sme mali kopec smoly. Lenže my sami sme nehrali dobre. Dá sa to pochopiť, pokiaľ chýba dostatočná kvalita, lenže ak chýba chcenie, nasadenie, tak je to na zamyslenie. Tieto vlastnosti musia byť predsa samozrejmé, lebo bez toho, aby sa hráč bezo zvyšku na ihrisku rozdal, sa nedá pomýšľať na priaznivé výsledky. My sme určite nehrali optimálne a preto sme nedosiahli viac ako sme dosiahli.“ Bolo to spôsobené úľavou, že sa už nič nemôže stať? Možno všetko so všetkým súvisí, daktorých zásadných skutočností týkajúcich sa i celkovej neistoty sa nazbieralo dosť... To všetko vrátane situácie v kádri v porovnaní s jeseňou malo vplyv na naše výkony. Pokiaľ si však všetci budeme neustále uvedomovať, že každý duel chceme vyhrať, tak potom sa to určite odzrkadlí na hracej ploche,“ dodal Gejza Pulen.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: