Rodina zvíťazila nad futbalom

Šéfredaktor|11. jún 2019 o 22:20

Rozhodcovský dres Milana Ruščanského pôjde na vešiak

 

Ostatný víkend znamenal záver rozhodcovskej sezóny pre Milana Ruščanského. Na zelený trávnik vstúpil ako arbiter v roku 2002, z radov ObFZ Humenné sa po pár sezónach posunul do súťaží VsFZ, kde v pozícii rozhodcu, resp. asistenta rozhodcu koloval od piatej cez štvrtú až tretiu ligu.

 

V sobotu 8. júna nastúpil v pozícii prvého asistenta rozhodcu v stretnutí TIPOS 3. ligy, 29. kolo: Humenné – Maria Huta 14:0, v nedeľu pôsobil na „čiare“ piatoligového duelu (skupina Vihorlatsko- Dukelská), 25. kolo: Vyšný Žipov – Rudlov 2:2. Ešte pred úvodným hvizdom treťoligového zápasu sa udiala milá udalosť, keď Peter Jenčura, predseda ObFZ Humenné, odovzdal s aktívnou kariérou končiacemu rozhodcovi pamätnú plaketu. Po stretnutí sa našiel čas aj na pár slov.

Rodila sa v hlave dlho myšlienka ukončenia aktívnej kariéry? – „Bolo to veľmi krátke rozhodovanie, zavážila skutočnosť, že s manželkou očakávame tretí prírastok, takže rodina zvíťazila nad futbalom,“ povedal bez váhania Milan Ruščanský. 


 

Slávnostne záverečný futbalový víkend ste absolvovali aj v Humennom. Snáď tak trochu aj nostalgia, že v prostredí, ktoré je vám viac než blízke. – „Najkrajšia rozlúčka na svete (úsmev). Tu som začínal a tu aj končím. Je to krásne, že aj Východoslovenský futbalový zväz vyšiel v ústrety takejto myšlienke a mohol som ukončiť futbalovú kariéru ako asistent tretej ligy.“


 

Veľa práce ste v stretnutí nemali, sporná situácia ani jedna, naopak výsledok až nefutbalový 14:0... – „Boli aj ťažšie zápasy, určite. Tento duel spadal do kategórie „rozlúčkových“, očakával sa jednoznačný priebeh aj komisia rozhodcov to takto poňala, keď arbitri boli mladí, učia sa. Diváci boli svedkami množstva gólov, pekná bodka za sezónou.“

Ostanete futbalu verný aj potom, čo rozhodcovský dres poputuje na vešiak? – „Určite budem mať k futbalu blízko. Syn hrá za kategóriu U-6, chcem mu pomáhať, tiež však aj naďalej ostanem fanúšikom a možno budem pôsobiť aj vo futbalových štruktúrach,“ dodal Milan Ruščanský, ktorý prednedávnom predsedal Športovo-technickej komisii ObFZ Humenné.  

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: