Nehodlajú sa zrútiť do ďalšej priepasti

Šéfredaktor|20. sep 2018 o 19:10

Sabinov sa herne zviecha, no výsledky tomu nenasvedčujú

 

Príkladov je niekoľko na to, ako  sa niektoré kluby rútili z jednej priepasti do ďalšej závratnou rýchlosťou. Nestačilo, že vypadli z III. ligy, ale postupne sa ocitli aj o dve súťaže nižšie. Pri pohľade na tabuľku štvrtoligových zápolení v skupine Sever  túto myšlienku vyprovokovala momentálna pozícia Sabinova.

 

Už úvod ročníka predznamenal problémy. Kolektív MFK Slovan nevycestoval na zápas do Popradu, ale našťastie pomery  na súpiske sa podarilo ako-tak ustáliť a ďalšie duely už mužstvo absolvovalo.  Je však namieste otázka, či bude v silách hráčov odvrátiť pohromu? „Verím, že sa pozviechame a súťaž udržíme. Naša hra nie je taká hrozná, ako ukazujú výsledky. Futbalovo sa zdvíhame, avšak musia prísť lepšie výsledky. Naším cieľom je záchrana, o tom niet pochýb. Treba podotknúť, že sa nachádzame v štádiu stabilizovania pomerov v klube. V lete nezostal kameň  na kameni a to čo sa týka funkcionárskeho kádra i hráčskeho. Z bývalého tímu zostali len omrvinky – Dominik Bašista a Tomáš Huba. Väčšinu tímu tvoria menej skúsení hráči, čo sa vrátili z hosťovačiek. S výnimkou Patrika Janigu, Rada Demka a spomínanej dvojice, čo zostala z bývalého kádra,  ide o menej ostrieľaných jednotlivcov,“ rozhovoril sa tréner Martin Bystroň.

Nuž, najlepším liekom na vypadnutie je snaha čím skôr sa vrátiť tam, kde tím predtým účinkoval. Či to bude záležitosť dvoch rokov alebo dlhšieho obdobia, to sa ukáže. Podstatné je, aby sa mužstvo vyhlo záchranárskym prácam. Mnohí borci si iba zvykajú na tieto zápolenia a rozkukávajú sa. Nanešťastie ešte robia veľa chýb, z čoho rezultujú zásahy súperov. Aj preto daktoré vystúpenia dopadli viac než „bledo“ z pohľadu rezultátov. „Žiaľ, veľakrát inkasujeme zbytočne, keď doslova prihrávame protihráčom na ich góly. Na druhej strane naša koncovka je miestami žalostná. Aj naposledy na ihrisku Medzilaboriec keby sa duel skončil 4:4 alebo 5:5, tak nikto by nemohol namietať. Avšak naše tutovky sme trestuhodne zahodili. Súperi vedia naše zaváhania trestať, my naopak neťažíme z kiksov iných. Predsa len zrelší protihráči dokážu využiť naše zmätky, vedia prečíslenia zúročiť,  kým naši mladíci sú neraz v podobných situáciách bezzubí. To sa ukázalo aj v iných meraniach síl.“

Zatiaľ najnepríjemnejší bol debakle v Spišskom Podhradí. Tam sa však zišla partia, ktorá absolvovala iba jediný tréning a bolo treba súpisku doplniť o dorastencov, aby mužstvo vôbec duel absolvovalo. Najlepšie výkony Sabinovčania predviedli proti Záhradnému a Gerlachovu. „Proti Záhradnému sme sa držali statočne, škoda, že aspoň remízu sme neuhrali, lebo by sme si ju zaslúžili. Lenže futbal sa hrá na góly, súper ho dal a my nie. S Gerlachovom sme dosiahli zatiaľ jedinú výhru, ubojovali sme tri body, lebo hostia  boli lepší než Záhradné. Mali sme však v tomto prípade aj kúštiček šťastia. Nazdávali sme sa, že po tomto úspechu pôjdeme hore, lenže prišiel ďalší duel vonku a znovu sme sa ocitli vo výsledkovej biede,“ dodal tréner M. Bystroň.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: