Futbalové laureátky

Šéfredaktor|29. nov 2019 o 18:40

V ženskej Jedenástke roka má Bardejov až 8-členné zastúpenie.

 

TAMARA SOLÁROVÁ - Partizán Bardejov BŠK

(brankárka - nar. 13. 9. 1999)

Pod vedením trénera Ladislava Bajtoša začala hrať v OŠK Spišský Štvrtok, potom hrala v Tarnovii Tarnów a teraz vo farbách Partizána Bardejov. Je presvedčená, že  ženský futbal nemá zatiaľ dostatočnú popularitu, čo je len na jeho škodu. Domnieva sa, že svojej nominácii popri vlastných výkonoch vďačí aj kolektívu, ktorý jej bol neraz nápomocný. Tohtoročné víťazstvo v Slovenskom pohári považuje za  svoj najväčší úspech v kariére. A plány do budúcna? Vyhrať I. ligu žien. Slovenský pohár a zahrať si v budúcnosti aj v niektorom zahraničnom klube. Obdivuje brankára Petra Čecha, ktorý napriek vážnemu zraneniu dokázal sebe a ľuďom na celom svete, že pokiaľ človek má sen a chce ho naplniť, nič nie je prekážkou k jeho splneniu. Je vzorom a ozajstným príkladom pre športovcov a všetkých okolo nás.


TAMARA GMITTEROVÁ - Partizán Bardejov BŠK

(pravý obranca - nar. 23. 9.1999)

Klub ŠK Milénium 2000 Bardejovská Nová Ves a tréner Slavomír Sivák sa zaslúžili najviac o to, že sa stala dobrou futbalistkou. Aj vďaka tomu si mohla vyskúšať túto ľudovú hru v Humennom a zdokonaliť sa na terajšom pôsobisku. Pochvaľuje si to, že sa rozrástla konkurencia a vďaka tomu pribudli v lige i kvalitnejšie tímy. Potešilo by ju však, keby súťaž mala lepších rozhodcov ako aj ihriská. Priznáva, že nemala najkvalitnejšiu sezónu, ale jej  výkony zrejme stačili na nomináciu do Jedenástky roka. Pravda, všetky baby podávali dobré výkony za čo im tiež ďakuje. Čo bude ďalej to nevie, zatiaľ pokračuje v kariére tu v Partizáne.


VERONIKA GALAROVIČOVÁ - Partizán Bardejov BŠK

(stredná záložníčka - nar. 21. 8. 1998)

Odchovankyňa Spišského Podhradia, ktorá mala prvého trénera Miloša Komaru usudzuje, že sa úroveň v našich dvoch najvyšších súťažiach skvalitňuje, lebo je viac dobrých a vyrovnaných zápasov. Chýba jej možno vyššia návštevnosť, ktorá by prospela futbalu. Je veľmi šťastná a vďačná, že je opäť v Jedenástke. Je to jej najväčší individuálny úspech a zároveň motivácie do ďalšej práce na futbalovom poli. Na druhej strane ju mrzí, že v lige sa im nepodarilo splniť želaný cieľ - získať primát. Futbalistka s výškou 170 cm sa chce ďalej zlepšovať. Rada by so svojím klubom opäť zahrala Ligu majstrov, rada by triumfovala v Slovenskom pohár a tiež by si chcela zahrať ligu aj v zahraníčí. To sú najbližšie ciele a želania 170 centimetrov vysokej futbalistky, z ktorej slov možno vycítiť i to, že nič neprichádza samo od seba.  


NIKOLETA TISZOVÁ - Lokomotíva Košice 

(stredopoliarka - nar. 12. 2. 1988)

Začala v klube FK Baník Drnava v rožňavskom okrese v spolupráci s trénerom Gabrielom Bakosom, odkiaľ potom prišla do košickej Lokomotívy. V I. lige sa jej páči tvrdšia, rýchlejšia a kvalitnejšia hra s veľkou vôľou dievčat, čo celkovo pomohlo ku kvalitnejším a vyrovnanejším zápasom. Myslí si, že aj dievčatá by od zainteresovaných privítali kvalitnejšie ekonomické podmienky, čím by prispeli ku kvalitnejšim výkonom v súťaži. Bola to jej najlepšia sezóna, ale súčasne i najťažšia. Za všetko ďakuje spoluhráčkam i celej rodine, ktorá ju podporovala a držala jej palce. Ako najbližší cieľ si vytýčila vybojovať I. ligu, a hoci to nebude ľahké, rád by raz získala aj títul. A verí, že tvrdou prácou sa to raz podarí!

               

ALEXANDRA TEJOVÁ - Partizán Bardejov BŠK

(stredopoliarka  - nar. 2. 2. 2001)

Je jednou z mála hráčok na najvyššej úrovni, ktorá pod vedením trénera Petra Cingeľa začínala v Partizáne. O súčasnej lige si myslí, že je stále vyrovnanejšia, čo určite pomôže ženskému futbalu. A pokiaľ ide o ňu samu, domnieva sa, že to bola jej najlepšia sezóna, lebo bola dôležitou súčasťou dobrého kolektívu. Z hráčskych osobností vyzdvihuje predovšetkým Lionela Messiho, ktorého považuje za najlepšieho hráča. Jeho ozdobou je vynikajúce zrýchlenie s loptou, streľba oboma nohami a vynikajúca finálna prihrávka. Alexandra chce vo svojej kariére pokračovať v Bardejove, ale keby prišla dobrá ponuka zo zahraničia, začala by o nej uvažovať rovnako.


MONIKA HAVRANOVÁ - Partizán Bardejov BŠK

(útočníčka - nar. 4. 4. 1997)

Po začiatkoch vo Futbalovm klube 1928 Jasenie, kde rástla  pod vedením Františka Komoru, sa dostala do Banskej Bystrice a odtiaľ do Bardejova. Páči sa jej terajšie tempo hry v súťaži, ale privítala by viac kvalitnejších súperov a ďalšie dobré hráčky. Útočníčka s výškou 171 centimetrov si myslí, že do Jedenástky 2019 jej pomohli kvalitné a vyrovnané výkony. Napriek tomu sa priznáva, že už mala aj lepšie futbalové ročníky. Za svoj vzor si vybrala Cristiana Ronalda, lebo je najlepší hráč na svete, zdobia ho skvelé herné schopnosti, a tiež jedinečná koncovka. Sama by sa rada dostala do niektorého z najlepších európskych klubov a hrala pravidelne Ligu majstrov.


MAJA DIMITRIJEVIČ - Partizán Bardejov BŠK

(stopér - nar. 30. 3. 1991)

 S futbalom začínala v klube NK Masinac Niš v spolupráci s trénerom Pericom Krstičom. Po niekoľkých zástavkách na domácej pôde prišla táto 171 centimetrov vysoká hráčka na Slovensko, kde hrala najskôr za Nové Zámky a teraz oblieka dres Bardejova. V terajšom klube má dobré podmienky, ktoré si myslí zlepšia aj inde, lebo to je predpoklad pre zvyšovanie ligovej kvality na vyšší stupienok. Vždy sa snažila, aby Bardejov vyhrával, čo jej asi tiež pomohlo, že sa dostala do Jedenástky roka. “Keďže sme vyhrali iba Slovenský pohár, táto sezóna nebola určite moja najúspešnejšia.” Jej novou túžbou je vyhrať s Partizánom ligu i pohár a hrať Ligu majstrov. Jej vzorom sa stal Vujadin Savič, bývalý hráč CZ Belehrad, lebo hrá so srdcom a zápalon od prvej do poslednej minúty.


KRISTINA SEDLÁKOVÁ - 1. FC Tatran Prešov

(útočníčka - nar. 26.5. 2001)

Začínala v materskom klube TJ Družstevník Miklušovce pod taktovkou trénera Mareka Petruša. Táto 169 centimetrov vysoká futbalistka hrala potom v Michalovciach a teraz oblieka prešovský dres. Napäté zápasy s Bardejovom, Myjavou a Slovanom Bratislava dokazovali, že dnešná I. liga žien už má dostatočnú kvalitu a v podstate jej nič nechýbalo. Z účasti v Jedenástke roka má radosť, lebo sa jej v sezóne darilo a bola teda úspešná. Napokon, neklamným dôkazom toho je aj skutočnosť, že v jeseni dala 22 gólov, a to hovorí za všetko. Ako hovorí, nemá pred sebou žiadny cieľ, popri poctivej práci všetko necháva na náhodu, ktorá však to dobre zvyčajne nesklame-.

.

KRISTÍNA TIPULOVÁ - Partizán Bardejov BŠK

(stredopoliarka - nar. 14. 2. 2001)

Jej materským klubom bol FC Baník Prievidza a prvým trénerom Karol Žila. Ona si myslí, že liga tohto roku mala lepšia úroveň, lebo ženský futbal bol kvalitnejší, herne technickejší a aktérky ho hrali vo vyššom tempe. Za nedostatok v súťaži považuje užšie klubové kádre, a tiež tréningové procesy. Do Jedenástky roka sa asi dostala za snahu a výkony v lige i v reprezentácii. Hreje ju, že má kvalitné spoluhráčky, s ktorými si herne rozumie, čo sa prejavuje aj na na hre kolektívu. Jej vzorom je otec, ktorý ju vedel vždy správne namotivovať.


STELA SEMANOVÁ - Partizán Bardejov BŠK

(útočníčka a  ofenzívna  stredopoliarka - nar. 30. 4. 2001)

Aj OFO Lipovec sa zaslúžil o to, že Stela postupovala rýchlo vo svojom raste. Pomohol jej aj prestup do Prešova a do Bardejova, kde sa zišla skutočne dobrá hráčska i kamarátska partia. Pri začiatkoch jej pomohol tréner Juraj Petrík a neskôr aj otec Marek Seman, lebo má k tejto populárnej hre veľmi blízko, čo jej veľmi pomohlo. Snaží sa podávať stále čo najkvalitnejšie výkony. Všetkým ľudom okolo veľmi vdačí za všetko. Aj preto chce aj ďalej hrať čo najlepšie, a bola by veľmi rada keby raz hrala aj niekde v zahraničí. Jej cieľom je podávať stále čo najlepšie výkony, aby bolo s ňou spokojné celé okolie i tréner.


LENKA WIENEROVÁ - Lokomotíva Košice

(útočník, ofenzívna stredová hráčka - nar. 23. 4. 1988)

Začínala v Olympii Košice s pomocou trénera Juraja Kolesára a vďaka dobrej spolupráci sa dostala ako ofenzívna hráčka do TJ Lokomotíva v Čermeli. Snažím sa tvrdo pracovať, čo mi umožnilo sa dostať do Jedenástky roka, čo je pre mňa ďalšou veľkou motváciou. Radi by sme však privítali viac divákov na futbale, lebo fanúšikovská kulisa nám veľmi chýba. Najnepríjemnejšie bolo pre mňa i spoluhráčky bolo zistenie, že napriek udržaniu sa v lige, nebudeme môcť v nej pokračovať. Na škoda viacerých našich devčat.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: