Humenčania na prahu postupu

Šéfredaktor|21. máj 2018 o 00:00

Radvančania sa trápia, chcú dohrať so cťou.

Derby Humenné – Radvaň nad Laborcom (4. liga, skupina Sever, 26. kolo) dopadlo podľa predpokladov. Líder vyhral rozdielom triedy. Možno povedať, že dianie z trávnika sa prenieslo aj do výsledku, ktorý bol zaslúžený.

V radvanských farbách nastúpilo viacero futbalistov s humenskou minulosťou, k harcovníkom patril aj Gabriel Horvat.

Väčšina hráčov z oboch mužstiev sa navzájom poznáme, favorit bol jasný. Na trávniku bolo badať humenskú trénovanosť, tlak súpera sme ešte do prestávky zvládali. Inkasovať jeden gól zo skrumáže nebolo veľa, po obrátke sa domáci tlak preniesol do zvýšenia vedenia. Podržal nás brankár, mali sme aj šťastie, naopak my sme v ofenzíve veľa vody nenamútili. Výsledok 3:0, taký je súčasný stav oboch tímov,“ konštatoval radvanský kapitán.

Stopér hosťujúceho mužstva sa „zamotal“ do situácie pred druhým inkasovaným gólom. Fauloval v šestnástke Manojloviča, i keď Vaško pokutový kop Sališa zneškodnil, po následnom rohovom kope sa Humenčania tešili druhýkrát.

Situáciu som trochu podcenil, bol som pri lopte skôr, ale neodohral som ju dostatočne. Humenský ľavý obranca je rýchlejší, mladší, v poslednom kroku si stačil loptu posunúť, trafil som ho. Pokutový kop bol, brankár Vaško nás podržal,“ poznamenal obranca Radvane nad Laborcom.

Nielen na humenskom trávniku to však bolo z radvanskej strany trápenie...

Možno povedať, že hráme prakticky bez „útoku“. Peťo Čeremeta je ešte mladý, Miloš Paľo sa v koncovke trápi... Keď strelíme gól, skôr je to zo štandardky. Útočná sila u nás momentálne nie je žiadna. Potvrdil to aj tento zápas. Chceme dohrať súťaž so cťou, ak sa výraznejšie strelecky presadíme, bude to plus,“ dodal Gabriel Horvat.


 

Opačné, spokojné hodnotenie zaznelo s humenských radov. Sme spokojní s troma bodmi, aj výsledok je dobrý. Prvý polčas ešte nebol celkom podľa našich predstáv, po obrátke sme už mali hru v moci najmä zásluhou fyzickej kvality. K postupu nám chýba už iba krôčik,“ konštatoval humenský kapitán.

Vzhľadom k remíze Poprad B – Zámutov (0:0) majú humenské „levy“ štyri kolá pred koncom náskok 12 bodov. Aby sa po poslednom kole netešili, museli by všetko prehrať...

Už najbližšie v Spišskom Podhradí chceme postup do tretej ligy definitívne pečatiť,“ dodal Cyril Vasiľ.


 

Resumé 26. kola:

FK Humenné – Radvaň n/L. 3:0 (1:0)

Góly: 23. a 53. P. Radovanovič, 78. L. Krajník

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: