Históriu Jedenástky prepisovali Janič a Bandžuch

(Zdroj: glo, Autor: glo)
Jaroslav Glovičko|14. jan 2018 o 00:00

V závere týždňa tohto týždňa sme spoznali už 20-tu treťoligovú jedenástku roka VsFZ, piatu ženskú a po štvrtýkrát bol vyhlásený aj najlepší rozhodca.

(Zdroj: glo, Autor: glo)

V závere týždňa tohto týždňa sme spoznali už 20-tu treťoligovú jedenástku roka VsFZ, piatu ženskú a po štvrtýkrát bol vyhlásený aj najlepší rozhodca.

Futbal pod krídlami VsFZ získal krásnu spoločensko-športovú udalosť. Výbere hráčov v regióne len potvrdil, že na východe máme z čoho vyberať, aj keď v ankete sa objavilo aj niekoľko zahraničných hráčov. Ozdobou premiérovej Jedenástky bol bývalý ligový útočník Pavol Diňa, ktorý počas 14 ligových sezón raz bol kanonierom roka, trikrát reprezentoval Slovensko, ale medzi elitou strelil 131 gólov. Aj v tej ostatnej sa medzi najlepšími predstavil bývalý reprezentant Slovenska do 21 rokov Lukáš Janič.

Na hlasovacích lístkoch za rok 2017 sa ocitlo 47 hráčov, medzi ktorými nemali zastúpenie celky Sabinova a Svitu. V elitnej spoločnosti malo troch zástupcov FK Vyšné Opátske, dvoch Snina a po jednom z Vranova, Lipian, Rožňavy, Plavnice, Giraltoviec a Stropkova. Prehľad o treťoligových hráčov ukázal skúsený kormidelník Vladimír Rusnák zo Stropkova a Patrik Partila z Giraltoviec, ktorí uhádli najviac, až deväť mien hráčov, ktorí defilovali v priestoroch košického hotela Gloria Palac.

Historické tabuľky prepisovali hneď viacerí hráči, ktorí doplnili svoje zbierky ocenení z tohto podujatia. Absolútnym kráľom sa stal Lukáš Janič z Lipian, ktorý získal maximálny počet hlasov – 16. Stalo sa po prvý raz, predtým získal 19 hlasov z dvadsiatich získal v roku 2004 Zdravko Savič v drese Starej Ľubovne. O rok neskôr dalo dvadsať odborníkov 18 hlasov Ľubomírovi Pagorovi, ktorý pôsobil v FK Stará Ľubovňa. Tieto historické rekordy už zostanú neprekonané, lebo ostatných ročníkoch o zložení jedenástky rozhodujú iba treťoligoví tréneri.

V najlepšej jedenástke sa po piaty raz v rade ocitol Radovan Bandžuch z FK Vyšné Opátske a vyrovnal sa dvojici Marcel Korinek a Peter Štefanik.

Takto vyzerá ideálna zostava: Pulen (Rožňava) – Tomko (Giraltovce), Majný, Dobias (obaja FK Košice) – K. Tináth (Plavnica), Skvašík (Snina), Špilár (Stropkov), Janič (Lipany), Digoň (Vranov n/T) – Bandžuch (FK Košice), Višnevskij (Snina).

Piata ženská jedenástka

V tomto roku sme spoznali už piatu futbalovú elitu z hráčov prvoligových a druholigových celkov nášho regiónu. Z minuloročnej jedenástky si dokázala udržať vyrovnané výkony Maria Mikolajová z Partizánu Bardejov, Zita Baníková, ktorá hrávala z Michalovciach a teraz v Košickej Lokomotíve. Treťou hráčkou je Diana Lemešová z Vranova. Podľa očakávania hral medzi ženami prím aktuálny majster Slovenska Partizán Bardejov, ktorý do ideálnej zostavy za rok 2017 dodal až päť futbalistiek.

Takto vyzerá ideálna zostava: Pajonková – Sedláková (obe Poprad), Dimitrijevičová (Bardejov), Kondášová – Lukčíková (obe Michalovce), Mikolajová, Lemešová, Havranová (všetky Bardejov), Žemberyová (Prešov), Baníková (Lok. Košice) – Semanová (Bardejov).
 

Najlepším arbitrom Molitoris

V tradičnú jedenástku roka sa udomácňuje aj anketa o najlepšieho rozhodcu. Do ankety o najlepšieho rozhodcu sa zapojilo všetkých 16 klubov tretej ligy a na lístkoch sa objavilo 16 mien rozhodcov. Každý klub nominoval troch arbitrov, za prvé miesto boli tri body, za druhé dva a tretie bod. Podobne ako vlani aj teraz to bolo veľmi vyrovnané. Iba jeden bod rozhodoval o víťazovi ankety. Štefana Molitorisa nominovali funkcionári trikrát na prvé miesto, rovnako na druhé a raz tretie. Získal 16 hlasov! Na druhú priečku posunulo 15 bodov Róberta Tabaku, na ktorej sa ocitol aj vlani. V TOP 3 sa ocitla ešte dvojica Martin Filipák (vlani tretí) a Matej Lipták. Obaja dostali od predstaviteľov treťoligových klubov 12 hlasov. Po dvojnásobnom prvenstve Jozefa Kakaščíka obhájil primát aj Štefan Molitoris.

V závere spoločensko-športovej udalosti roka si prevzal striebornú plaketu SFZ Pavol Šuhaj, ktorý v tomto roku oslávil životné jubileum.

 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: