Dvojgólová strata ich neuzemnila

Šéfredaktor|15. nov 2018 o 09:00

Kapitán Giraltoviec L. Vojta je rád, že jeseň sa skončila

 

Jesenná časť  najvyššej regionálnej súťaže je už minulosťou. Niektorí aktéri neprotestovali, že sa – ako tradične – program prvej časti natiahol, iným to príliš nevoňalo. Predsa len zladiť pracovné povinnosti s futbalom nie je jednoduché a na mnohých borcov doľahla únava umocnená aj zdravotnými problémami. Lenže museli sa s tým vyrovnať, hoci vo finiši tohtoročnej fázy nie každý účastník dosahoval rovnako úspešné výsledky.

 

„Pravdu povediac, ja by som uvítal, keby sa nepridávali žiadne kolá, predsa len už som cítil únavu, no našťastie aspoň naša hra na konci jesene bola zlepšená a to nás tešilo,“ konštatoval kapitán Giraltoviec Lukáš Vojta s tým, že vždy sa ťažko predvída, aká bude zima a jar a v akom stave budú vinou počasia ihriská, preto berie predohrávky z druhej časti s pochopením.

Naposledy kolektív MFK Slovan účinkoval na pôde Sniny. Domáci boli favoritom vzhľadom na rozdielne postavenie v tabuľke. Do prestávky to aj vyzeralo tak, že svoju úlohu bez problémov splnia, dali dva góly, lenže možno ani oni sami nečakali, že hostia vstanú z mŕtvych. „Či sme sa po prvom polčase  zmierili s tým, že prehráme? Vôbec nie, hoci je pravda, že do prestávky sme nehrali dobre. Súper nakopával loptu a my sme vzadu robili chyby, zbytočne sme kiksovali. Lenže cez pauzu sme si hovorili, že keď dali dva góly domáci, musíme aj my a vyšlo nám to.„ Po zmene strán neuplynulo veľa času a skóre bolo vyrovnané, keď dvojgólovým strelcom a stal Patrik Kuriplach. Pri prvom zásahu využil zaváhanie hostiteľov, k čomu dopomohol aj stav hracej plochy. „Terén bol katastrofálny, lopta neskutočne skákala. Pred prvým naším gólom si domáci prihrávali medzi sebou, brankárovi lopta odskočila od nohy, šmykol sa a my sme poľahky skórovali.“ Neuplynulo veľa minút a bolo 2:2. V ďalšom priebehu sa šance vyskytli pred oboma bránami. Hostia aj tretí raz skórovali, no rozhodca im gól neuznal. „Ani sme nevedeli, čo sa stalo, po trme-vrme sme sa tešili, no zrazu pozeráme a Sninčania hrali ďalej. Takže nikto nevedel, či gól bol uznaný alebo nie.“ Pravda, na strane Giraltoviec bola tiež šťastena, lebo v závere duelu jeden z jej hráčov vykopával loptu z bránkovej čiary.

V predošlom vzájomnom zápase Snina na giraltovskom ihrisku vyhrala 2:0. Aký bol rozdiel medzi oboma zápasmi? „Predtým sme boli v útlme, nemali sme nahrané body a to sa premietlo do nervozity, oslabenej psychiky. Teraz je to už iné.“ Nuž, na začiatku bol zlý rozbeh, ktorý vyvrcholil sériou šiestich porážok v rade, potom prišli tri výhry po sebe, ktoré neskôr vystriedala šnúra štyroch porážok. Až víťazstvom nad Vranovom dokázali Giraltovčania sami sebe, že majú na  viac než dovtedy dosiahli. Prispela k tomu aj zmena trénera, keď. P. Partilu nahradil Ľ. Puhák. „Možno keby Paťo sedel iba na lavičke, inak by to videl, ale ťažko sa k tomu vyjadrovať.“ A ako L. Vojta videl zlomový súboj s Vranovom? „Uvedomili sme si, že  každým sa dá hrať. Prehrávali sme síce, ale potom sme otočili nepriaznivý stav. V druhom polčase mali však hostia tri tutovky, boli sami pred brankárom, ale nedali, takže sme mali aj dosť šťastia. Proti lídrovi z Košíc to bolo iné, keby bol polčas skončil 1:5, nemôžeme nič povedať, ale gólman nás podržal. Po vedúcom kole sa Košičania uspokojili a Paťo Kuriplach bol v závere sám pred Pulenom, no nedal a naopak, my sme inkasovali ešte druhý raz.“

Kapitán MFK Slovan na margo jesene riekol, že mužstvo nezvládlo niektoré duely so súpermi, ktorí budú pravdepodobne rivalmi v boji o záchranu. Takže na jar prichodí  značne vylepšiť bilanciu a bude to tvrdý boj o každý bod. „To určite, lebo situácia v druhej lige neveští nič dobré a preto sa treba dostať čo najvyššie.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: