Hlavné menu

Ak to nedokážu sami, nikto to za nich neurobí

Šéfredaktor|12. okt 2017 o 00:00

Dlhé čakanie Bard. N. Vsi na výhru sa skončilo

Prvú výhru v aktuálnom treťoligovom ročníku dosiahli futbalisti Bardejovskej Novej Vsi v 3. kole. Potom nasledovalo osem stretnutí bez troch bodov, pričom v ostatných štyroch hráči ŠK MILENIUM 2000 zostali na lopatkách. Preto už naozaj netrpezlivo čakali  na to, kedy konečne budú odchádzať z ihriska ako víťazi. Stalo sa tak v minulom vystúpení na ihrisku Svitu. Obstáť na pôde posledného celku pelotónu nebola jednoduchá úloha, veď do prestávky bol stav vyrovnaný.

Určite  hosťom  pomohlo aj to, že na  trávniku sa objavil hrajúci tréner František Šott. „Či sme si hovorili, že teraz alebo nikdy? Nuž, pokiaľ chceme pomýšľať na  lepšie priečky a nepôsobili rezignovane, tak sme sa potrebovali zase bodovo uchytiť,“ podotkol autor vedúceho gólu hostí. Naznačil, že tím, ktorý koučuje, necestoval pod Tatry s malou dušičkou, ale uvedomoval si aj to, že séria neúspešných výsledkov  bola naozaj dlhá. „Verím, že tento úspešný rezultát nás nakopne a spoliehame sa, že zužitkujeme aj to, že v nasledujúcich štyroch meraniach síl hráme doma.“

Vo Svite sa predpokladalo, že hostitelia urobia maximum, aby sa proti súperovi, ktorý sa zmietal v nevyrovnanej forme, vytiahli a dosiahli prvý trojbodový zápis. Aká bola situácia v tábore Bardejovskej Novej Vsi, prevládalo dusno? „Nuž, u nás nerobíme tlak na hráčov, ale bolo im povedané, že ak chcú hrať v tejto súťaži aj v ďalšom ročníku, musia si to zachrániť sami, nikto iný to za nich neurobí,“ podotkol kouč, ktorého niekoľko týždňov kvárilo opuchnuté  koleno, čo bola reakcia na injekciu a nemohol ani poriadne vyklusávať. Postupne sa zapojil do tréningového procesu, vo V. Opátskom to skúsil, lebo bola núdza s hráčmi. Vôbec tento tím dopláca na masívnu maródku a navyše nie je jednoduché pre zranených či chorých okamžite po návrate na pľac podávať maximálne a uspokojivé výkony.

Práve F. Šott zaskočil v úvode duelu Svit, keď  zužitkoval priamy kop z uhla. „Nebola to priama strela na bránu. Takto to máme nacvičené, že lopta letí na nabiehajúcich hráčov, aby ju tí tečovali. Lopta sa obtrela o protihráča, zmenila smer, brankár išiel do jednej strany a kožená do druhej.“ O pár minút bolo však vyrovnané, čo bola studená sprcha pre tešiacich sa hostí. „Po našej chybe sme dovolili, aby domáci hráč unikol a odcentroval. Nedokázali sme loptu odpratať do bezpečia a inkasovali sme. To nás aj zabrzdilo. Lenže povedali sme si, že musíme hrať svoju hru a po zmene  strán to bolo podstatne lepšie. Vyzeralo to podľa predstáv a podobalo sa to tomu, čo by sme chceli hrať. Nebolo to síce stopercentné, ale získali sme body a to je dôležité. Vypracovali sme si šance, hlavne Piľar, a Stachura trafil zase brvno.“ Hostia rozhodli o výhre v záverečnej štvrťhodine. „Cítili sme, že máme na to, aby sme to otočili v náš prospech. Keby sme zužitkovali predošlé možnosti, mohlo byť rozhodnuté o výsledku už skôr.“ Zaujalo , že pri striedaní v závere duelu uvidel druhú žltú kartu a zároveň červenú Kendra za  nešportové správanie sa voči divákom pri odchode z ihriska. Lenže kouč Bard. N. Vsi s tým nesúhlasil. „Dávame aj protest, lebo náš hráč zakýval smerom k tribúne bez toho, aby niečo hanlivé naznačoval. Na pokyn asistenta rozhodcu ho však hlavný vylúčil.“  

Výhra vo Svite by mala pomôcť mladému tím, aby sa psychicky pozviechal a otriasol zo zlej série. „Predsa len postavenie nie je ideálne a iste to zamávalo s pohodou u chlapcov. Navyše s  pribúdajúcimi odohranými zápasmi by malo narastať aj herné sebavedomie u tých, čo dlhšie maródovali“ dodal tréner víťaza.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: