Hatok – Luberda na trase Prešov - Humenné

Šéfredaktor|25. jan 2021 o 07:45

Líder 3. ligy (skupina Východ) získal dvojicu obrancov z 1. FC Tatran Prešov

Futbalové dianie na úrovni 3. ligy je nateraz nejasné. V zimnej príprave zarezávajú kluby najvyššej súťaže či druholigisti, nižšie úrovne sú stále nečinné. V pravom zmysle slova to neplatí pre FK Humenné. Klub spod Vihorlatu avizuje príchod dvoch obrancov.

Na sociálnej sieti FK Humenné sa fanúšikovia pred pár dňami dozvedeli, že novými tvárami áčka sa stali Ján Hatok a Martin Luberda. Obrancovia, ktorí boli v jeseni súčasťou defenzívnych radov 1. FC Tatran Prešov.

„Prestupové obdobie je krátke, preto sme nemohli čakať, aj keď situácia je stále nejasná. Od trénera sme dostali žiadosť i typy na doplnenie kádra o skúsených hráčov do defenzívy. Verím, že príchodom tejto skúsenej dvojice bude Jožko Škrlík spokojný a z hráčskeho materiálu, ktorý po príchode dvojice Hatok – Luberda má, postaví dobrú a hlavne pevnú obrannú hradbu,“ povedal Vladimír Vasilenko.

To na margo príchodov. Eviduje FK Humenné aj pohyb opačným smerom? V druholigovom Trebišove je na skúške Kulich. Ešte nejaké mená?

„Káder by sme chceli udržať pokope. Nemám informácie, aby sa niekto chystal odísť. Čo sa týka Lukáša Kulicha, avizoval nám, že by rád okúsil vyššiu súťaž. Verím, že sa mu skúška v Trebišove vydarí a bude si môcť zahrať druhú ligu. Svojim poctivým prístupom k tréningovej činnosti si to určite zaslúži,“ poznamenal manažér „áčka“ FK Humenné.

Za normálnych okolností by zverenci Jozefa Škrlíka už futbalovo zarezávali. Aká je aktuálna situácia?

„Momentálne netrénujeme, chlapci sa zatiaľ pripravujú individuálne. Mrzí nás to, že nemôžeme byť spolu, ale...“

Ako zvládajú covidovú dobu hráči a realizačný tím? Boli v karanténe? Pomáha niekto v prvej línii?

„Podľa informácií od hráčov, niektorí už Covid-19 prekonali a sú relatívne v poriadku. Nemám informácie, aby bol niekto súčasťou prvej línie,“ dodal Vladimír Vasilenko.

Foto: FK Humenné / facebook

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: