Jakubov sa vrátil do Humenného

Šéfredaktor|15. júl 2019 o 02:10

V FK Humenné došlo počas letnej prestávky k výmene trénera a odchodu niekoľkých hráčov. Manažér klubu Vladimír Vasilenko káder doplnil o sedem hráčov. Jedným z nich je aj humenský odchovanec 19-ročný študent Maroš Jakubov.

 

S futbalom začal ako šesťročný, keď prišiel na prvý tréning k známemu mládežníckemu trénerovi Alexandrovi Bochynovi, od ktorého sa naučil základy futbalu.  V Humennom hral do dvanástich rokov za žiacke tímy pod vedením trénerov Bochyna, Feigla a Mandulu. Potom som prestúpil do Zemplína Michalovce, kde za U13 a U14 hral pod taktovkou trénera Komendu.  "S trénerom U15 Morozom sme vyhrali I. ligu starších žiakov, skupina Východ.  Na celoslovenskom finále tejto kategórie sme skončili tretí. Aj kategóriu mladší a starší dorast som odohral v Michalovciach, kde sme hrali I. dorasteneckú ligu pod vedením trénerov  Devečku, Košudu, Sokoliho, Dargaja a Šimča. So mnou tam hralo mnoho talentovaných futbalistov ako Matúš Vojtko, Roman Begala, Peter Vojtovič, ktorí v súčasnosti hrajú I. ligu za Zemplín Michalovce, či  Patrik Košuda, ktorý hrával za Pohronie a ďalší," povedal Maroš Jakubov.

V zimnej prestávke v minulom ročníku prestúpil do Vranova nad Topľou, kde bol tréner Peter Košuda, s ktorým sa poznal ešte z Michaloviec. V jarnej časti odohral  jedenásť zápasov a strelil päť gólov.  "Bola tam dobrá partia. V letnej prestávke tréner Peter Košuda odišiel do FK Humenné a za mnou prišiel manažér Vladimír Vasilenko. Neváhal som a prestúpil som do Humenného, kde som s futbalom začínal. Aj tu je výborná  kabína, skúsení hráči, od ktorých sa mám ešte čo učiť. Na postup do II. ligy je veľa adeptov, ako Prešov, Lipany, Vranov, no počítať treba  aj s FK Humenné,“  dodal s úsmevom  Maroš Jakubov,  útočník FK Humenné. 

Text: PA 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: