Konečne im napršalo šťastie

Šéfredaktor|5. sep 2018 o 00:00

Nahustený program Tatran zatiaľ zvláda

Náročný týždeň majú aktuálne futbalisti Tatrana Prešov. Okrem povinností v druhej najvyššej súťaži sa predstavili aj v pohárovom vystúpení. Doterajšie dva duely v krátkom časovom úseku zvládli, hoci sa v oboch prípadoch predstavili na ihriskách súperov. Samozrejme, viac pozornosti pútalo ich účinkovanie v ligových zápoleniach.

Zelenobieli si zlepšili bilanciu z duelov vonku, ktorá je paradoxne lepšia než z domácich meraní síl. Naposledy dominovali na pôde Šamorína, pričom o úspech sa zaslúžil aj netradičný strelec Ján Dzurík, ktorý zaznamenal v poradí druhý zásah svojho tímu a bol to aj celkove jeho druhý gól v sezóne. Takže ašpirujete na najlepšieho strelca tímu? – obrátili sme sa na tohto borca: No, už pomaly dobieham Hošeka,“ usmial sa defenzívny hráč.

Na margo priebehu stretnutia riekol, že počasie neprialo futbalu, ani ihrisko nebolo logicky v najlepšom stave, ale Prešovčania sú už pomaly zvyknutí, že účinkujú v daždi a na šmykľavom teréne. Aj V Stropkove sme v predošlých dvoch dueloch hrali za podobných podmienok, takže sme zvyknutí Doma sme však zaváhali, naposledy nám napršalo šťastie. Ešte spočiatku sa ako-tak dalo kombinovať, ale neskôr to bola doslova oranica, takže obe mužstvá sa zamerali na dlhé odkopy a jednoduchý herný prejav.“ Zaujímavé je, že zhostia strelili góly na začiatku prvého aj druhého polčasu. Vyzeralo to tak, akoby to bol zámer vyletieť na súpera a eliminovať tým spôsobom jeho aktivitu a odvahu.  Zámerom bolo hlavne nedostať gól a verili sme si, že prídu nejaké naše šance a niektoré a využijeme.“  Šamorín je vo vlastnom prostredí tradične nebezpečný, ale tentoraz ho východniari k ničomu nepustili, akurát v závere zápasu mu umožnili skorigovať prehru zásahom z penalty.Bránili sme dobre, vykrývali priestor a obsadzovali protihráčov, takže preto bol súper v ofenzíve bezzubý. Keď Šamorín prehrával, možno mal viac loptu na nohe a dostával sa do menšieho tlaku. Hlavne v závere, keď sme boli preťažení a z toho pramenil aj pokutový kop. Lenže inak sme odolávali s prehľadom. Po dvoch prehrách sme potrebovali bodovať, pomýšľali sme minimálne na remízu, tri body je však podstatne viac a z toho sa tešíme.“ Inak, Prešovčania pokračujú v lepšej streleckej muške než v niektorých uplynulých sezónach a dokumentovali to aj na šamorínskom ihrisku. Zatiaľ nám to ide a verím, že budeme v tom pokračovať.“

V utorok Šarišania nastúpili na duel 4. kola Slovnaft Cupu. Na Orave – v Oravskom Veselom - ich treťoligista potrápil a favorit postúpil po bezgólovej remíze až na strely zo značky pokutového kopu. Nebol som k dispozícii, lebo som trochu chorý, rovnako chýbali ďalší chlapci - Lukáč, Luberda či Maník. Takže šancu dostali ďalší zo širšieho kádra. Podstatné je, že sme sa dostali ďalej, hoci prioritou je pre nás druhá liga,“ dodal Ján Dzurík. Nuž, v pohári to niekedy favorit nemá jednoduché a Prešov sa o tom určite presvedčil.


 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: