Neudržané vedenie, chytená penalta

Šéfredaktor|2. aug 2018 o 00:00

Príchody – odchody v Medzilaborciach a Ptičom.  

Aktuálny stav v 4. lige (skupina Sever) znamená pre humenský región dvoch zástupcov. V uplynulej sezóne to bolo kvarteto, ale FK Humenné si postupom zabezpečil miestenku v treťoligovej spoločnosti a Radvaň nad Laborcom po úmrtí Michala Svičina, starostu obce i predsedu klubu, zaslala svoju prihlášku len do I. triedy ObFZ Humenné. Ostalo tak duo: MŠK Spartak Medzilaborce a TJ Ptava NV Ptičie.

Podstatne viac má v tejto krajskej úrovni súťažne „odkopané“ MŠK Spartak Medzilaborce. Celok spod Kamjanej hlásil posily v podobe príchodu Marca Ladomerského (Bystré), Patrika Ihnáta (Bystré), Branislava Sotáka (Dlhé Klčovo), Ladislava Harakaľa (Svidník), odchovanec Michal Višňovský sa vrátil z Borova, hosťovanie má predĺžené Karsa. K odchodom sa radí Gabriel Lukačik (Krásny Brod). Cieľom je horná polovica tabuľky. Vstup ďo sezóny sa nevydaril, i keď Spartakovci sa ujali v Záhradnom vedenia. V samom závere prvého dejstva domáci dvoma gólmi vývoj otočili a II. polčas už počet gólov nezmenil.


 

Druhá štvrtoligová sezóna sa začala pre TJ Ptava NV Ptičie. Novým je tréner Jaroslav Varchola, ktorý zapracoval do kádra päticu: Gabriel Horvat a Jaroslav Kuzma (Radvaň n/L.), Jakub Packo (FK Humenné), M. Piatka (Svidník), Miroslav Tkačin (Pakostov). Od „Hačurov“ putovali Tomáš Karas (Ohradzany), René Kirvej (V. Sitnica), Marek Čerňa (ostáva v Krásnom Brode). Cieľ avizuje stred tabuľky, vyhnúť sa stresu boja o záchranu. Premiéra v Soli dopadla neslávne, i keď hodinu sa Hačure držali. V 53. minúte zneškodnil brankár Dudič aj pokutový kop, ale Hajník dvoma presnými zásahmi v 63. a 85. minúte rozhodol, že body ostávajú doma.


 

Nič ľahké nečaká oboch štvrtoligistov ani tento víkend, opäť obaja cestujú za súpermi. Ptičie do Záhradného a Medzilaborce do Raslavíc...


 

Foto:

Gabriel Horvat, nová tvár TJ Ptava NV Ptičie

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: