Na profíkov už nemyslí

Šéfredaktor|20. nov 2018 o 10:05

P. Cicman štatistiky sleduje, ale nenaháňa sa za gólmi

 

Ešte nikdy nedal Pavol Cicman za pol sezóny toľko gólov, čo tentoraz. V drese Šarišských Michalian ich nasúkal rovný tucet, čím sa vyšvihol na druhé miesto medzi kanoniermi najvyššej regionálnej súťaže. Aj jeho pričinením kolektív  OŠFK obsadil po jeseni  štvrtú priečku.

 

Jeho bilancia mohla byť ešte lepšia, ale záverečný duel proti V. Revištiam vynechal kvôli povinnostiam v práci. Možno aj preto domáci uhrali iba remízu. „Počul som, že náš výkon nebol vydarený a mohli sme aj prehrať, takže i zisk bodu bol cenný,“ rozhovoril sa borec, ktorý  do Š. Michalian prišiel v zime zo Svidníka. Na margo svojej bilancie riekol, že jeho zásahov mohlo byť aj viac. „Možno aj o päť-šesť, no to, že som si vytvoril osobák , ma iste teší. Viac ma však zaujíma účinkovanie tímu ako moja bilancia, hoci netvrdím, že nesledujem situáciu v tabuľke strelcov. Lenže nemotivuje ma to k tomu, aby som sa hnal silou-mocou za nejakými rekordmi. Nemienim sa s nikým naháňať, predbiehať. Momentálny líder dlhodobo potvrdzuje svoje kanonierske schopnosti a mňa uspokojuje aspoň to, že môžem byť v jeho závese. A koľko gólov som dal najviac predtým? Nuž, na to neviem odpovedať, musel by som si pozrieť štatistiky, ale v každom prípade som účinkoval vo vyšších súťažiach, kde to bolo o niečom inom ako teraz a aj moja úloha bola odlišná,“ konštatoval borec, ktorý pôsobil v mnohých kluboch, napríklad v Tatrane Prešov, pražskom Bohemianse, v Senici, D. Kubíne, ale aj Poľsku.

 Najlepší zakončovateľ Š. Michalian priznal, že spoluhráči nehrajú vyslovene na neho. „Skôr ja si hľadám miesto na zakončenie, zbieham do šestnástky a snažím sa byť tam, kde je to pre streľbu výhodné. Pravdaže, snažím sa zapájať do diania aj na iných miestach na ihrisku.“ P. Cicman sa naozaj skvele rozbehol do tohto ročníka a v úvodných kolách posielal loptu do siete brankárov súperov jedna radosť. Potom sa odmlčal. „Efektivita klesla, hoci šance boli, ale už mi to tak nepadalo.“ Nuž, keby premieňal všetko, do čoho kopol, už by nebol v OŠFK, na Slovensku, ale kdesi inde... Pri tejto poznámke sa schuti zasmial a na margo návratu do vyššej súťaže naznačil: „Nezamýšľal som sa nad tým, hoci pred časom nejaké ponuky boli. Som spokojný tam, kde som, mám to blízko k domovu, na profesionálny futbal veľmi nepomýšľam. Mám svoju prácu a popri nej stíham futbal. Zázemie je v klube výborné, tunajší ľudia robia výbornú robotu a budem rád, ak to bude takto pokračovať,“ riekol borec, ktorý dal jeden gól z penalty a proti Plavnici sa blysol hetrikom.

K celkovému účinkovaniu tímu v jeseni pridal pár poznámok: „Naše postavenie mohlo byť ešte o čosi lepšie. Niektoré výkony vonku – hlavne v Snine či Svidníku -  neboli optimálne a preto nepribudlo viac bodov. Doma to bolo podstatne lepšie s výnimkou posledného vystúpenia, no napríklad proti lídrovi z Košíc sme neboli horší, hoci sme prehrali.  Napriek tomu aktuálne postavenie je úspechom. Je to odraz výborného zázemia v klube a my sa musíme usilovať, aby sa to premietlo do hry a úspešnosti. Máme podmienky aj káder na to, aby sme boli vysoko,“ dodal P. Cicman.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: