BOHATIER OLEG chce dobýjať ďalšie hradby

Šéfredaktor|26. jún 2018 o 00:00

Kam sa poberie treťoligový sninský kanonier Vyshnevskyi?

Ešte pred stretnutím posledného treťoligového kola Snina – Prešov B (6:0) sa udiala v šatni domáceho tímu milá, možno aj nevšedná udalosť. Dnu vošiel tréner Jozef Štafura, podišiel k Olegovi Vyshnevskemu a vrúcne ho objal. Ukrajinský útočník gesto opätoval, čím bolo povedané veľa, všetko...

Na trávniku sa kanonier 3. ligy gólovo prezentoval v dvoch prípadoch. Po polhodine hry premenil pokutový kop, čím stanovil sezónny súčet na 31, v závere prvého polčasu lobom pridal presný zásah s poradovým číslom 32. Stal sa tak s bilanciou priemerne viac než jeden strelený gól na zápas suverénom medzi strelcami.

Som veľmi spokojný, čo k tomu viac povedať. Spoluhráči i tréner ma nabádali, aby som pokoril hranicu 30 gólov. Podarilo sa to, dokonca som plán ešte o dva góly zvýšil, za čo všetkým ďakujem,“  začal debatu hneď po skončení stretnutia Oleg Vyshnevskyi. Na trávniku sa opäť ukázal v plnej paráde. Okrem dvoch gólov napálil brvno prešovskej brány, dostal sa do ďalších šancí, zaujal pohotovou strelou, prácou s loptou či rýchlosťou.

Ofenzívne si veľmi dobre rozumiem s Jožkom Skvašíkom, vieme, čo a ako, na trávniku niekedy hráme priam na slepo. Od zimy prišiel do kádra Dušan Janko, ofenzívne podobne ladený, veľmi rýchlo naskočil na naše spoločné myslenie. Poďakovanie však patrí všetkým spoluhráčom, trénerovi. Je to kolektívny úspech, výsledok dobrej spolupráce na trávniku a pohody mimo neho,“ pousmial sa 22-ročný futbalista. Na slovenské trávniky prišiel v auguste 2014 z ŠK Perečin, zamieril do OFK Agrifop Stakčín. Od marca 2015 už naskočil do prípravy MFK Snina, kde hosťoval do konca kalendárneho roka, potom ešte ďalších šesť mesiacov, počnúc júlom 2016 sa stal hráčom MFK Snina po „tvrdom“ prestupe. V sezóne 2015/2016 nastrieľal rovných 20 gólov, v nedávno skončenom súťažnom ročníku 2017/2018 sa zastavilo jeho gólové konto na méte 32 presných zásahov. Táto bilancia isto neunikla záujmu iných klubov. Už počas zimnej prestávky absolvoval Oleg skúšku v prvoligových Michalovciach. Záujem o jeho futbalové služby ani v lete neutícha. Skôr naopak. Áno, telefonátov je veľa. Rozmýšľam, čo bude ďalej, možností je niekoľko. V Snine som tri a pol roka, prišiel som ako mladík, dospel som tu futbalovo i ľudsky. Rád by som sa futbalovo posunul ďalej, som rád, že vedenie klubu i tréner mi pomáhajú, chcú, aby som spravil ďalší futbalový krok vpred. Konkrétny zatiaľ nebudem, ešte sa nič definitívne nepotvrdilo,“ dodal s úsmevom Oleg Vyshnevskyi. Podľa neoficiálnych informácií eviduje predbežný záujem aj SV Mattersburg, účastník rakúskej Bundesligy, ktorý ukončil uplynulú sezónu na 6. mieste.

Najlepší strelci 3. ligy (skupina Východ) 2017/2018:

32 Oleg Vyshnevskyi (Snina); 18 Bandžuch; 14 Trebuňák (obaja Vyšné Opátske/Košice); 13 Jozef Skvašík (Snina), Cicman (Šar. Michaľany), Špilár (Stropkov); 12 Digoň (Giraltovce); 11 Vysočan (Lipany); 10 Figúr (Rožňava), Janič (Lipany), Tináth (Plavnica).



 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: