MICHALOVSKÝ REŠTART zabrzdil zranený členok

Šéfredaktor|7. feb 2018 o 00:00

Róbert Kovaľ sa vracia z Dukly Praha do MFK Zemplín Michalovce.

Vedenie Dukly Praha uvoľnilo slovenského záložníka Róberta KOVAĽA na hosťovanie do MFK Zemplín Michalovce, odkiaľ v roku 2014 prišiel. V aktuálne deviatom celku Fortunaligy bude odchovanec humenského futbalu pôsobiť do leta 2018 – zhruba v tomto znení vydal pražský futbalový klub z Julisky vyjadrenie začiatkom minulého týždňa. Roba Kovaľa sme oslovili, zisťovali súvislosti a objavila sa aj nepríjemná udalosť.

(Zdroj: dukla, Autor: dukla)

Čo predchádzalo rozhodnutiu vedenia pražských „vojakov“ o vašom hosťovaní? –  S trénermi som pravidelne rozprával, rozoberali sme moju situáciu, pričom som naznačil, že snáď by som uvítal aj hosťovanie, v ktorom by som dostával viac herného zaťaženia, keďže v jeseni som príliš veľa šancí nedostával. Už v januári tohto roka som sa stretol s Marekom Záhorčákom, jedným z funkcionárskeho vedenia MFK Zemplín, následne sa oba kluby dohodli, mne sa naskytla ideálna možnosť vrátiť sa prakticky domov a v mne známom michalovskom prostredí sa pokúsil o futbalový reštart,“  začal debatu 24-ročný stredopoliar.

Počiatočné pozitívne naladenie však „uletelo“. Prvý kontakt s michalovskou prípravou znamenal zranenie, ktoré sa prenesie do poldruha mesačnej pauzy. – Za Michalovčanmi som cestoval do Poľska, kde mali rozložený tréningový kemp, nastúpil som v prípravnom stretnutí proti Třincu, po jednom zo súbojov som zle došliapol a podvrtol si členok. Prvé prognózy nie sú pre mňa vôbec priaznivé – tvrdia roztrhnutie väzov v členku, čaká ma ešte vyšetrenie, ale ak by sa povedané potvrdilo, znamenalo by to pre mňa v rámci rekonvalescencie až šesťtýždňovú pauzu.“

Michalovský reštart tak dostal vážne trhliny... Som veľmi sklamaný. Vrátil som sa do klubu, kde poznám viacerých hráčov, dobre ma privítali aj tréneri, cítil som dôveru, tešil som sa. Po tréningoch došlo na prvý zápas a stalo sa toto... Začiatok odvety mám pokazený,“ dodal smutne Róbert Kovaľ. Držíme palce v skorý návrat na trávnik!

 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: