Hlasitá hudba v šatni verzus ticho na lavičke

Šéfredaktor|14. sep 2020 o 10:00

Faktor menom Levchenko – prvú „žltú“ videl za protesty, druhú za nebezpečnú hru mimo šestnástky.

Po stretnutí Humenné – Stropkov (5:1) sme hľadali oboch kormidelníkov. Domáceho Jozefa Škrlíka nebolo problém nájsť. Nachádzal sa v najhlučnejšej časti útrob humenského štadióna, v šatni so svojimi zverencami. Decibely z reproduktora odtiaľ prehlušovali všetko.

„Stropkov je dobré, kvalitné mužstvo. Pamätám si zápasy s Teslou z minulosti, hráčsky či už ako žiak, dorastenec alebo za mužov. Vždy to bola futbalová bitka a podobnú som očakával aj teraz. Prvý polčas bol vyrovnaný s naším šťastným gólom. Po obrátke sme súpera zlomili aj kondične a po vylúčení sa hralo prakticky na jednu bránu,“ začal hodnotenie domáci kouč.

V I. polčase Škrlík viackrát nabádal hráčov k rýchlejšej hre. Lopta putovala z nohy na nohu až príliš rozvážne. „Chceli sme hrať kolmejšie, prípadne, aby lopta rýchlejšie cirkulovala. Prvý polčas nebol optimálny.“

Zisk troch bodov znamená istotu pozície lídra pre FK Humenné aj po 8. kole. „Séria je pekná. Vieme, že raz sa skončí, ale chceme vydržať čo najdlhšie. Mužstvo kvalitu má,“ dodal Jozef Škrlík.

Stropkovského kouča sme naopak museli hľadať dlho. Napokon sme ho vysnorili, ako sedí na striedačke. Sám, so zadumaným pohľadom...

„Som sklamaný,“ povzdychol si stručne Ľubomír Reiter. Ubehlo pár sekúnd, kým pokračoval. „V prvom polčase to bola na trávniku vyrovnaná partia. Prvú šancu zápasu sme mali my, po strele Peťa Poľaka som už videl loptu v sieti, avšak bravúrny zákrok brankára nás zarmútil. Prekvapilo ma, že Humenné hralo dosť pomaly. V závere polčasu sa však domáci ujali vedenia gólom, o ktorom ani neviem, či bol. Ťažko z lavičky určiť, kde Levchenko loptu chytil. Nehádam sa, pozriem si to na videu,“ podotkol tréner Tesly.

Po obrátke sa udial zo stropkovského pohľadu diskutabilný moment v 72. minúte. Za stavu 1:3 z ich pohľadu. Po pase na Černáka sa vydal oproti do bežeckého súboja brankár Levchenko. Kto z koho, došlo k vzdušnému stretu...

„Rozhodca nás evidentne poškodil. Brankár zasiahol hlavou čisto loptu. Došlo však k jeho vylúčeniu a naším oslabením si otvorili domácim dvere do našej obrany. Je po zápase, už s tým nespravíme nič. Blahoželám Humennému k výhre,“ dodal Ľubomír Reiter.

Obaja tréneri sa o chvíľu stretli, bez problémov, ústretovo prehodili pár slov a v rámci protipandemických opatrení sa aj symbolicky pozdravili.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: